Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 26-02-2013, 18:30
|
|
|
W zasadzie coś takiego faktycznie jest potrzebne, bo odkłamanie pierdyliona bzdurnych mitów o Polsce i Polakach nie zrobi się samo. Czeka ich kupa mrówczej roboty i przerzucanie się gównem z różnymi Corenami z całego świata, więc generalnie popieram. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 26-02-2013, 22:02
|
|
|
Morg napisał/a: | Ruch Palikota chce usunięcia ks. prof. Franciszka Longchamps de Bérier z Uniwersytetu Jagiellońskiego... nie jestem tu co prawda obiektywny, bo to mój były wykładowca, ale nie podobają mi się takie akcje. Wypowiedź oczywiście jaka była każdy widzi, ale ksiądz na wykładach o in vitro nic nie mówi, a jest naprawdę świetnym znawcą prawa rzymskiego i znakomitym nauczycielem. Co ma więc dać jego usunięcie? Jak dla mnie to jest to niestety kolejna polityczna hucpa... :/ |
Hucpa, nie hucpa, ale ja naprawdę nie wiem, co jest nie tak w słowach Lonchampsa. Powiedział, że dana grupa populacji cierpi na określone choroby częściej niż pozostała część populacji i że niby da się to poznać po jakiejś bruździe, no i...? Dla mnie zagadnienie jest weryfikowalne naukowo i może się okazać, że rację ma albo racji nie ma. Ale co w tym niestosownego?
A ten LOLlist w Wyborczej, to oni sobie sami napisali, idę o zakład, kwestią jest tlyko wysokość tegoż zakłady i jak to zweryfikować. Doświadczenie w tym mają, przykłady:
1) http://wyborcza.pl/1,76842,13352419,Jestem__mlodym__wyksztalconym__z_duzego_miasta___popieram.html?pelna=tak#ixzz2K6o5utbH - mój fav nad favy
2) kiedy zrobili se akcję, wybijając sobie szybę w redakcji we Wrocławiu, by potem o tym napisać, że narodowcy czy ktoś tam |
Ostatnio zmieniony przez alosza dnia 26-02-2013, 22:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-02-2013, 22:05
|
|
|
Cytat: | Ale co w tym niestosownego? |
Segregacja, nietolerancja, chamstwo i ciemnogród. A także z pewnością rasizm, antysemityzm i homofobia. Takie są fakty, a z faktami się nie dyskutuje. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-02-2013, 22:29
|
|
|
alosza napisał/a: | Hucpa, nie hucpa, ale ja naprawdę nie wiem, co jest nie tak w słowach Lonchampsa. Powiedział, że dana grupa populacji cierpi na określone choroby częściej niż pozostała część populacji i że niby da się to poznać po jakiejś bruździe, no i...? Dla mnie zagadnienie jest weryfikowalne naukowo i może się okazać, że rację ma albo racji nie ma. Ale co w tym niestosownego? |
A ja nie mówię że jest coś niestosownego, tyle że z tego co czytam, to wychodzi na to że po prostu nie ma racji.
A z tą bruzdą to już w ogóle... małpią bruzdę sam posiadam na lewej dłoni, a żadnych schorzeń genetycznych nie mam.
Tym niemniej IMHO nie jest to powód do wyciągania wobec niego jakichkolwiek konsekwencji. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-02-2013, 23:20
|
|
|
Cytat: | 2) kiedy zrobili se akcję, wybijając sobie szybę w redakcji we Wrocławiu, by potem o tym napisać, że narodowcy czy ktoś tam |
Dowody? |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 27-02-2013, 08:49
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | W zasadzie coś takiego faktycznie jest potrzebne, bo odkłamanie pierdyliona bzdurnych mitów o Polsce i Polakach nie zrobi się samo. Czeka ich kupa mrówczej roboty i przerzucanie się gównem z różnymi Corenami z całego świata, więc generalnie popieram. |
C'mon, spójrz na to logo, a teraz spójrz na murzyna na koniu, a teraz znowu na logo. Mogli w nie wkomponować jeszcze dwa nagie miecze.
Poza tym: Janusz Śniadek, Rafał Ziemkiewicz, Maciej Świrski (rzecznik prasowy "Przyszłego rządu Premiera Glińskiego" z tego co pamiętam).
Zabawne że Ziemkiewicz ma jeszcze na cokolwiek czas. Pisze książki, pisze artykuły chyba do wszystkich prawicowych pism, po Polsce jeździ promując swoją wizję ND-ecji. I teraz na dodatek pan vice-prezes fundacji. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 27-02-2013, 09:39
|
|
|
Logo? Na dobrą sprawę to go tam nie ma, ta grafika jest po prostu grafiką. Co do Ziemkiewicza to też nie widzę, czemu nie mieć czasu na którąkolwiek z tych czynności. >] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 27-02-2013, 12:38
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Dowody? |
Kolega kolegi ma znajomego, który pracuje w tej redakcji i to powiedział przy piwie. Czyli teoretycznie "dowód" z zeznań świadka. A że go nie znam, to nawet lepiej. Kwestia wiarygodności. Nic przed sądem nie muszę udowadniać, bo nawet teraz sobie w piaskownicy nie zrobiliśmy symulacji rozprawy. Ja tam w to wierzę, zważywszy, że niezależnie od powyższego przeczytałem:
http://rybitzky.salon24.pl/409037,niewidzialni-ludzie-znow-zaatakowali-redakcje-gazety-wyborczej
Morg napisał/a: | A ja nie mówię że jest coś niestosownego, tyle że z tego co czytam, to wychodzi na to że po prostu nie ma racji. |
Napisałeś, że "wypowiedź była jak każdy widzi", więc pytanie, co tu każdy widzi. Ponieważ zapanowało dość powszechne zgorszenie, to się zapytałem o co chodzi. Jeśli nie podzielasz zgorszenia, to mi tego nie wytłumaczysz. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 27-02-2013, 18:31
|
|
|
alosza napisał/a: | Kolega kolegi ma znajomego, który pracuje w tej redakcji i to powiedział przy piwie | Wiesz, że pojedyncze zdanie w zabawie w głuchy telefon, często już przy pierwszym powtórzeniu zostaje zniekształcone, a co dopiero przy trzecim. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Morg
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 28-02-2013, 20:57
|
|
|
Nie wiem jaką droga się to przenosi*, ale lewica wyraźnie zaraziła się od prawicy rozłamozą. Gryzą się i kopią po kostkach jak przedszkolaki. Ach, serce roście.
Palikot znalazł w Millerze i Kwaśniewskim cennych sojuszników w udupianiu SLD. Trzymam za nich kciuki w tym zbożnym dziele, może przy następnych wyborach Sojuz nie wejdzie do sejmu?
* Jedni i drudzy uwielbiają pieprzyć, więc pewnie weneryczną. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 28-02-2013, 21:01
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Palikot znalazł w Millerze i Kwaśniewskim cennych sojuszników w udupianiu SLD. Trzymam za nich kciuki w tym zbożnym dziele, może przy następnych wyborach Sojuz nie wejdzie do sejmu? |
Póki co to raczej Miller ma w ręku mocniejsze karty... Palikot dołuje we wszystkich sondażach, ostatnio się straszliwie skompromitował (i, co gorsza, pokazał że jest nieskuteczny), a Kwaśniewski... well, czy naprawdę trzeba przypominać jak kończyły błogosławione przez niego inicjatywy?
Nie dziwię się, że Millerowi niespieszno do tego grajdołka. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 28-02-2013, 21:17
|
|
|
Najweselej będzie, jak jedni i drudzy nie wejdą do sejmu, bo swoimi wojenkami zrażą do siebie resztę do końca. Oczywiście, w międzyczasie powstanie pewnie jeszcze kilka prawdziwie lewicowych partyjek. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 01-03-2013, 10:12
|
|
|
O naszym zdrowiu psychicznym
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Powrot-psychuszek-zmiany-w-ustawie-o-ochronie-zdrowia-psychicznego,wid,15370845,wiadomosc.html?ticaid=11026b
Prawdopodobnie zwiekszy sie popyt na pomidory i jajka, znając nasze społeczeństwo. A pod drugie po co to jest?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Billboardy-z-gejami-i-lesbijkami-pojawia-sie-na-ulicach,wid,15371045,wiadomosc.html |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 01-03-2013, 11:40
|
|
|
Cytat: | Prawdopodobnie zwiekszy sie popyt na pomidory i jajka, znając nasze społeczeństwo. A pod drugie po co to jest? |
Czy ja wiem? Te ateistyczne nie wywołały jakiegoś flejmu, więc czemu te mają? Inna sprawa, że dziwne te plakaty. Wszyscy tacy jacyś smutni, poza tym, na jednym mamy dwie kobiety w obrączkach i faceta między nimi. Wygląda to, jakby to one były jego rodzicami. Pomijam te, na których jest np. tylko jedno z rodziców. All in all, niezbyt dobrze zrobione. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|