Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 27-08-2013, 05:52
|
|
|
Znowu post postem - głosowanie "za" i "przeciw" partiom? Ja chcę! :D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 27-08-2013, 07:48
|
|
|
Heh, problemy z frekwencją mogłoby to zmniejszyć, ale wprowadziłoby to masę nowych - jak np. najbardziej podstawowy, że wyborów mógłby nikt nie wygrać, bo wszyscy znaleźliby się na minusie.
Poza tym niekonstruktywny sprzeciw nic nie daje - każdy może stwierdzić, że jest źle, ale od tego lepiej się nie zrobi (a na dodatek głosowanie przeciw zwalnia głosującego z jakiejkolwiek odpowiedzialności za wynik wyborów). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 27-08-2013, 09:15
|
|
|
Bzdurny pomysł, właśnie z podanych wyżej powodów. Więcej by mogło zmienić zniesienie lub obniżenie progów wyborczych. Swoje też mógłby ewentualnie zrobić zakaz publikowania sondaży na np. pół roku przed wyborami. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-08-2013, 09:16
|
|
|
A idź z tym zakazem publikowania sondaży. Podobny pomysł co cisza wyborcza i podobnie nie byłoby tego jak egzekwować. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 27-08-2013, 14:28
|
|
|
Do PIS-u pewnie przejdzie teraz. |
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 27-08-2013, 14:49
|
|
|
No i już się zacznie burackie grillowanie Godsona, pojazdy hehe po jego kolorze skóry itd. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 27-08-2013, 14:52
|
|
|
Bez wiedzy i zgody Gowina pewnie tego nie zrobił. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 27-08-2013, 15:28
|
|
|
alosza napisał/a: | No i już się zacznie burackie grillowanie Godsona, pojazdy hehe po jego kolorze skóry itd. |
U mnie sporo stracił po tym, jak zaczął opowiadać, że ma filmy, na których widać, jak Bashobora wskrzesza ludzi i że on w to wierzy. Albo cynik albo świr, diabli wiedzą, co gorsze. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-08-2013, 15:59
|
|
|
Urawa napisał/a: |
U mnie sporo stracił po tym, jak zaczął opowiadać, że ma filmy, na których widać, jak Bashobora wskrzesza ludzi i że on w to wierzy. Albo cynik albo świr, diabli wiedzą, co gorsze.
|
U mnie odwrotnie. Ta rozmowa cała była iście epicka. A wierzyć w cuda rzecz ludzka - chrześcijanom nawet właściwa. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 28-08-2013, 00:04
|
|
|
Urawa napisał/a: | U mnie sporo stracił po tym, jak zaczął opowiadać, że ma filmy, na których widać, jak Bashobora wskrzesza ludzi i że on w to wierzy. Albo cynik albo świr, diabli wiedzą, co gorsze. |
I to sprawia, że w dyskusji dot. związków partnerskich ma już mniej racji i jego zdanie jest mniej warte, niż gdyby Bashoborę zlewał ciepłym moczem? Dla mnie fanaberia, ale mimo tej fanaberii ma więcej do powiedzenia niż Grodzka, która w cuda prawdopodonnie nie wierzy. Hitler nza to wierzył w narodowy socjalizm, a Guevara wierzył w komunizm, ale to nie znaczy, że ponoszą z tego powodu mniejszą odpowiedzialność za swoje czyny. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 28-08-2013, 08:43
|
|
|
A co ma piernik do wiatraka? Gdzie ja pisałem o związkach partnerskich? Inna sprawa, że argument "Bo Bóg tak chce" w tej materii jest średnio przekonywujący.
Z zasady nie wierzę politykom odwołującym się do czarów i cudów. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 28-08-2013, 08:46
|
|
|
Urawa napisał/a: | A co ma piernik do wiatraka? Gdzie ja pisałem o związkach partnerskich? |
Nigdzie. Ale, jak widać, każdy pretekst do pohejcenia jest dobry. |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-08-2013, 09:52
|
|
|
Cytat: | Z zasady nie wierzę politykom odwołującym się do czarów i cudów.
|
Ależ poseł Godson jakoś nie wyciąga mistycznych argumentów i cudów jako elementów programu (co innego jego ex szef ^^). To są jego osobiste przekonania związane z byciem chrześcijaninem oraz (w czasie przeszłym) pastorem. Nie wspominając o płazie i gadzie, które z wyżej wymienionym tę rozmowę prowadziły starając się go ośmieszyć na każdym kroku (z mojej perspektywy z marnymi efektami, ale lewackiego poczucia humoru nie mam, może to było dlań zabawne).
W każdym razie nie nazwałbym naszego arfoafrykańskiego polityka "odwołującym się do cudów", bo ani swojej wiary nikomu nie narzuca, ani nie buduje na niej swojego politycznego wizerunku. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 28-08-2013, 11:17
|
|
|
Urawa napisał/a: | Z zasady nie wierzę politykom odwołującym się do czarów i cudów. |
Tusk na potrzeby kampanii wyborczej (bodajże prezydenckiej) zawarł kościelny związek małżeński, przyjął przy tym komunię świętą, czego warunkiem jest wiara w cud eucharystyczny. Zatem odwoływał się do cudów.
W zakresie religijnym Godson też sobie uwierzył w cud wskrzeszenia. W czym problem? |
|
|
|
|
|
|