Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 17-10-2012, 19:35
|
|
|
Nie chodzi o konkretną przyczynę faila i konkretne odpowiedzialne (?) osoby. Wystarczy, że Tusk kiedyś do porównania wykorzystał coś, co teraz jest związane z failem. Owszem, teoretycznie rzecz nie do przewidzenia, o ile teoria zapomni o prawach Murphy'ego i ironii losu (i polskiej budowlance na chybcika).
Poza tym stadion jest failem i obecność dachu tego nie zmienia. Wystarczy sobie poczytać. Ja nie rozumiem, jak w perspektywie paru lat rządów można się chełpić kategorią, która od dawna woła o pomstę do nieba. Z "przejezdnością" A2 były takie same cyrki - w końcu przejezdność to tylko kwestia definicji, prawda? Może według podobnej idei stadion z dachem wcale nie musi chronić przed deszczem, tylko musi mieć dach. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-10-2012, 21:22
|
|
|
I laska przebrana za patryjotycznego bociana.
"Super Express" publikuje film Solidarni 2010. Odnoszę wrażenie, że "lud smoleński" coraz bardziej powszednieje i powoli schodzi z niego odium. I dobrze, lepiej próbować oswoić piątą część społeczeństwa niż zwalczać i wyszydzać. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
gosia69zet
|
Wysłany: 18-10-2012, 11:37
|
|
|
widzieliście zdjęcia ze smoleńska? są już w internecie
Wywalono reklamę z podpisu. Tren |
_________________ meble biurowe |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 18-10-2012, 13:32
|
|
|
gosia69zet napisał/a: | widzieliście zdjęcia ze smoleńska? są już w internecie |
Nie odczuwam takiej potrzeby. Podejrzewam, że większość użytkowników tego forum także. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-10-2012, 14:04
|
|
|
Powiększą twoją pewność o 1/4269. Niby niewiele, ale statystykę można zacząć budować. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-10-2012, 19:10
|
|
|
Joński pokazał babie gdzie jej miejsce - nie jest to wprawdzie nic nowego na polskiej scenie politycznej, że najbardziej seksistowskie i mizoginiczne towarzystwo tworzą samozwańczy lewicowcy, ale ponieważ i tak gardzę SLD to pozwalam sobie wrzucić.
gosia69zet napisał/a: | widzieliście zdjęcia ze smoleńska? są już w internecie |
Naprawdę nie było lepszego pretekstu do wpychania się z reklamą firmy meblarskiej niż pogłoska o rozprowadzeniu brutalnych zdjęć ofiar katastrofy? |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-10-2012, 14:33
|
|
|
Przedsiębiorcy kantują państwo. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 20-10-2012, 15:05
|
|
|
GW odkryła Amerykę?
Swoją drogą, ciekawa jestem jakby wyglądały finanse państwa, gdyby nie zmieniając składek dało się je jakoś wyegzekwować, bo chyba tu jest pies pogrzebany. Z doświadczenia wiem, że praktycznie wszędzie w hotelarstwie pracownicy dostają 1/3 pensji pod stołem. A co z tym zrobisz, będąc na łasce takiego pracodawcy?
A słuchanie o tym jak przedsiębiorcy są "ciemiężeni" mnie irytuje i nie mam na myśli tych naprawdę małych przedsiębiorstw, dla których koszty pracownika są zabójcze. Takie teksty słyszę tylko od przedsiębiorców, dla których odprowadzanie składek takich jak powinni, zmieniło by niewiele, np. wakacje na Wyspach Kanaryjskich, zamiast na Karaibach. To by było doprawdy straszne.
Cytat: | Musimy więc przenieść ciężar z opodatkowania pracy na opodatkowanie konsumpcji. |
I znowu zapłacą wszyscy, za przekręty niektórych ludzi? |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 20-10-2012, 15:20
|
|
|
Przecież to, ze ludzie nie mają pracy albo mają niskie emerytury (o ile jakieś) nie jest problemem państwa, tylko ludzi. Problemem państwa są zbyt niskie wpływy. Co się dziwisz? :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-10-2012, 15:41
|
|
|
Kalisz i Kwachu już nie raz próbowali pogrzebać Millera. Za każdym razem okazywało się, że on miał w ręku atuty, a oni dobre chęci. |
|
|
|
|
|
Cepelia
|
Wysłany: 20-10-2012, 15:45
|
|
|
BOReK napisał/a: | Co się dziwisz? :D |
Się nie dziwię, tylko oburzam :D
Aczkolwiek, proponowane rozwiązanie, choć obrzydliwe, jest możliwe do zrealizowania, a nie jestem w stanie wskazać realnego rozwiązania, które unicestwiłoby wspomniane w artykule "kantowanie". Ale ja jestem tylko filologiem pozbawionym ambicji uzdrawiania gospodarki. Ciągle jednak, w swej naiwności pielęgnuję nadzieję, że ktoś mądrzejszy coś wymyśli. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-10-2012, 12:27
|
|
|
A tymczasem w komentarzach już zbadana inna katastrofa. Zadziwiające, nawet brzozy nie ma a trajektoria i uszkodzenia jakby podobne... Musi te same ruskie bombę podłożyli w ramach treningu. >D |
|
|
|
|
|
|