FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
  Mam talent
Wersja do druku
IKa Płeć:Kobieta

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 26-10-2008, 10:25   

Slova - twój post był obraźliwy i jako taki został usunięty. Jeśli jeszcze raz zobaczę sformułowania w tym stylu, otrzymasz ostrzeżenie. Mam nadzieję, że wyrażam się jasno i wyraźnie.

Nad wyraz uprzejmie proszę, byś na przyszłość naprawdę zastanowił się nad tym, co piszesz i jak może to zostać odebrane przez inne osoby.

IKa
Zua Biurokratka
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 26-10-2008, 12:07   

Bardzo mi smutno z tego powodu, iż publiczność przed telewizorami faworyzuje w tym programie osoby niepełnosprawne, których występy były gorsze i mniej urozmaicane na przestrzeni kolejnych etapów, niż kilku uczestników pełnosprawnych. To samo tyczy się małych dzieci, co jest zapewne spowodowane nagłym obudzeniem instynktu macierzyńskiego wśród większej części widowni, czyli gospodyń domowych, które w momencie chwilowego wzruszenia wysyłają SMSy z telefonów komórkowych całej rodziny i głosują na monotonne występy, mimo iż inne są lepiej przygotowane pod względem choreograficznym i technicznym.
Z tego względu program zamienia się powoli w Idola, gdzie śpiew niewidomego, chociaż tak naprawdę nie przekraczający przeciętnej ma większe szanse wygrania, niż świetnie przygotowany i co raz urozmaicany układ taneczny.
Bardzo mi przykro z tego powodu. Moim zdaniem na wyniki powinno mieć wpływ jury, a nie kierowani impulsem telewidzowie.

Teraz lepiej?

Powrót do góry Zobacz profil autora
Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 26-10-2008, 18:10   

Tu się z tobą niezgodzę. Nie wiem kogo dokładnie masz na myśli, ale kiedy coś takiego miało miejsce? I w sumie to kwestia gustu, ale ja uważam, że dzieci jak najbardziej dają radę, a nawet są lepsze od niektórych dorosłych. Klaudia Kulawik, mały Neo czy ten mały co gra na fortepianie. Bardzo mi się podobają ze względu na to co robią, a nie dlatego, że są dziećmi. Nie generalizuj, to że dziecko wygrało nie znaczy, że je faworyzują czy coś.

Numer Gadu-Gadu
636349
JahJah Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 26-10-2008, 19:17   

Mimo wszystko musisz przyznać że gdyby dorosła osoba grała tak na fortepianie to nie wzbudziła by tyle uwagi, bo przecież nie jedna osoba umie pięknie grać na tym instrumencie. Nawet gdyby zakładać że ten mały brzdąc umie lepiej zagrać od nie jednego wirtuoza to i tak założę się że 95% widzów tak naprawdę nie potrafi odróżnić dobrej gry na fortepianie od bardzo dobrej czy genialnej
Powrót do góry
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 26-10-2008, 22:22   

Hmmmm, w sumie masz rację. Dzieciak ma masę uroku, więc wzbudza u mnie sympatię. Chociaż strasznie spodobały mi się te wiolonczelistki z castingu, niestety nawet im dokończyć nie pozwolili, bo stwierdzili, że to nie program dla nich. Dziećmi nie były, jakoś osobowością mnie nie zachwyciły, jedynie grą. No i ta dziewczynka co się wygina. Jasne jest świetna, ale ja wolałam tych dwóch co stepowali. Myślę, że na ocenę składa się wiele czynników. Często nie oceniamy samego talentu, ale też osobę, albo nawet rzecz, którą wykonuje. (Np ktoś iluzję optyczną, to nawet jeśli facet nie zrobiłby tego dobrze, to i tak by go wybrał). Trochę to niesprawiedliwe, że nie kierujemy się wyłącznie talentem danej osoby, ale tak już niestety jest.

Numer Gadu-Gadu
636349
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 26-10-2008, 23:50   

Ale moment, bo jedna rzecz mi tu zgrzyta. Jeśli osoba dorosła potrafi robić coś na poziomie mistrzowskim, ewentualnie coś niezwykłego, to można chyba bezpiecznie stwierdzić, że jest to zasługa talentu i wielu lat ciężkiej pracy. W przypadku dzieci sytuacja wygląda chyba trochę inaczej, bo na ową pracę logicznie rzecz biorąc mogły czasu poświęcić o wiele mniej. Tak więc ewentualny "talent" widać tu bardziej wyraźnie. A przecież o odkrywanie talentu, by później mieć środki, by go rozwijać, w tym programie chodzi.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 27-10-2008, 18:42   

poza wyginaniem ciała tak samo za każdym razem trzeba włożyć troche inwencji w występ. Jak to powiedział jeden mój znajomy "po 6 piwach też tak umiem, a po 9 to nawet po suficie biegam na golasa". Liczy się coś więcej, niż samo pokazanie talentu. Liczy się forma.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 28-10-2008, 16:01   

Ale jest też kwestia tego, że dzieci mają jeszcze czas na zrobienie kariery, zresztą im te pieniądze nie są jeszcze tak potrzebne. Między innymi dlatego właśnie Chylińska wybrała Snake, a nie małego Kamila. Boją sie pewnie też, żeby dzieci się nie "zepsuły".

Numer Gadu-Gadu
636349
Gustavus Płeć:Mężczyzna
mechalistkoholik

PostWysłany: 29-10-2008, 07:29   

Shizuku napisał/a:
Boją sie pewnie też, żeby dzieci się nie "zepsuły".

Jakoś nie martwię się o dzieci.... martwię się o ich tzw. rodziców. To że dziecko potrafi coś robić ( śpiewać, tańczyć, łowić ryby ... ) nie znaczy że należy kazać mu to robić przed kamerą i niszczyć mu całą zabawę z bycia dzieckiem. Bo do tego się moim zdaniem sprowadza "uczestnictwo" .
Ogólnie cały program, sam pomysł na niego, wzbudza u mnie uczucia iście mickiewiczowskie: " śmiech pusty, a potem litość i trwoga".
Przetłumaczą dla niehumanistów: program wydaje mi się wtórny i lituję sie nad ludźmi którzy nabijają mu oglądalność po czym przypominam sobie że też jestem człowiekiem.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6540254
krew_na_scianie Płeć:Kobieta
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 29-10-2008, 14:13   

Ja muszę przyznać, że zazwyczaj "kupuje" wszystkie produkcje tvn typu mam talent i w sumie program całkiem mi się podoba. Ale właśnie jest z nim jeden problem: śpiew zazwyczaj dochodzi bardzo daleko i pewne konkurencje nie mają z nimi szans. Bardzo podobał mi się występ stepujących panów, no ale niestety nie zawitają oni w finale. Życie bywa brutalne! A teraz zaprzecze sama sobie - moim faworytem jest pan Mateusz, który w zbliżającym się odcinku będzie śpiewał (miałam po prostu ciary, gdy usłyszałam jak śpiewa!). No ale on dodatkowo jeszcze pięknie gra na fortepianie.. :) Czy program jest wtórny? Całkiem możliwe - ale i tak całkiem przyjemnie mi się go ogląda.

Numer Gadu-Gadu
9343376
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 09-11-2008, 11:15   

No wreszcie przeszli dalej dokładnie ci co chciałam. Blady Kris (świetny występ, nawet nie wiedziałam, że takie dźwięki da się wytworzyć, bez pomocy odpowiedniego sprzętu, zwłaszcza te "gardłowe") i facet, który gra i śpiewa (jego poprzedni występ był lepszy, ale czekam co nam pokaże w finale). Bardzo urzekli mnie ze względu na swój talent, ale i osobowość.

Numer Gadu-Gadu
636349
de99ial Płeć:Mężczyzna
Big Bad Wolf

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 10-11-2008, 10:29   

A moim zdaniem za dużo już w finale śpiewaków. Powinni uruchomić opcję negatywnych głosów.

Oczywiście Blady Kris w moich oczach nie jest śpiewakiem.

http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
http://de99ial.polter.pl/,blog.html?8301 - co myślę o DRMach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
phoenix Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 10-11-2008, 13:23   

de99ial napisał/a:
A moim zdaniem za dużo już w finale śpiewaków

I zapewne wygra też śpiewak, tak jak w Ameryce. I to już niestety tak jest, ale z drugiej strony taki śpiewak nie ma się teraz gdzie wybić, chyba że w "Star Academy" przypominający Big Brothera a idioty z siebie prawdziwi artyści raczej nie chcą robić ~.~

de99ial Płeć:Mężczyzna
Big Bad Wolf

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 12-11-2008, 09:55   

Hmm... W USA wygrał śpiewający brzuchomóca a nie po prostu śpiewak.

Przez to, że tylu tych śpiewaków przeszło przestaje to być Mam Talent a zaczyna Idol... :/

Komuś się programy pomyliły ot co...

http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
http://de99ial.polter.pl/,blog.html?8301 - co myślę o DRMach
Powrót do góry
Yumiko Płeć:Kobieta
Child Prey

Grupy:
AntyWiP
Lisia Federacja
PostWysłany: 12-11-2008, 16:20   

de99ial napisał/a:
Przez to, że tylu tych śpiewaków przeszło przestaje to być Mam Talent a zaczyna Idol... :/

Komuś się programy pomyliły ot co...

Ja powiem tak.... jak już ktoś zjawił się w tym programie aby zaśpiewać, niech sobie śpiewa. Niech jury da mu szanse zabłysnąć, mimo wszystko nadal uważam że niekoniecznie o zdolności wokalne tu chodzi, ale nie mam nic przeciwko. Poza tym... niech program wygra taki pan z kulą... dostanie kasę, ale ni płytę nagrać ni jak... wiadomo że dzięki temu mógłby wiele osiągnąć, jednak kiedy wyłowi się taki "talent wokalny", to zawsze człowiek ten może nagrać płytę... zdobyć wielką sławę i w ogóle... W sumie to mnie jest całkowicie obojętne kto wygra, nie mam żadnego faworyta... jedynie snake urzekł mnie swoją osobowością, jednak czy wygra czy nie, to już jego fart-pech mnie to nie obchodzi u.u .
Oglądam ten program, bo jakby nie było miło patrzy się na tych "różnorakich" dziwaków.

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1496242
Strona 2 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu