Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Mam talent |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-11-2008, 21:38
|
|
|
Ja się modlilam, żeby ta Asia nie przeszła, bo choć głos ma, to nie przeżyłabym kolejnego śpiewaka. Zdziwiłam się, że nie przeszli ci "niepokorni" jak to ich ktoś nazwał chłopacy. Myślałam, że trafią conajmniej do dogrywki. No ale nie wyszło, w sumie i tak wolałam Ziemowita. Chłopczyk jest uroczy, trzeba przyznać, że bardziej nad jego talent podoba mi się jego osobowść;D |
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 23-11-2008, 21:46
|
|
|
wystep Asi na castingach byl o niebo lepszy, znacznie bardziej podobał mi sie jej glos w tamtym wykonaniu
W sobote zrobiła wiekszy show niz co warte...
Podczas wystepu Ziemowita ze zdumieniem patrzyłamja te jego małe raczki potrafia ogarnac cały fortepian oO
naprawde ma chlopak talent i ciesze sie ze przeszedł dalej, choc i wystep Filipa nie był zły. |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-11-2008, 11:45
|
|
|
Shizuku też byłem za tym Ziemowitem. Co do tych niepokornych tancerzy, to mam wrażenie że ci z poprzedniego odcinka czyli Funky Masons byli od nich lepsi.
Wracając do Filipa to w poprzednim poście się pomyliłem i nazwałem go przemkiem ;-).
Mnie on zaskoczył, jak diabeł z pudełka wyskoczył do tej dogrywki.
Issina zgadzam się z tobą że ta Asia bardzo ładnie śpiewa. Te jej wcześniejsza piosenka z eleminacji była nawet ładna. Ale jej cały występ w sobotę to dla mnie jakieś disco, coś co do mnie kompletnie nie trafia. Ja taki typ muzyki odrzucam. A Ziemowit ma talent, ładnie i w miarę czysto grał na tym fortepianie. Kto tak potrafi w wieku 7 lat ?, ale muszę przyznać że jest jeszcze wyszczekany ;-). |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 24-11-2008, 16:09
|
|
|
Cytat: | Ale jej cały występ w sobotę to dla mnie jakieś disco, coś co do mnie kompletnie nie trafia. Ja taki typ muzyki odrzucam |
Jak to powiedział Wojewódzki "jak pachnie dodą to zmieniam lokal" ;]
Cytat: | ale muszę przyznać że jest jeszcze wyszczekany |
np. taki Kamil od electric boogie, szpaner i tyle |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 24-11-2008, 18:20
|
|
|
Oj nie porównuj Kamila i Ziemowita. Kamil był zadufanym w sobie dzieckiem z paskudnym charakterem. Ziemowit nie wywyższa się, nie udaje, jest po prostu szczerym, czystym i uroczym dzieckiem. Po części dzięki matce, bo ta naprawdę jest spoko, w przeciwieństwie do matki Kamila. |
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 24-11-2008, 21:09
|
|
|
A skąd Ty znasz jego matkę? |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 24-11-2008, 21:25
|
|
|
Hmmm, może trochę za pochopnie to napisałam. Nie znam ich osobiście, tak mi się wydaje z tego co widziałam w telewizji. Gdyby Kamil miał taką samą matkę jak Ziemowit to chyba nie byłby taki pyszny co? Chociaż może to bardziej o tych dzieci zależy... Trudno powiedzieć. |
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 25-11-2008, 14:55
|
|
|
A mnie się wydaje, że gdyby Wojewódzki nie wspomniał o matce Kamila a Chylińska o rodzicach Ziemowita, to w ogóle nie zwróciłabyś na to uwagi. Mam rację? |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 25-11-2008, 18:33
|
|
|
Przykro mi, ale niestety nie masz. Nawet nie pamiętam, żeby Wojewódzki coś wspominał o matce Kamila. Widziałam ją za kulisami i widząc zachowanie jej syna, i to jak się zachowuje jego matka stwierdziłam, że rozpuściła synka i nawet tego nie widzi. Może jest to ocena błędna, bo nie znam jej dokładnie, ale to było pierwsze co nasuneło mi się widząć zachowanie syna i jej odpowiedź na to. Do matki Ziemowita przekonałam się na materiale, gdy opowiadała o synu. Zresztą widać, że go dobrze wychowała, skoro nie jest pyszny tak jak Kamil? A utwierdziłam się w tym przekonaniu, gdy zobaczyłam, że nie tylko ja tak myślę. |
|
|
SadMar
|
Wysłany: 26-11-2008, 11:06
|
|
|
Ziemek jest jeszcze młody, jeśli wygrałby program to kto wie jak dalej potoczyła by się jego kariera. Jednak jego rodzice sprawiali wrażenie sympatycznych i rozsądnych zarazem ludzi, pewnie zainwestowali by w coś pieniądze i starali się by nie popadł w samozachwyt.
Kamil wygrał już wcześniej kilka poważnych turniejów. Z każdym następnym utwierdzał się w tym że jest dobry w tym co robi i sam wypracował sobie taki charakter. Jego mama miała oczywiście pewien wpływ na to, ale myślę że zależy to głównie od samego człowieka.
A moim faworytem jest grupa Audiofeels. ^^ |
_________________ "Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie..." |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 26-11-2008, 14:10
|
|
|
Ja trzymam kciuki za Kris'a, grupe Melkart Ball i Magde Staszewska ^^ |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-11-2008, 16:20
|
|
|
O to pełna lista Finalistów:
Ziemowit Świtalski
Melkart Ball
Audiofeels
Ewa Lewandowska
Mateusz Ziółko
Blady Kris
Magda Staszewska
Paulina Lenda
Ssnake
Klaudia Kulawik
Ja prywatnie stawiam na Mellkart Ball, Ewe Lewandowską i Audiofells. Chiałbym by ktoś z tej trójki wygrał.
Gdy pisałem że Ziemowit jest wyszczekany to miałem na myśli to że jest wygadany.
Do tego Kamila nic nie mam. Ocenia się ludzi z talentu a nie z zachowania. Jurorzy nie są od tego, i nie powinno ich obchodzić jak rodzice swoje dziecko wychowują.
A co do tej 10 finalistów, to nie chce by wygrała Lenda, bo ją na siłę przepchnęli do finału. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 29-11-2008, 23:07
|
|
|
No i koniec. Cieszę się, że Melkart Ball wygrali, wcześniej nie zrobili na mnie, aż takiego wrażenia, ale gdy ich zobaczyłam w finale, wiedziałam, że nikt nie zasługuje na wygraną tak jak oni. Byli po prostu niesamowici. Klaudia Kulawik też była niesamowita, ta dziewczyna to ma głos, nie mniej dobrze, że nie wygrała, to dla niej stanowczo za wcześnie, tak samo jak dla Ziemka. Ten chłopiec jest niesamowity, mogłabym go oglądać wciąż i wciąż. No i Audiofeels. Szkoda, że nie zdobyli drugiego miejsca, byli rewelacyjni. Liczę na ich szybką karierę, bym mogła kupić sobie ich płytę. |
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-11-2008, 23:17
|
|
|
Osobiście byłam za Audiofeels, ale Mellkart Ball też mi się podobali. Co do Klaudii, Ziemka - jeśli już w tym programie biorą udział dzieci, to powinna być alternatywa - w razie wygranej zamiast kasy dostają stypendium w szkole muzycznej/baletowej/sportowej czy inne zajęcia w zależności od predyspozycji. Wtedy talent miałby szansę naprawdę się rozwinąć, a jednocześnie uniknęłoby się ryzyka przedwczesnej kariery. |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
SadMar
|
Wysłany: 30-11-2008, 01:32
|
|
|
Myślę, że bardzo dobrze się stało że to Melkart Ball wygrali. Mają prawdziwy talent, który aż szkoda by było żeby nie został doceniony. Jak by jednak nie było - do zrobienia kariery 100 tysięcy euro nie jest wymagane. Każdy z finalistów został zauważony i ma wielkie szanse by osiągnąć sukces (szczególnie Mateusz, o którego wytwórnie będą się zapewne tłuc). Trochę szkoda mi Snake'a, bo jego talent też jest oryginalny i sam występ był wspaniały. Moi faworyci - Audiofeels też pokazali się w finale z dobrej strony, jednak nie jest mi szkoda że nie wygrali... u nas w Wielkopolsce szybko zdobywali uznanie jeszcze przed Mam Talent. Byłem nawet kiedyś na ich koncercie dlatego wiem że i tak można na nich liczyć i postarają się by przegrana w programie nie miała nawet najmniejszego wpływu na dalszy rozwój ich kariery. ^^ |
_________________ "Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie..." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|