Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Niestandardowy oręż dla elfów |
Jakiej broni powinny używać elfy? |
Szabla |
|
23% |
[ 19 ] |
oszczep |
|
19% |
[ 16 ] |
lekka kusza |
|
23% |
[ 19 ] |
pistolet z zamkiem kołowym (wpiszcie sobie "wheellock w google graficzne) |
|
13% |
[ 11 ] |
nadziak |
|
4% |
[ 4 ] |
koncerz |
|
4% |
[ 4 ] |
buzdygan |
|
7% |
[ 6 ] |
morgenstern |
|
3% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 26 |
Wszystkich Głosów: 82 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-05-2006, 08:04
|
|
|
W zasadzie się zgadza, tyle tylko, że właśnie z konnymi łucznikami byłby problem - elfy nie są ludem stepowym, a głównie one w tym przodowały. Dlatego raczej kusze, pistolety, oszczepy i lance do walki wręcz.
Frontalny atak pikinierów jest jak najbardziej możliwy - jeśli dysponujemy oddziałem 2-3 tysięcznym co najmniej. Elfom to raczej nie grozi, bo większość ich armii to łucznicy, pasuje mi to na specjalność krasnali. Natomiast Tancerze wchodziliby raczej do akcji, gdy już wróg odbije się od elfich linii i wpadnie w rozsypkę, frontalny atak na zwarty szyk byłby dość karkołomny. Zresztą co stoi na przeszkodzie, by zmusić wroga do frontalnego ataku nękającymi atakami?
Cytat: | A jeśli teren nie bedzie pozwalał na zwarte szyki? |
Wtedy zapewne wystarczy, że łucznicy powbijają w ziemię przed sobą zaostrzone pale.
Cytat: | Albo jeśli będzie potrzebne udeżenie wachlażowe? |
Eee...? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-05-2006, 11:44
|
|
|
To jest coś o czym czytałam ale chyba nie ma sęsu tego tutaj zastosować skoro armie nie mają być duże.
Z tego co zrozumiałam polegało to na ustawieniu wojsk w szeregach nie jednostkami a oddziałami i sosyłaniem ich na wroga równomiernie i stopniowo po kolei.
<<to się tak nie nazywało. Ja to tak nazwałam bo autor przyrównał tę ciągłą wymianę do składającego się i rozkładającego wachlaża>> |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-05-2006, 09:30
|
|
|
Rozumiem. Ale nie widze powodu dla ktorego to byloby potrzebne. Metoda ktoa ja podalem da dokladnie te same skutki. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|