Mam talent |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 20-09-2008, 22:16 Mam talent
|
|
|
No więc z okazji kolejnego programu na TVN i emocji jakie wywołuje (przynajmniej w moim otoczeniu, ale wierzę, że w waszym też) postanowiłam założyć temat. Do filmu i książek nie pasuje, więc wsadziłam go tutaj.
Nie spodziewałam się, że tyle w polsce jest tyle osób, mogących pochwalić się tak orginalnymi czasami umiejętnościami. Ludzie węże, iluzjoniści, kosmici i wiele wiele innych. No i to chyba pierwszy taki program, który wzbudza tyle emocji. Mama mi już się drugi raz poryczała, ale też często zwijamy się ze śmiechu. Najbardziej jednak lubię występy od których ciepło sie na sercu robi. I tak, mam na myśli wszystkie te dzieci. No po prostu przeurocze te malce, kiedy pokazują co potrafią, a robią to z takim wdziękiem i często lepiej niż dorośli.
Podzielcie się swoją opinią, przeżyciami i czym tam jeszcze chcecie. |
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 23-09-2008, 09:09
|
|
|
Ja byłam pod wrażeniem umiejętności Bladego Krisa. |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 23-09-2008, 18:46
|
|
|
Arashino Shiro napisał/a: | Ja byłam pod wrażeniem umiejętności Bladego Krisa. |
Kojarzę imię, ale nie pamiętam co robił... |
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 24-09-2008, 01:31
|
|
|
Hmm...mnie rozsmieszyła pani, ktore 'coverowała' piosenkę O.N.A...to było, ee...
Za to w ziemię wbiła mnie Klaudia Kulawik, 11-stoletnia dziewczynka o glosie jak dzwon.
Niezły byl tez pokaz taneczny chłopca w kostiumie Neo z Matrixa i akrobacje jakie wyczynial~ |
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 25-09-2008, 14:50
|
|
|
Mnie mały Neo bardzo się podobał. Na początku byłam sceptyczna, ale potem jak się rozkręcił, był naprawdę super. Ale chyba najbardziej urzekł mnie ten chłopczyk, który grał Mozarta na fortepianie. Wcześniej jeszcze zrobił gwiazdę^_^ Uroczy chłopczyk i gra świetnie. Co do Klaudi to ona też mi się bardzo spodobała, zaskoczyło mnie, że taki głos może być w tak małym ciele. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-09-2008, 16:37
|
|
|
Neo faktycznie był fajny i radził sobie naprawdę dobrze, natomiast chyba najładniejszy był występ tego pana ze szklaną kulą od żonglerki kontaktowej.
Natomiast jak usłyszałem wystep Klaudii to kopara mi opadła... Nigdy nie słyszałem lepszego coveru Niemena ^^ |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 25-09-2008, 20:58
|
|
|
Vodh napisał/a: |
Natomiast jak usłyszałem wystep Klaudii to kopara mi opadła... Nigdy nie słyszałem lepszego coveru Niemena ^^ |
Nie żartuj...dziewczyna ma głos ale kompletnie nie umie z niego korzystać, w wielu miejscach fałsz aż bije po uszach - co oczywiście dziwne nie jest zważywszy na wiek. Kiedyś na pewno coś dobrego z tego wyjdzie. W każdym razie na dzień dzisiejszy, z tym najlepszym to grubo przesadziłeś. |
_________________ Our fortress is burning
Charred birds escape from the ruins and return as cascading blood
Dying bloodbirds pooling, feeding the flood
The god of man is a failure
And all of our shadows are ashes against the grain
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-09-2008, 22:13
|
|
|
nie żartuję, słyszałem kilka coverów Niemena i naprawdę nie słyszałem lepszego. Fakt, że to nie jest reinkarnacja Niemena, ale najlepszy=/= idealny ^^ |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 19-10-2008, 13:44
|
|
|
"List do matki" w wykonaniu Klaudii Kulawik powalił mnie na kolana. Naprawdę świetnie zaśpiewany utwór, byłam bliska wzruszenia.
Bardzo zawiodłam się na tym, że Kamil (mały Neo) nie przeszedł, tylko wzieli Snake'a. Jasne facet jest niezły, ale o wiele bardziej spodobał mi się występ malca. Fajnie i pomysłowo zrobione, nie mówiąc, że było dobrze technicznie. Ale jednak widać, że to dziecko. Gdy się denerwuje czy martwi, wszystko widać na twarzy. Strasznie mi było żal, że się chłopczyk tak zestresował. Ale nie da się ukryć, że miał wieeeele uroku.
Właściwie to nie wiem, ale czy ten chłopczyk co grał Mozarta na fortepianie i zrobił gwiazdę jak wchodził na przesłuchanie przeszedł dalej? |
|
|
Lewel@
|
Wysłany: 19-10-2008, 18:34
|
|
|
Przeszedł jeśli się nie mylę.
Chyba w następnym odcinku będzie. Moja mama się w nim zakochała po prostu ;)
Nieco żal tych wszystkich dzieciaków. Ale najważniejsze, żeby się pokazali, bo o to właśnie chodzi. A biorąc pod uwagę ich wiek to talenty mają naprawdę niesamowite, teraz potrzeba im tylko pracy nad nimi, doskonalenia się.
W ogóle samo Mam Talent na mnie robi wielkie wrażenie, naprawdę im się udało wzbudzić emocje, wcisnąć ludzi w kanapy, przed telewizory, bardziej niż te wszystkie inne programy. Różni się od innych przede wszystkim i to główny plus.
A jednak wybór finalistów faktycznie musi być bardzo trudny, ponieważ każdy przedstawia sobą inny talent, poziom... |
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 20-10-2008, 21:01
|
|
|
de99ial napisał/a: | Klaudii Kulawik głos minie po mutacji - chyba, że ostro o niego zadba. |
Chciałabym zaznaczyć, że dziewczynki nie przechodzą mutacji... ^^ Głos może się zmienić, wraz z dorastaniem, ale tylko na lepsze. No i oczywiście w grę wchodzi jeszcze schemat "nieoszlifowanego diamentu". |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
|
|
|