Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Mam talent |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-11-2008, 22:40
|
|
|
Nie no teraz naprawdę się wkurzyłam. Więcej śpiewaków nie szło wziąć?! Bardzo miło zaskoczył mnie "boysband " nie polubiłam ich na castingu, wręcz wkurzałam się, gdy ich wybrali. Ale jak zobaczyłam ich występ byłam oszołomiona. Widać było jak bardzo posuneli się do przodu i szalenie miło się ich słuchało. Zrobione profesjonalnie.
Niesamowicie zaskoczył mnie też facet od elektrycznego tańca. Nie widziałam go na castingu i jak zobaczyłam co robi ze swoim ciałem, to szczena opadła mi w dół i nie chciała powrócić na miejsce do końca występu. Bardzo profesjonalnie zatańczone, widać, że facet ćwiczy od lat, myślę, że to był najlepszy tancerz w tym programie. Właśnie BYŁ. Czemu go nie wzieli? O ile się nie mylę, to nie ma ŻADNEGO tancerza w finale, a jest aż 5 ŚPIEWAKÓW.
Właśnie i tu dochodzimy do sedna. Dobra, wiem może to zabrzmi wrednie i bezdusznie, ale uważam, że to jest dyskryminacja. Ewa, owszem ma głos, ale biorąc pod uwagę innych uczestników, to jednak do finału to za mało. I myślę, że gdyby nie była niewidoma, to by się tam nie dostała. Owszem doceniam to, że się stara i nie poddaje, i naprawdę ją podziwiam. Ale nie na tyle by miała zajmować miejsce osób, które włożyły tyle samo serca, i miały lepsze umiejętności niż ona. Ech... |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-11-2008, 15:09
|
|
|
Shizuku też mi przypadło go gustu, to jak zespół Audiofeels, zaśpiewał piosenkę Red Hot Chili Pepers: Otherside.
Prywatnie uwielbiam ten kawałek, i dawniej wykonywałem go na małych koncertach.
Co do Ewy Lewandowskiej, to piosenka którą śpiewała, nie przypadła mi do gustu, choć przyznam że ewa zaśpiewała, moim zdaniem czysto.
Tym wykonaniem udowodniła że ma talent do śpiewu, co ja kwestionowałem wcześniej.
Gdy jurorzy podczas dogrywki, wybierali między Ewą a Funky Masons, to zaskoczył mnie wojewódzki, sądziłem ze wskaże na tych tancerzy.
Uważam że wybór Lewandowskiej był słuszny, tańce jakie do tej pory widziałem w tym programie, nie przypadły mi do gustu.
Żal mi trochę tej dziewczyny, że nigdy nie zobaczy, jak ślicznie wczoraj wyglądała. |
|
|
|
|
|
phoenix
|
Wysłany: 16-11-2008, 19:56
|
|
|
Audiofeels zdobył moją aprobatę właśnie tym, że zaśpiewali kawałek RHCP :) a nie jakiś boysbandowy hiciorek ^^ Ewa powinna się dostać i dobrze, że się tak stało ( w końcu śpiewacy operowi nie mają szans w innych popularnych programach do "szukania talentów" wokalnych, za to szkoda że poprzedni wokaliści się dostali :/
Facet tańczący elektro też zasługiwał choćby na udział w finale :P |
_________________ "I wasted time, and now doth time waste me." - Shakespeare
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 16-11-2008, 20:20
|
|
|
Audiofeels słycham w tej chwili - naprawdę są dobrzy, kawałki w ich wykonaniu są super. Ewa może i czysto śpiewa, ale lepsi od niej był elektro - tancerz czy te chłopaki w kolorowym. No i ile my mamy już tych śpiewaków w finale... |
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 16-11-2008, 20:39
|
|
|
mnie własnie wkurza najbardziej w tym programie fakt ze za duzo osob spiewajacych tam przechodzi
Maja oni programy w stylu "Fabryka Gwiazd", "Szansa na sukces" był "Idol" i inne
program "Mam talent" powinien prezentowac głownie ludzi z naprawde zaskakujacymi i niecodziennymi zdolnosciami
jak narazie w kazdym odcinku przechodzi jakis spiewak a przeciez nie o to chodzi w takim programie, polacy maja w koncu tez inne bardziej interesujace talenty.
Już nawet pusciłabym dalej tego kolesia co wbijał sobie gwozdzia w nos, bo ile osob potrafi cos takiego? |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-11-2008, 21:47
|
|
|
Ano Issino ten program w finale będzie prawie wyglądał jak idol.
Ja tylko raz byłem zły, jak wzięli do finału Paulina Lendę, ona ma bardzo ładną barwę głosu, ale swoją piosenkę totalnie skopała.
Jurorzy wybrali ją, zamiast faceta z czocherem, który udowodnił na dodatek że czocher umie śpiewać ;-).
Szkoda mi było faceta, bo pracuje i pomaga nieuleczanie chorym dzieciom, a jego numer mu jakiś specjalista od dżwieków rozwalił.
Na dodatek wtedy on od tej lendy lepiej wypadł.
Issino, nie ma się też czym przejmować, zawsze możesz sobie pod prysznicem zaśpiewać
kukuruku ku Paloma ;p;p;p. |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 16-11-2008, 22:03
|
|
|
mnie tez to własnie zdenerwowało ze Paulina Lenda przeszła...
ciesze sie ze chociaz w nastepnym odcinku Blady Kris wygrał z ta ruda
bo chyba ten program by zupełnie upadł w moich oczach -.-
choc musze przyznac ze fajnie dobrali jurorow, choc czasem Foremniak strasznie sztuczna sie wydaje, i prowadzacych fajnie wybrali. |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 16-11-2008, 22:23
|
|
|
Issina napisał/a: | Ja tylko raz byłem zły, jak wzięli do finału Paulina Lendę, ona ma bardzo ładną barwę głosu, ale swoją piosenkę totalnie skopała. |
Zgadzam się, ale niektórzy wierzą w drugą szansę.
Altruista napisał/a: | Jurorzy wybrali ją, zamiast faceta z czocherem, który udowodnił na dodatek że czocher umie śpiewać ;-).
Szkoda mi było faceta, bo pracuje i pomaga nieuleczanie chorym dzieciom, a jego numer mu jakiś specjalista od dżwieków rozwalił. |
Kocham tego faceta, szkoda, że Paulina przeszła nie on. Ale dzięki tej awarii, mógł udowodnić, że jest profesjonalistą, którzy w każdej sytuacji potrafi sobie poradzić.
Issina napisał/a: | ciesze sie ze chociaz w nastepnym odcinku Blady Kris wygrał z ta ruda
bo chyba ten program by zupełnie upadł w moich oczach -.- |
Też się cieszyłam. To był jedyny odcinek, gdy przeszli dokładnie ci co chciałam.
Issina napisał/a: | choc musze przyznac ze fajnie dobrali jurorow, choc czasem Foremniak strasznie sztuczna sie wydaje, i prowadzacych fajnie wybrali. |
Zgadzam się w 100% Uwielbiam Prokopa, a razem z Ch/Hołownią tworzą niesamowity duet. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że najlepsza "para" prowadzących jaką kiedykolwiek widziałam^_^ |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-11-2008, 23:39
|
|
|
Shizuku nie wkładaj w usta Issiny moich słów ;-).
W tym odcinku co wygrał Mateusz Ziółko, to byłem właśnie za tą rudą, ma piękny głos, ze wszystkich piosenkarek chyba najładniejszy.
Jej wykonanie piosenki w programie było straszne, kaleczyła język angielski jak nie wiem, zdziwiłem się że nikt jej na próbie tego nie powiedział, że wygląda to fatalne.
Może by wtedy coś polskiego zaśpiewała, i jakoś by to było, blady mnie zaskoczył, w sumie on powinien wtedy wygrać ten odcinek.
Co do ziółka to mam wrażenie, że jakoś idzie na łatwiznę, bo śpiewa bardzo znane przeboje.
A wszystkie babki do tej pory wybierały sobie trudne piosenki.
Ale mimo wszystko śpiewa ładnie czysto, i do tego jeszcze umie grać na pianinie.
Shizuke jak już wyrzucili tego pana z czocherem, to w sumie nie mogli za bardzo wyrzucać ewy, bo by to wyglądało jakoś nieestetycznie, że najpierw wyrzucają gościa co pracuje z chorymi dziećmi, a potem odsyłają do domu niewidomą dziewczynę.
Budziło by to jakiś sprzeciw wśród widzów. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 18-11-2008, 16:56
|
|
|
Altruista to nie moja wina, to słabość cytowania selektywnego i czasami zdarzają się takie "kwiatki".
Jak tylko usłyszałam co ruda zaśpiewa od razu wiedziałam, że wyjdzie źle. Jeszcze nikomu nie udało się dobrze zaśpiewać tego kawałka. Klaudia (to jej imię prawda?) zrobiła głupotę moim zdaniem, bo trzema umieć ocenić swoje możliwości i chyba ona sama wie, że nie ma AŻ tak dobrego głosu, ani nie zna języka angielskiego. Dobrze, że odpadła, to ją czegoś nauczy, podszkoli się i kiedyś może zrobi karierę.
Paulina też ma dobry głos, ale znowu sobie źle repertuar dobrała, mimo to przeszła. Aż tak nie lubię jej śpiewu, zobaczymy co nam zaśpiewa w finale.
Za Ziółkiem szaleję, facet świetnie śpiewa i dobrze dobiera piosenki(no dobra jego występ w półfinale, był trochę gorszy od orginału, ale cóż), tak samo Klaudia Kulawik. Audiofeels też wybrało popularną piosenkę, bardzo fajnie dopasowaną do nich jako zespołu. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:59
|
|
|
A, jeśli można, to za co się zabrała? Ciekawi mnie, cóż to za kawałek, który nikomu nie wychodzi... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
phoenix
|
Wysłany: 22-11-2008, 22:40
|
|
|
de99ial napisał/a: | I moim zdaniem ona z tych wszystkich śpiewaków do tego programu nadaje się najlepiej bo jest inna niż te pozostałe odpadki po Idolu. |
Dokładnie! Wokalistki operowe nie mają za bardzo szans w komercyjnych wokalnych programach (zresztą te drugie nie są do tego za bardzo przeznaczone) , a ten program może ją trafnie wypromować. Oczywiście nie biorę pod uwagę tego że jest niewidoma, bo jeśli tylko wtedy ludzie doceniali by talent to z programu zrobiła by się dzieciarnia i bez obrazy dla nikogo grupa niepełnosprawnych. Zresztą sami niepełnosprawni domniemam że nie chcieli by ich oceniano przez pryzmat ich kalectwa. |
_________________ "I wasted time, and now doth time waste me." - Shakespeare
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-11-2008, 10:25
|
|
|
No to poznaliśmy ostatnich dwóch finalistów. Grupa Melkart Ball wygrała wczoraj zasłużenie, po obejrzeniu ich występu byłem pewny że wygrają ten odcinek;-). Natomiast co do dogrywki to obstawiałem w niej Asie SI i tego chłopczyka Ziemowita. Co prawda mi występ Asi do gustu nie przypadł. Ale sądziłem że się jakoś do dogrywki przepchnie.
Zaskoczył mnie ten iluzjonista, w ogóle się nie spodziewałem ze wejdzie do dogrywki kosztem Asi. Jakoś ludzie docenili jego występ. Ale jak teraz patrze na tą dwójkę czyli Przemka i Ziemowita. To zadowolony jestem z decyzji jurorów, którzy postawili na tego drugiego. Bo ten chłopczyk mnie wczoraj rozwalił kompletnie ;p. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|