Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... |
Wersja do druku |
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-02-2009, 20:25
|
|
|
Co się dzieje z wydawnictwem Kasen?
Ostatnią mangę wydali chyba w sierpniu i od tego czasu nie mają żadnych zapowiedzi nowych tomików, o seriach nie wspominając. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-02-2009, 21:16
|
|
|
LINK wygasł
chodzi mi o tą dziewczynę w prawym dolnym rogu, ktoś wie co to (ew. skąd takie coś wziąć)? |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we.
Ostatnio zmieniony przez Loko dnia 22-02-2009, 01:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gdynianin
????
|
Wysłany: 19-02-2009, 23:47
|
|
|
Loko napisał/a: | LINK do foty
chodzi mi o tą dziewczynę w prawym dolnym rogu, ktoś wie co to (ew. skąd takie coś wziąć)? |
Mnie to wygląda na Yotsube |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-02-2009, 13:51
|
|
|
Czego będę potrzebował mieć i wiedzieć, żeby obkupić się w gry, RPG-i i książki na Amazon.com? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-02-2009, 14:09
|
|
|
Wystarczy karta pozwalająca na płatności w internecie. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-02-2009, 14:12
|
|
|
Czy słychać coś o drugiej serii Darker than BLACK? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 22-02-2009, 14:21
|
|
|
Crack: czy takie karty są standardem? Czy musi to być karta kredytowa, czy wystarczy płatnicza? I wreszcie: jak lepiej zamawiać: od razu dużą ilość, czy rozdrobnić się na kilka paczek? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 22-02-2009, 14:32
|
|
|
Nie wiem czy są standardem, jeśli nie wiesz to po prostu zarejestruj się na Amazonie i spróbuj dodać kartę do swojego konta (albo zadzwoń do banku i sprawdź czy można nią płacić w internecie). Ja mam płatniczą Visę Electron z Inteligo, działa.
Co do rozdrabniania, to jeśli chcesz przepłacić (przesyłka tania nie jest) to można, ale nie widzę specjalnego powodu by to robić. Przesyłki mają dobrze opakowane, książka którą zamówiłem trzy miesiące temu doszła bez problemów. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 22-02-2009, 14:37
|
|
|
Ile kosztuje przesyłka? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 22-02-2009, 15:02
|
|
|
Zeg, jeśli chodzi o płacenie, to potrzebna jest do tego ekarta z mBanku albo karta z inteligo. Shipping masz w helpie, ale ogólnie jest bandycko drogi. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 22-02-2009, 15:03
|
|
|
Tu masz listę opłat - Shipping Rates and Times to Europe. Całkowity koszt przesyłki to opłata za przesyłkę + dodatkowa opłata za każdy zamówiony przedmiot. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 22-02-2009, 15:23
|
|
|
Fakt, jest potwornie drogi.
A przepraszam, bzdurze.... Pojedyncza książka wychodzi jakieś 10 zł drożej, niż w Polsce.
Btw. Do czego służy opcja Used and New? To jest jakaś forma antykwariatu, czy serwisu aukcyjnego typu Allegro? |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 22-02-2009, 16:25
|
|
|
@Asthariel
Cytat: | Nie chcę was wprowadzać w stan wielkiej radości, ale plotka głosi, że wyciekły prywatne dane animatorów studia Bones. Informacje, w których została ustalona lista osób zajmujących się projektami studia. Na liście zawarte były między innymi tytuły, takie jak FullMetal Alchemist 2, czy Darker than BLACK 2. Informacji tych możemy się doszukać w wielu amerykańskich serwisach, więc może to prawda? Jak myślicie, czy już niedługo będziemy z wypiekami na twarzy, oglądać kontynuacje naszych ulubionych serii, czy też będą one nieudane? O ile w DtB zostało już praktycznie wszystko zawarte, (no może poza niejasną przyszłością Heia i Yin, ale dla wyjaśnienia jednego wątku nie robiono by 25 epków...) |
Cytat: | Cytat: | [www.animenewsnetwork.com napisał:
Late last week, a file that was purportedly to be a management document from the BONES anime studio was added to uploader.jp, a Japanese website that offers to distribute files anonymously and without charge. The spreadsheet file in Microsoft Excel format included a list of the studio's animation staffers along with what were reportedly their phone numbers, comments on their affiliation and availability, a letter-based classification system, their assignments, and their addresses. Among other points, it listed Fullmetal Alchemist animator Yasuhiro Irie as "Hagane 2 kantoku" (Iron/Fullmetal 2 director) and Darker than BLACK director Tensai Okamura as "Darker 2 junbi-jū" (preparing for Darker 2).
BONES President Masahiko Minami has posted an official statement about the file on the studio's website on Sunday. According to Minami, an internal investigation has determined that no file with this same formatted information existed within the company. He adds that the information which was reportedly the staffers' personal details did not come from the company's documents. Thus, the studio has determined that "a third party" had created and posted the document with the intent to libel the company. The studio will continue a special investigation into who distributed the file to malign the studio and the staffers. If the identity of the person is discovered, the company plans to deal with the individual severely.
In an interview after the official statement was published, ANN asked Minami about the possibility of a sequel to Fullmetal Alchemist or Darker than BLACK. Minami told ANN, "It hasn't been decided yet. We are interested in doing them. As original science-fiction works, they were extremely fascinating. With these kinds of dramatic story lines, I feel that there's a lot we could do potentially." The rest of the interview will be released on the ANN website after Anime Expo. |
Dla tych, którzy mają problem z językiem angielskim, przedstawię wszystko w telegraficznym skrócie:
- W japońskiej sieci pojawiła się lista, która zawierała prywatne dane pracowników studia BONES oraz wypisane zadania, które zostały im przydzielone.
- Według listy, Yasuhiro Irie został reżyserem FMA 2, a Tensai Okamura miał być odpowiedzialny za przygotowanie Darker Than Black 2
- Prezes studia Masahiko Minami zdementował te informacje oraz po przeprowadzonym dochodzeniu, zaprzeczył istnienia takiego pliku w studiu.
- Po całym zajściu ANN postanowiło zapytać Minami, czy jest możliwość wydania kontynuacji owych serii. Odparł, że obecnie nie trwają nad nimi żadne prace, ale są nimi zainteresowani, ponieważ jest duży popyt na serie tego rodzaju. |
Na forum na którym to znalazłem, studio Bones było porównane do Blizzarda i rzekomo ma "trzymać fanów w niepewności do samego końca".
Poszukaj też na wspomnianych "amerykańskich serwisach" jest tam co nie co ale oczywiście po ang. i nie chciałem przepisać jakiejś głupoty. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-02-2009, 16:28
|
|
|
Loko napisał/a: | studio Bones było porównane do Blizzarda |
Czyli zapowiedzą, wypuszczą trailer, założą stronę, powiedzą, że produkcja już prawie skończona, po czym każą nam czekać przez pięć lat? ;) |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 22-02-2009, 22:14
|
|
|
Ktoś wie czy w Polsce została w ogóle wydana manga Serial Experiments Lain? I jeśli została to gdzie można nabyć bo na Allegro ani JPF nie znalazłem. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|