Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Mam talent |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 30-11-2008, 11:11
|
|
|
SadMar napisał/a: | Mają prawdziwy talent |
To jest ciężka, sumienna praca, a nie talent. Większy "talent" mają profesjonalne gimnastyczki, spośród których wiele odpadło ze względu na brak predyspozycji czy też "daru Bożego". Sytuacja wygląda tak, że przyjechali dwaj panowie od lat występujący na zachodzie i nie talentem, a profesjonalizmem pokonali amatorów. Tym sposobem program miał wyłowić coś świeżego, a wyłowił ciężko pracujących na wyniki wyjadaczy sceny. Jeśli już tak to miało wyglądać, to o niebo lepszy był ten masażysta machający sześcianem, serio. Też zaprezentował widowisko bardzo fizyczne, ale do tego pełne nowatorstwa i klimatu. O własnych faworytach już nie wspomnę, dobrze że w takich okolicznościach w ogóle dobrnęli do finału. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-11-2008, 12:21
|
|
|
Ja powiem tak, cały ten program Mam Talent, nawet mi przypadł do gustu. Jest dużo teraz takich show w telewizji, jak np coś tam na lodzie tańczą czy śpiewają. Akurat takich programów jak te wyżej wymienione nie trawie, nie oglądam. Nawet nie wiem czy jeszcze lecą. Mam Talent polubiłem że względu na Chylińską, i ze względu na to że występują tam prości ludzie. A co do finałowego odcinka i ich uczestników.
Ziemowit Świtalski - Hehe jak zawsze mnie rozwalił, występ miał fajny. Ale na jego miejscu bym uciekł ze studia jakbym usłyszał hasło Foremniak, leże przed tobą jak pies pluto. Co ta baba wygaduje ?
Melkart Ball - Byłem za nimi w finale, to co pokazali była zarąbiste. Wygrali jak najbardziej zasłużenie. Widać że to zawodowcy, ja w sumie nie wiem co oni uprawiają. Jakiś rodzaj akrobatyki artystycznej czy co ?, ich występy są tak poważne że hej.
Jakby wygrał ktoś inny niż oni, to byłaby to wielka niesprawiedliwość.
Audiofeels - Zaczęli fajnie od Sound of silence, ładnie to brzmiało. Potem przeszli do Requiem for a dream, też im to fajnie wyszło. Natomiast końcówka to już jakieś szpanowanie było. Nie podobało mi się to. Podejrzewam że gdyby w finale, a nie w półfinale wykonali kawałek Otherside, mieliby na pewno drugie miejsce, ba chyba by nawet wygrali. Ale 3 miejsce im się należało.
Ewa Lewandowska - Trochę mnie rozczarowała. Jacyś faceci z świeczkami za nią łazili. Niepoważnie to wyglądało, choć samą piosenkę zaśpiewała ładnie. W ogóle wykonanie tej piosenki miało być chyba w stylu Nightwisha, no cóż nie dała rady. Ale miejsca w finale jej się należało.
Mateusz Ziółko - Ja już wcześniej pisałem że ten facet idzie na łatwiznę, śpiewa łatwe i bardzo ładne przeboje. No i mnie nie zawiódł, wiedziałem ze znowu coś takiego odstawi.
Nie zaśpiewał żle, dał nawet radę. Ale wygrana by mu się nie należała. Choć ja cały czas podejrzewam że on jest z Zakopowera ;p.
Blady Kris - Jego występ były jeszcze lepszy od tego co pokazywał w półfinale.
Szkoda mi trochę faceta, choć nie przepadam za tym co wykonuje i odstawia, to muszę przyznać że jest utalentowany. No ale w finale była za mocno konkurencja.
Magda Staszewska - Mam wrażenie że się zestresowała dziewczynka, miała jakieś nerwowe ruchy. Ale wyginała się super. Mam cichą nadzieje że zobaczę ją kiedyś w przyszłości na olimpiadzie. Jeśli się jeszcze bardziej rozwinie to będzie z niej zajebi... gimnastyczka.
Paulina Lenda - Jej akurat to w finale nie widziałem. Zaśpiewała ładnie, moim zdaniem był to jej najlepszy występ. Trochę ci tancerzy tam nie pasowali. Wyglądało to tandetnie i śmiesznie. Ale Lenda dała z siebie, ma zarąbisty głos. Choć wolałbym zamiast niej w finale usłyszeć czochera.
Ssnake - Mam wrażenie że on najbardziej zaskoczył w finale. Zamiast kręcić kółkami, wolał śmigać na prześcieradle pod sufitem. Fajny miał ten występ taki klimatyczny.
No ale ja wole snake jak kręci tymi kółkami, cóż jego występ był pierwszy, kombinował i przekombinował. Ale nie sądzę by w 10 był ostatni
Klaudia Kulawik - Nie mam bladego pojęcia o co się jurorzy jej przyczepili. Wiadomo ze nikt nie zaśpiewa tego jak Stan Borys http://www.youtube.com/watch?v=PlMYf9d3o6o - to jak chce ktoś posłuchać mojego idola.
Klaudia zaśpiewała moim zdaniem na tyle ile mogła. Mojej osobie jej wykonanie Jaskółki uwięzionej przypadło do gustu. Ona nigdy nie szła na łatwiznę, wybierała sobie albo ktoś jej wybierał bardzo trudne piosenki. Tak powinno się właśnie mierzyć skale talentu.
Co do jurorów to Magdy Foremniak nie lubię, nie wypowiem się, bo za obiektywnie to nie zabrzmi. Chylińska mnie zaskoczyła swoim neutralnym podejściem do uczestników.
Mówiła jakie są plusy w ich występach a jakie minusy, bez uszczypliwości. Dla mnie profesjonalistka w 100%
Kuba Wojewódzki jak zawsze potrafi zażartować albo coś ważnego i poważnego powiedzieć. Niestety potrafił tez niektórych uczestników bardzo faworyzować.
Za neutralny to on moim zdaniem nie był, ale gostka lubię. |
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 27-05-2009, 13:40
|
|
|
de99ial napisał/a: | Klaudii Kulawik głos minie po mutacji - chyba, że ostro o niego zadba.
Kris beat boxował i robił to nieźle ale w fotel mnie nie wgniótł. Mały Neo był... dziwny trochę. Niby taki fajny ale ta jego fascynacja to bardziej obsesja. |
Co do Klaudii, mnie się wydaje że ona taka jakaś... zarozumiała?
Co do Neo... obejrzałam jeden odcinek i stwierdziłąm, że wiećej czego takiego nie będę oglądać. Może i jestem prostą zazdrośnicą, ale jakoś mi się oni nie podobają. A co. |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 03-10-2009, 21:36
|
|
|
To może odświeżę temat z racji drugiej edycji? Jak wam się podobały dotychczasowe wystepy?
Ja jestem pod wrażeniem tych dwóch fanów Tedego, którzy kompletnie mnie zaskoczyli swoim występem. Bardzo mi się podobał ich wokal, zwłaszcza, gdy śpiewali razem, tworzyło to taki niesamowity klimat. I to przejście z cienkiego głosiku, do bardziej męskiego w drugim wystepie. Naprawdę bomba.
Strasznie mi się też spodobał Marcin Majewski ze swoim wykonianiem piosenki "Paparazzi". Jak usłyszałam ją w orginale byłam w szoku, dopiero wersja z pianinem okazała się tą właściwą. Urzekł mnie bardzo i nie obchodzi mnie jak wygląda, przemawia do mnie swoim talentem.
No i kompletnie mnie rozwalił cyrk Heca. Matkoo, co z tego, że im połowa rzeczy nie wychodziła, to było tak sympatyczne, tak słodkie, że aż serce rośnie. Za to uwielbiam ten program, za pozytywne emocje jakie mi daje. |
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 05-10-2009, 18:18
|
|
|
Hmm no cóż, niektórzy naprawdę potrafią oczarować publiczność swoim talentem, bywają osoby całkiem niepozorne, które w momencie kiedy zaczynają np. śpiewać czy też tańczyć, stają się zupełnie kimś innym, a może inaczej, właśnie poprzez to, co robią, udaje im się wyrazić wszystko, czego na pozór w nich nie dostrzegamy,myślę, że to całkiem niezwykłe. A tak poza tym to wiadomo, że Mam talent to głównie kolejny show typu idol w nieco pozmienianej formie, który ma na celu pozyskać jak najwyższą oglądalność. A i jeszcze muszę dodać, że zdumiewają mnie ludzie, którzy cokolwiek by nie robili i bez względu na to, jak miałoby to być benzadziejne i dziwaczne, to i tak nie mają obiekcji, ażeby to pokazać na scenie, ba niektórzy nawet po odniesionej porażce wracaja w następnej edycji! Hmm w sumie nie żebym ich krytykowała, po prostu czasem mnie zatyka z wrażenia. |
|
|
KaYumi
Sukeban
|
Wysłany: 23-11-2009, 19:17
|
|
|
owszem są ludzie z talentami, ale też beztalencia, które myślą że coś umieją np weźmy pod lupę takiego typa jak Gracjan Roztocki, facet jest kompletnym dnem, a teraz chce wielce płyty nagrywać, moim zdaniem kogoś takiego w ogóle nie powinno się promować. Dobrze że on się do tego programu nie zgłosił, chociaż nie wiem, może i był tylko przegapiłam?? w każdymbądź razie powinien sobie odpuściś
to jest żal, chociaż może się to komuś podoba...nie wiem, mi koleś działa na nerwy
http://www.youtube.com/watch?v=wFx2HPWBeRw o to link do jego "przeboju" |
_________________ Serce z lodu, Dusza z ognia...to cała ja
cały podpis znajduje się w temacie "Teksty pod postami"
Najważniejsze to wiedzieć czego się chce! być wolnym i nie zależnym! żyć tak aby niczego nie żałować;>
www.tsugoiii.hostit.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|