FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 284, 285, 286  Następny
  Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe...
Wersja do druku
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 07-07-2012, 03:16   

Jest p#$^!@#^&(%a 4 rano, won do domu spać, a nie k$%&#^a ludziom pod balkonem pierdzielić od rzeczy z włączonym silnikiem jakiegoś żółtego piździurnika.
WON.

Poza tym smród benzyny znikąd, koncert alarmu w czymś stojącym pod blokiem i losowe stukanie gdzieś w tle.

JEST K#^$&$A CZWARTA RANO! W SOBOTĘ! IDŹCIE K%^$*%A WSZYSCY SPAĆ!

Żyłka mi poszła.

małe i wredne

PostWysłany: 07-07-2012, 09:07   

Już enty raz wyłączają mi z ni z gruchy ni z pietruchy prąd na kilka sekund. Jak tak dalej pójdzie, znowu zdechnie mi płyta główna. I znowu 3 stówki (których nie mam) pójdą się paść...@@$%^*&^!!!

Numer Gadu-Gadu
6409692
Crushmaker Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 07-07-2012, 10:04   

jak wyłączysz komputer (od sieci) na czas awarii to nic ci się nie spali.... ale to jest zbyt oczywiste bo lepiej czekać i narzekać na forum, na coś czemu sama prawdopodobnie będziesz winna :)

Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 07-07-2012, 10:08   

Muchozol akustykiem jak widać nie jestem. Trudno podejrzewać, że zrobię z tego mój zawód xD Aczkolwiek dla mnie to jak najbardziej poważne przedsięwzięcie.

Gonik <pat pat>

A w temacie, hym jest gorzej dammit.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Silla Płeć:Kobieta
małe i wredne

PostWysłany: 07-07-2012, 11:28   

Crushmaker napisał/a:
jak wyłączysz komputer (od sieci) na czas awarii to nic ci się nie spali.... ale to jest zbyt oczywiste bo lepiej czekać i narzekać na forum, na coś czemu sama prawdopodobnie będziesz winna :)

Ja przepraszam bardzo, ale jak ja mogę być winna i jak ja mam wyłączyć komputer na czas awarii, kiedy prąd mi odłączają na zasadzie: BUM! *nie ma prądu* BUM! *jest prąd* i to wszystko zajmuje góra kilka sekund, tak że nawet mrugnąć nie zdążę? o__O" No sorry sorry, jasnowidzem nie jestem, nie przewiduję, kiedy mają mi takie coś zrobić :P

Numer Gadu-Gadu
6409692
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 07-07-2012, 11:35   

Lepiej się upewnij, czy nie masz sąsiada pajęczarza albo czy któryś czegoś innego przy instalacji nie grzebie. Ja miałem takich (i do dziś nie wiem którzy to), co czasem włączali jakieś prądożerne ustrojstwo u siebie i cały pion tracił zasilanie. Wymiana bezpiecznika pomagała na kwadrans, bo te trolle oczywiście znów to włączały jak tylko prąd się pojawił i tak w ciągu wieczora paliło się po kilka bezpieczników, o ile ktokolwiek w ogóle miał nowe na wymianę.

Teraz jest nowa tablica z wyłącznikami szybkimi, więc się tylko idzie pstryknąć, ale wciąż podobno zdarzają się wieczory obfitujące w takie spacery (już tam nie mieszkam).

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Amarth Płeć:Kobieta

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 07-07-2012, 12:19   

Dziękuję ci, życie, za to, że kopiesz mnie, kiedy i tak już leżę. Od wczoraj boli mnie stopa. Z każdą godziną coraz mocniej. W nocy ból postanowił urządzić sobie imprezę - spałam coś koło godziny, zanim przywalił z grubej rury i nagle amputacja zaczęła wydawać się bardzo atrakcyjna.

Dzisiaj spędziłam dwie godziny w szpitalu, który najwidoczniej uznał, że klimatyzacja to zbyt zaawansowana technologia, więc dziękujemy, nie skorzystamy i dowiedziałam się, że mam zapalenie stawu śródstopno-paliczkowego. Bomba. Cudem uniknęłam domięśniowego w zadek, teraz jadę na antybiotyku i przeciwbólowych. W skrócie - Ama nie jest teraz w stanie chodzić dalej niż do łazienki, względnie do kuchni (a i to tylko z życzliwą pomocą okolicznych ścian). Schodów w ogóle nie ogarniam.

A te 30 stopni wcale nie pomaga.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 08-07-2012, 10:04   

N gwałt potrzebuję bioptrona, a jak na złość teraz nikt dookoła tego nie ma :<

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 08-07-2012, 13:26   

Ama, wielki huuuuug, trzymaj się tam!

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Melmothia Płeć:Kobieta
Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 08-07-2012, 14:34   

Na mieszkanie mnie nie stać, brakuje mi jakieś, ten tego, 195 000 zł, chociaż pewnie i tańsze bym znalazła.

Na kawalerkę mnie również nie stać.

Żeby wynająć dom, brakuje mi jakichś czterech zaufanych osób z tym samym problemem, co ja.

Wynajmowanie pokoju o ile finansowo w zasięgu, o tyle jest raczej niemożliwe, jeśli ma się kota i chce mu się zapewnić jako takie warunki (wiem, głupie, ale nie zostawię jej tu).

Tym samym kiedyś popełnię morderstwo i będę miała dożywotnie darmowe zakwaterowanie (co z koteczką? pozwolą mi ją wziąć ze sobą? ;_;), chyba że tego pijaka wcześniej szlag trafi.

G.F.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Muchozol Płeć:Kobieta
---

PostWysłany: 08-07-2012, 16:53   

Melmothia napisał/a:

Wynajmowanie pokoju o ile finansowo w zasięgu, o tyle jest raczej niemożliwe, jeśli ma się kota i chce mu się zapewnić jako takie warunki (wiem, głupie, ale nie zostawię jej tu).

Dlaczego? Moim zdaniem jeśli trafi się na współlokatorów, którzy również lubią koty to wcale nie musi być źle. Jedna osoba, z którą mieszkam przygarnęła pewnego razu małego kota z dworu... a że ja też lubię koty, więc mi to było na rękę i zwierzak ma swobodę w całym dom. Wychodzi sobie na balkon etc. i jakoś nie narzeka :).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-07-2012, 17:27   

Raz, że na współlokatorów trzeba trafić a dwa, że właściciel też ma swoje zdanie i zwykle jest to NIE. ;]

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Melmothia Płeć:Kobieta
Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 08-07-2012, 17:39   

Muchozol napisał/a:
jeśli trafi się na współlokatorów, którzy również lubią koty to wcale nie musi być źle.

No właśnie... "jeśli". Serio, na ile jest możliwe, że wszystkie (optymistycznie - jedna) osoby mieszkające w takim wynajmowanym mieszkaniu będą na tyle tolerancyjne? Sama też mam krótką listę wymagań, które komuś mogą się wydać absurdalne, ale dla mnie są minimum bezpieczeństwa (moja koteczka jest niewychodząca, ale wyprowadzana, więc wszyscy musieliby ZAWSZE pamiętać o zamykaniu drzwi wyjściowych i ewentualnego balkonu na klucz, musiałoby być podwórko, okna tylko uchylane itp.). Jeszcze kwestia zaufania i zostawienia kota na pół dnia z tymi osobami... I BOReK ma rację, w przeglądanych ofertach o zwierzętach albo nie ma ani słowa, albo stoi wyraźnie, że nie wolno.

G.F.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Muchozol Płeć:Kobieta
---

PostWysłany: 08-07-2012, 18:44   

No to chyba ja mam jakieś szczęście, bo w ciągu 1,5 roku przez moją chatę sporo zwierząt się przewinęło i nikt nie narzekał. Był szczur z laboratorium, kot sąsiadów też wpada w gości przez balkon. No i od czasu do czasu mamy na przechowanie dodatkowego kota od znajomej gdy wyjeżdża. Ale chyba tak się złożyło, że u nas wszyscy lubią takie pociechy (mieszkam obecnie z dwoma osobami, przez jakiś czas była jeszcze niewiasta, która btw miała szynszylę :P).

Ale chcę tylko powiedzieć, że takie rzeczy jak kot + współlokatorzy są jak najbardziej możliwe. Ale jak mówicie... fakt też jest taki, że trzeba znaleźć ugodowych ludzi, a z tego co mi się o uszy obija to dużo osób zachowuje się jak mendy jeśli idzie o wspólne mieszkanie. Bo kot też potrafi coś zrzucić, podjeść z talerza albo powietrze w łazience zatruć i trzeba się z tym liczyć. A jak słyszę od niektórych znajomych, że u nich są pretensje, bo ktoś zostawił nieumyty gar w zlewie to faktycznie od takich lepiej się z dala trzymać ze zwierzęciem.
W zamierzchłych czasach miałam też styczność z osobą czepialską (na szczęście na krótko), więc wiem, że istnieją też ludzie traktujący wszystkich jak potencjalnych syfiarzy. Także jak ktoś opowiada, że w autobusie nigdy nie siada a rury łapie tylko przez rękawiczkę albo materiał, bo przecież wcześniej mógł jechać jakiś żul, to ja odradzam z kimś takim dzielić lokum :|.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Salva Płeć:Kobieta
Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 08-07-2012, 19:00   

Kociarzy jest sporo, myślę że jak trafisz na osobę która lubi koty to nie będzie mieć problemu z wymaganiami.

<huuuug> Mamunia tak w ogóle <3

Ja nie miałam absolutnie żadnego problemu z mieszkaniem z psem, a przewinęłam się przez 4 zmiany miejsca zamieszkania. Ani jeden raz mi nikt nie odmówił nawet jak nie było napisane nic o zwierzętach. Nie bać się i szukać/pytać.

Powrót do góry
Strona 285 z 286 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 284, 285, 286  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi