Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 20-06-2009, 12:58
|
|
|
Vodh napisał/a: | Warszawie w okolicach Mazowieckiej i Świętokrzyskiej w co najmniej kilku sklepach możesz sama obmacać, tam jest dużo plastycznych (i stalówki oraz tusze tam widziałem na 100% w ilościach nawet sporych) |
No tak bo to przecież tuż za rogiem... =_='
Ale dziękuję, doceniam pomoc. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-06-2009, 13:13
|
|
|
Nie masz w profilu wpisanego miasta, więc poza sklepami internetowymi, których faktycznie jest zatrzęsienie, ciężko coś podać. Od siebie dodam, że w Krakowie, całkiem blisko bodaj Basztowej jest dość spory sklep z materiałami dla osób zajmujących się malowaniem/rzeźbieniem itp. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 20-06-2009, 14:13
|
|
|
Od początku myślałam o sklepie internetowym, może nie wyraziłam się dość jasno... Sądziłam że może ktoś zna jakiś dobry i sprawdzony ;] |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 21-06-2009, 22:55
|
|
|
Kto mi powie własnymi słowami czym charakteryzuje się gatunek hardstyle? |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-06-2009, 23:10
|
|
|
Wikipedia napisał/a: | Hardstyle - Podgatunek muzyki trance charakteryzujący się ostrymi samplami z mniejszym tempem (140-155 BPM) niż pierwowzór (ponad 160 BPM). W Hardstyle zazwyczaj motyw basowy pojawia się między jednym a drugim uderzeniem, w przeciwieństwie do hardcore , gdzie motyw basowy występuje w każdym takcie. Należy też wspomnieć że gatunek ten przeważnie ma rytm w metrum 4/4, czasem 6/8. Największe wydarzenie, podczas którego grana jest muzyka Hardstyle, to coroczny Qlimax organizowany przez holenderskiego giganta Q-dance. |
|
_________________ ...
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-06-2009, 10:50
|
|
|
Innymi słowy - to taki podgatunek muzyki trance, który rozróżni tylko "znawca". |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 22-06-2009, 15:01
|
|
|
Okej. To jeszcze mi powiedzcie, czy Vocaloid2 w wersji Hatsune Miku ma anglojęzyczny interfejs, czy też mam działać na czuja? (inna sprawa że już wiem prawie wszystko, bo nie różnie się bardzo od vocaloida1) |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-06-2009, 15:28
|
|
|
Krąży gdzieś po internecie angielski patch do Vocaloida, ale jest też TAKIE rozwiązanie. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-06-2009, 18:40
|
|
|
Wie ktoś coś może o House Millithor z Menzoberranzan? Chodzi mi o historię tego domu. |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 24-06-2009, 18:59
|
|
|
Czy ktoś powie mi, co to jest owy Silver Rain.
Kojarzy mi się, że kiedyś była taka gra, ale sobie ręki nie dam uciąc...
Każde info mile widziane T.T |
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 24-06-2009, 19:23
|
|
|
Gra TYPE-MOON, z tego co widzę na japońskiej wiki. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 24-06-2009, 19:49
|
|
|
Altruista napisał/a: | Wie ktoś coś może o House Millithor z Menzoberranzan? Chodzi mi o historię tego domu. | Chyba nie ma oficjalnej historii. Może to jakiś dom fanowski. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 26-06-2009, 10:38
|
|
|
Chcę złożyć skargę na kanara. Chciałbym zwrócić się o pomoc z przygotowaniem tego typu dokumentu. Skarga dotyczy zachowania kanara, który kontrolował mnie 2 tygodnie temu i którego widziałem w akcji dzisiaj.
1) Jak powinien wyglądać tego typu dokument? Co powinien zawierać.
2) Kanar zachowuje się w sposób chamski (jednak bez uciekania się do przekleństw). Na zwrócenie mu uwagi, że nie ma plakietki odpowiada "Co pan jest taki przemądrzały, pan nie jest tutaj, żeby mnie pouczać". W podobny sposób zwrócił się dziś do kobiety, którą kontrolował, a która zwróciła mu uwagę na podobne, nieregulaminowe zachowanie i dokładnie tymi słowami. Podniósł też głos na starszego pana, który poprosił go o zachowanie kultury (w moim wypadku, 2 tygodnie temu nakrzyczał na starszą panią oraz parkę na oko studentów, którym nie podobało się jego ordynarne zachowanie wobec mnie) Gdy próbowałem (dziś) go uspokoić (facet zachowywał się naprawdę bardzo agresywnie i krzyczał) zwrócił się do mnie podniesionym głosem "pan już zapłacił karę, więc niech pan siedzi cicho".
Czy tego typu zachowanie da się podciągnąć pod jakiegoś typu paragraf?
3) W moim przypadku odmówiłem podania dokumentów, bez okazania przez niego legitymacji. Zagroził mi wezwaniem patrolu policji.
Czy tego typu sytuacja (podchodzi do mnie niezidentyfikowany, agresywny facet, każe mi pokazać bilet i dokumenty i w wypadku nieokazania ich grozi mi konsekwencjami prawnymi) daje się podciągnąć pod jakiś paragraf?
4) Gdy w końcu kanar się wylegitymował okazało się, że na dokumencie jest jego numer identyfikacyjny. Brakuje na nich jego imienia i nazwiska oraz zdjęcia. Infolinia Kolei Mazowieckich twierdzi, że tak wygląda prawidłowa legitymacja. Czy mają rację? Czy tego typu dokument może być podstawą kontroli? Czy można się do niego przyczepić?
5) Pobierając karę kanar nie poinformował mnie, że można ją zapłacić u niego, przez co kosztowało mnie to drożej o dodatkowe 30 złotych. Czy tego typu zaniedbanie można potraktować jako wykroczenie np. na podstawie przytaczanego przezemnie wczoraj na IRCu art. 286 K.k. ?
5a) Czy tego typu zachowanie można podciągnąć pod "złośliwe powodowanie strat finansowych"?
6) Zostałem ukarany 97 złotymi kary za brak biletu. Bilet miałem, nie był tylko podpisany. Moim zdaniem jest to kara bezzasadna, jednak na 100% przepisy i regulamin PKP mówią inaczej. Czy dodawać to do skargi, czy też nie?
7) Czy pisząc skargę powinienem iść na całość i podawać przepisy prawne, które moim zdaniem złamał kanar (jeśli do tego doszło, zwracam się do ekspertów o opinię) czy też nie bawić się w tego typu rzeczy? Chcę facetowi utrudnić życie, a nie iść z nim do sądu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-06-2009, 10:48
|
|
|
Zeg, zacznij od dokładnego przeczytania odpowiedniego regulaminu odpowiedniego przewoźnika (czyli PKP w tym przypadku) - tam musi być napisane, jakie warunki ma spełniać kontroler. Może się okazać, że oprócz tego, że był nieuprzejmy, wiele nie wyciągniesz. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|