Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 29-05-2013, 16:58
|
|
|
W tą kaczuszkofobie to akurat mi się wierzyć nie chce. Jakieś inne media może tą informacje potwierdzają? |
|
|
vries
|
Wysłany: 29-05-2013, 18:15
|
|
|
Ja bym nie obwiniał tu akurat naszych władców. Pewnie ktoś na niższym stanowisku (dyrektor lub ktoś na stopniu samorządowym) przesadził z wąchaniem kleju i mu się udzieliło. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-05-2013, 22:04
|
|
|
Morg napisał/a: | Urawa napisał/a: | W rzeczy samej. Choć dlatego właśnie nie on najmniejszych nawet szans, by zostać biskupem. |
Przypuszczam że nawet by nie chciał. Siedzenie za biurkiem w kurii to raczej nie dla niego. |
Przede wszystkim biorąc na siebie obowiązki biskupie musiałby zrezygnować z jakiejś części swojej obecnej działalności, bo już teraz robi tyle rzeczy na raz, że nie tak dawno temu dostał bodaj zawału i musiał zwolnić. Nie wydaje mi się, by był na to gotowy. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 29-05-2013, 22:18
|
|
|
Celiński też bredzi o faszyzmie.
Nie mogę wyjść z podziwu nad jego priorytetami: możliwość, że spotka nas demograficzna, ekonomiczna i polityczna katastrofa jest mniej istotna niż groźba, że w jej wyniku do władzy dojdą jakieś "rządy faszyzujące".
Serio, to już przestaje być śmieszne i kwalifikuje się do leczenia. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 30-05-2013, 08:40
|
|
|
Tak ich wychowali, inaczej widać nie potrafią, a ciągła przewaga PiSu w sondażach (pal diabli, że PO ma nadal zdolność koalicyjną, której Kaczyński nie ma i mieć pewnie nie będzie) odbiera jak widać niektórym resztki rozsądku. Ciekawe, kiedy Wyborcza da na okładce słynny plakat "Olbrzym i zapluty karzeł reakcji".
Tymczasem w sprawie in vitro robi się nieciekawie. Wygląda na to, że Kościół chciał chyba coś uhandlować, na zasadzie "My zgadzamy się na in vitro, a wy nam dajecie religię na maturze (lub coś innego)". Pytanie, na co zgodzi się Tusk, który po wywaleniu Gowina raczej nie ma powodów, aby w tym kierunku robić jakichś gestów. Nawet deklaruje wprost: "na konferencji prasowej premier Donald Tusk stanowczo zapowiedział, że nie wyobraża sobie żadnych negocjacji w kwestii in vitro."
Inna sprawa, że w takie deklaracje polityków średnio wierzę. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 30-05-2013, 15:41
|
|
|
Trochę dziwna akcja. Albo Tusk wywęszył w tym spisek Gowina, albo szykuje się już do wyrzucenia swoich konserw i faktycznego zwrotu na lewo.
GW się oburza, że prawica nie chce dialogu - Michnik najpierw wyzywa od faszystów, potem wyciąga rękę i dziwi się, że mu ją opluli. Sam nie wiem czy zupełnie oszalał, czy trolluje. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 30-05-2013, 16:48
|
|
|
To, co ja uwielbiam z perwersyjną wręcz przyjemnością, czyli polityczne piosenki wyborcze, doczekało się nowego przeboju pod wiele mówiącym tytułem "Prawo i Sprawiedliwości". Wykonawcami tego przeboju jest Kapela znad Baryczy, która w swojej karierze grała już dla Millera, Wojtyły, Kwacha, Rydzyka, a zatem pełen przekrój i ekumenizm, można rzec.
Niestety, nadal nic nie przebija Samoobrony, z takimi przebojami jak "Dokąd idziesz, Polsko?" czy "Polskę trzeba zlepperować" (teledysk, w którym pokazuje się Kaczora jako wroga i złodzieja, a w którym wesoło podryguje Rysio Czarnecki, jest pięknym signum temporis). |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 31-05-2013, 18:01
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Trochę dziwna akcja. Albo Tusk wywęszył w tym spisek Gowina, albo szykuje się już do wyrzucenia swoich konserw i faktycznego zwrotu na lewo. |
Mam nadzieję, że powstrzyma się jeszcze z zamiarem ich wyrzucenia. Bo bardzo chciałbym by Platformie jeszcze bardziej spadły notowania w sondażach.
Urawa - dziwie się, ze taki znawcy Samoobrony jak ty zapomniał o ich hymnie ;p |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 31-05-2013, 19:33
|
|
|
Urawa napisał/a: |
PO się mocno stara, czego dowód dała tym razem HGW, wpychając się bez kolejki i biletu do ogrodu wilanowskiego. Nie dziwię się, że warszawiacy szykują referendum, aby ją odwołać. |
HGW się skompromitowała bardziej niż Tusk. Taka jest moja opinia osoby nie mającej nic w spólnego z Warszawą. Nie wiem, co na to Warszawiacy, ale ja bym jej na kolejną kadencję nie wybrał.
Problem jest pewnie taki jak zawsze. Czy jest logiczna alternatywa. U mnie w Gliwicach rządzi imperator Frankiewicz, który jest nie do ruszenia właśnie z tego powodu. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 01-06-2013, 09:00
|
|
|
Cytat: | Problem jest pewnie taki jak zawsze. Czy jest logiczna alternatywa. |
Patrząc realistycznie - Kalisz, który zapewne doprowadzi do jeszcze większego burdlu, bo będzie to traktował wyłącznie jako stopień do prezydentury kraju.
Patrząc optymistycznie - Guział, burmistrz Ursynowa, czyli bodaj jedyny sensowny lewicowiec w tym kraju. |
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 01-06-2013, 09:35
|
|
|
Nie wierzę w odwołanie HGW, być może zbiorą odpowiednia ilość podpisów pod referendum, ale jak przyjdzie co do czego to nikt 4 liter w niedzielę nie ruszy. Zresztą znajdzie się temat zastępczy albo jakiś koncert i tyle będzie z odwołania. |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-06-2013, 17:27
|
|
|
Biały Dom ma system w którym zobowiązuje się do odpowiedzi na petycje i jakoś daje radę. Nie widzę problemu, odrzucenie projektu w pierwszym czytaniu nie wymaga szczególnie dużo wysiłku. Podpisywać się dla jaj można zresztą też na papierze.
Problem jest w czym innym - musiałby być sposób weryfikacji czy "podpisał się" Polak posiadający czynne prawo wyborcze do Sejmu. To się oczywiście da zrobić, ale wymaga więcej zachodu, niż uchwalenie ustawy... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 01-06-2013, 21:46
|
|
|
Morg napisał/a: | Problem jest w czym innym - musiałby być sposób weryfikacji czy "podpisał się" Polak posiadający czynne prawo wyborcze do Sejmu. To się oczywiście da zrobić, ale wymaga więcej zachodu, niż uchwalenie ustawy... | Wystarczyłoby dodać do wypełnienia rubryczkę z PESELem. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|