FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 142, 143, 144  Następny
  Kto mi powie...
Wersja do druku
Ferret Płeć:Mężczyzna
Kawaii desu~

Status: offline
PostWysłany: 06-06-2008, 13:28   

2. a Czemu miałbyś nie mieć? O ile są to poprawne partycje, to nie będzie problemu... tylko nie bardzo pojmuję dlaczego masz partycje FAT, skoro to Win XP xD.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2925549
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 06-06-2008, 13:43   

Win XP o ile pamiętam może działać na obydwu. Podczas instalacji pierwszego SP do Windowsa na moim komputerze pojawiły się jakieś kłopoty, których rozwiązanie wymagało instalacji SP2 (którego podówczas jeszcze nie było) lub przeformatowania dysku na FAT. Wybrana została ta druga opcja.

Uczciwie mówiąc nie ja wtedy administrowałem swoim kompem, a ludzie ze sklepu. Diabli wiedzą, czy takie działania miały jakieś racjonalne uzasadnienie.

Potem Windows działał długo na tym systemie, aż do zeszłego piątku, kiedy zawirusił się o jeden raz za dużo i umarł. Ot i cała historia.

Numer Gadu-Gadu
1271088
DeadJoker Płeć:Kobieta
Soul Loser

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 06-06-2008, 15:39   

Słuchajcie, bardzo proszę, pomóżcie mi, bo walczę o szóstkę z techniki i muszę mieć te informacje o zawodzie mangaki, nie wypinajcie się na mnie, że rok mnie nie było na forum, bardzo proszę!

Autor tego posta przeżywał przygody
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 06-06-2008, 16:07   

Zeg: Ubuntu jest w stanie takie partycje odczytać, ale z mojego doświadczenia ma on poważne problemy z rozpoznawaniem polskich znaków w nazwach plików, co może sprawiać kłopoty. W twoim wypadku bezpieczniej jednak nie eksperymentować.

DJ: uwierz mi, nie "wypinamy" się na ciebie - po prostu informacje o które pytasz nie są wcale tak łatwo dostępne nawet dla fana M&A. Najprawdopodobniej większość osób na forum (podobnie jak ty) nie ma nawet pojęcia gdzie można by takie wiadomości znaleźć. Zresztą podejrzewam, że nie ma w tej sprawie jasnych kryteriów - zarobki zależą od tego jak poczytne są mangi a podstawowym wymaganiem jest by się te mangi sprzedawały. Są też oczywiście wyrobnicy - i tu mogą być jakieś bardziej ujednolicone kryteria, ale też z pewnością zależące od tego kto i do czego jest wynajmowany, i czym wcześniejszym się może pochwalić. To tak jakby pytać o zarobki i wymagania do zawodu pisarza.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 06-06-2008, 20:05   

DeadJoker, szczerze pisząc, mimo że jestem redaktorem działu Tanuki Manga, to pojęcia nie mam jak wygląda zawód mangaki. Znaczy, wiem mniej więcej tyle, co można znaleźć na Wikipedii - http://en.wikipedia.org/wiki/Mangaka - ale to wszystko. Wydaje mi się, że masz dwie możliwości - albo znaleźć kogoś, kto naprawdę dobrze zna japoński rynek mangowy (spróbuj może w Waneko albo JPF?), albo znajdź w sieci prowadzony w zrozumiałym języku blog jakiegoś mangaki. Powodzenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-06-2008, 20:08   

Trochę informacji na ten temat jest w albumach z serii "Jak powstaje Manga", szczególnie w pierwszych tomach.
Powrót do góry
Ari Płeć:Mężczyzna
Livin' la Vida Loca

PostWysłany: 07-06-2008, 08:55   

Chciałbym tylko poinformować, że ta paczka o którą trułem wczesniej w temacie wczoraj doszła :) więc chyba wszystko już ruszyło, swoich możecie się tez niebawem spodziewać.

Numer Gadu-Gadu
9986661
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 07-06-2008, 17:31   

Cytat:
DeadJoker, szczerze pisząc, mimo że jestem redaktorem działu Tanuki Manga, to pojęcia nie mam jak wygląda zawód mangaki

Sądząc po tym, co pisał na marginesach Hellsinga Kohta Hirano - jak praca stachanowca w łągrze, przynajmniej dopóki nie zaopatrzysz się w pomocników.

DeadJoker Płeć:Kobieta
Soul Loser

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 10-06-2008, 13:38   

Dziękuję wszystkim. Ja też nie mogłam zbyt dużo znaleźć.

Autor tego posta przeżywał przygody
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-06-2008, 13:48   

Ysengrinn napisał/a:
Cytat:
DeadJoker, szczerze pisząc, mimo że jestem redaktorem działu Tanuki Manga, to pojęcia nie mam jak wygląda zawód mangaki

Sądząc po tym, co pisał na marginesach Hellsinga Kohta Hirano - jak praca stachanowca w łągrze, przynajmniej dopóki nie zaopatrzysz się w pomocników.

Doprawdy, animowany poradnik przecież zrobili, nawet go Jenoty opisały. Obie serie -> Animation Runner Kuromi
Powrót do góry
Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 11-06-2008, 21:05   

Bezimienny napisał/a:
Chciałbym tylko poinformować, że ta paczka o którą trułem wczesniej w temacie wczoraj doszła :) więc chyba wszystko już ruszyło, swoich możecie się tez niebawem spodziewać.

No i wreszcie jakieś dobre wiadomości! Czekam na swoją już 4 tydzień, a szła priorytetem.

Kto mi wytłumaczy o co chodzi w tych kolorowych nickach? A teraz mnie olśniło, że chyba faceci są na różowo, a babki na niebiesko. Tak, żeby obalać stereotypy. Mylę się?

Numer Gadu-Gadu
636349
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 11-06-2008, 21:11   

Shizuku, zapamiętaj - only real men wear pink!

Powrót do góry Zobacz profil autora
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 11-06-2008, 21:14   

No cóż, wszystko zaczęło się od tego, że (po raz kolejny w ciągu ostatnich tygodni) zapowiadałam na ircu zmianę wszystkich code-geassowych awatarków na awatarki z losowo dobranymi pokemonami (przedtem groziłam, że pozamieniam wszystkich w pingwiny, o ile pamiętam). Jakoś z tego zeszło na nicki i zaczęłam się zastanawiać, czy dałoby się zróżnicować nicki zależnie od płci użyszkodnika, wpisanej w profilu forum. I dać chłopcom różowe, a dziewczynkom niebieskie. A dla mnie fioletowy, rzecz jasna, jestem adminką.

A kiedy obudziłam się rano, okazało się, że czegokolwiek zażyczę, to dostanę :) Nieoceniony GoNik tyrpnął Cracka i proszę! Instant segregacja płciowa.

Kto powiedział, że jedyną osobą, której należy się bać, kiedy się nudzi, jest Haruhi Suzumiya?

A kolorki pewnie wrócą... Acz nie wiem, kiedy :>

Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 11-06-2008, 21:25   

Wiiii, brązowy... :>

Kochani warszawiacy, będę was męczyć... Kończę pracę o 15, na wiosce pod lotniskiem. Co jest ciekawego do obejrzenia w Warszawie w godzinach 16-22 (żeby zdążyć wrócić, zanim ostatni autobus pojedzie)? Weekendy odpadają, wracam do domu robić prawo jazdy. Interesują mnie wystawy, klimatyczne knajpki, miejsca niezawalone turystami, ogólnie rzecz biorąc - "coś fajnego".

Szuki Płeć:Mężczyzna
placek z jagodami

PostWysłany: 13-06-2008, 22:06   

Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć, dal czego bez przerwy ginie mi miejsce na dysku "C" ? Nic na nim nie instaluję, przeinstalowałem system i dalej co jakieś 3 minuty ucieka 10mb...

Strona 91 z 144 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 90, 91, 92 ... 142, 143, 144  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi