Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-06-2013, 21:55
|
|
|
Dembol napisał/a: | Wystarczyłoby dodać do wypełnienia rubryczkę z PESELem. |
Nie bardzo, bo PESEL podaje się w wielu miejscach i zna go więcej osób, niż tylko jego posiadacz. PESEL, owszem, jako numer identyfikujący, ale potrzebny jest też jakiś sposób weryfikacji tożsamości. Poza tym system powinien sprawdzać czy dana osoba nie jest pozbawiona praw publicznych. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-06-2013, 01:32
|
|
|
Urawa napisał/a: | 65% nie widzi partii, na którą chciałoby głosować. Choć nie demonizowałbym tego (bo i tak pokaźny procent głosuje u nas nie "za", ale "przeciw"), to jest to pewien symbol naszej rzeczywistości. Wyrazem tego był choćby wysoki wynik Palikota w poprzednich wyborach, a teraz - pierwszy od wielu, wielu lat przypadek, aby partia Korwina przekroczyła prób wyborczy...
|
A przekroczyła? Jakoś mi to umknęło.
Ad meritum, to ja (jak zwykle) winiłbym media, które jako świętą zasadę przyjęły tak pokazywać opinii publicznej politykę. To coś brudnego, parszywego i niegodnego szacunku. Promują ekstremistycznych idiotów i pazernych wieśniaków, samemu ustawiając się w pozycji lekko kpiących (i zawsze mądrzejszych) komentatorów. Dobrze to widać na "politycznych" materiałach w programach informacyjnych głównych stacji tv, ton mają niczym peerelowskie propagandówki o "zgniłym zachodzie".
Mierzi mnie takie wywyższanie się.
PS: Bynajmniej nie twierdzę, że nasza polityka jest jakaś strasznie wielka i szlachetna czy coś w ten deseń, ale po prostu obraz medialny to niezła karykatura. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 02-06-2013, 06:00
|
|
|
Prowokacja Mazurka... pikne. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 02-06-2013, 09:59
|
|
|
O, urocze, pani zrobiła z siebie (i z Tuska przy okazji) niezłe pośmiewisko. Chyba powoli faktycznie obserwujemy zmierzch tej formacji.
Cytat: |
|
Owszem, ostatnio w sondażach Korwin przekracza magiczne 5% Myślę, że to może być zasługa części dawnych wyborców PO, wkurzonych na brak liberalizmu gospodarczego tej partii. Ci z kolei, których wkurza brak liberalizmu obyczajowego, wracają do Palikota, który znowu zbliża się do 10%
Za to komuchy utrzymują konwencję zombie, bo chcą wystawić Kmicica do europarlamentu. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-06-2013, 11:20
|
|
|
... Znowu najpierw ogłaszają, a dopiero potem chcą pytać samego zainteresowanego? I to w stosunku do faceta, który w samych superlatywach wypowiadał się o rządach Platformy? Skąd na lewicy ta tendencja do kompromitowania się na własne życzenie? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 02-06-2013, 17:04
|
|
|
"Dojście do władzy PiS będzie oznaczać krzywdę dla wielu ludzi (...) w razie objęcia władzy przez ugrupowanie Jarosława Kaczyńskiego należy się spodziewać "polowania na niewinnych" - tonem Katona przestrzega Kuczyński. Kłopot w tym, że to brzmi raczej rozpaczliwie, jakby sam starał się przekonać samego siebie, że tak rzeczywiście będzie. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 02-06-2013, 21:33
|
|
|
Kuczyński powinien apelować do Tuska, aby ten zmienił przewodniczącego klubu parlamentarnego PO. Obecny przewodniczący czyli Rafał Grupiński, od początku tej kadencji w klubie nie panuje nad niczym. Ja wiem, ze to oddany człowiek Tuska, ale nie pamiętam czy on w ogóle potrafił załagodzić jakikolwiek wewnętrzny konflikt. Zresztą chyba nikt go w tym klubie nie traktuje poważnie.... No, albo ja przesadzam ;p Może Grupiński pełni inna rolę i nie odpowiada za porządek. |
|
|
Morg
|
Wysłany: 02-06-2013, 21:45
|
|
|
No właśnie Grupiński jest człowiekiem nie Tuska, ale Schetyny. Jak dla mnie to takie resztki wpływów, które mu Tusk pozostawił, żeby szachować inne frakcje. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 02-06-2013, 21:46
|
|
|
Cytat: | Ja wiem, ze to oddany człowiek Tuska |
Schetyny. |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 02-06-2013, 21:57
|
|
|
Tak? Myślałem, że on Donka jest... Cóż, mój błąd. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 03-06-2013, 11:37
|
|
|
Jeden (jedyny?) z nie podzielających idei katosocjalizmu opuszcza PiS. |
W klubie Ronina nawet coś przewidywali, że Wipler może czmychając i zacząć grac na coś. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 03-06-2013, 19:58
|
|
|
Ciekawe czy faktycznie będzie coś kombinował z Gowinem...
... i ciekawe czy na jego decyzję przypadkiem nie wpłynął ten sondaż dający wreszcie 5% korwinowcom. Powoli się robi z tego licząca się siła, a Wipler może mieć zakusy na wysadzenie z siodła lub przynajmniej zmarginalizowanie Mikkego, który jak wiadomo jest największym problemem każdego ruchu który tworzy. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-06-2013, 23:39
|
|
|
Urawa napisał/a: | O, urocze, pani zrobiła z siebie (i z Tuska przy okazji) niezłe pośmiewisko. Chyba powoli faktycznie obserwujemy zmierzch tej formacji.
|
Owszem, ostatnio w sondażach Korwin przekracza magiczne 5% Myślę, że to może być zasługa części dawnych wyborców PO, wkurzonych na brak liberalizmu gospodarczego tej partii. | Raczej tego, że Korwina w mediach dawno nie było i ludzie nie bardzo już pamiętają jakie on ma naprawdę poglądy - a faktycznie szukają teraz każdej możliwej opcji która nie siedziałaby aktualnie w Sejmie. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|