Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 03-09-2013, 12:21
|
|
|
Co nie zmienia faktu, że znajomość języków obcych zawsze popłaca, a rosyjski trudny nie jest, by podstawowe gadki opanować. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 03-09-2013, 18:23
|
|
|
Slova napisał/a: | Co nie zmienia faktu, że znajomość języków obcych zawsze popłaca, a rosyjski trudny nie jest, by podstawowe gadki opanować.
|
Obcy może i popłaca, ale "artykuł" (bo jest to diabołek straszliwy, bełkotem nieziemskim będący bardziej "wypluty" niż "napisany", tak, że trzy razy musiałem czytać, by zrozumieć o czym to to traktuje) nie mówi o nauce języków obcych. Rozchodzi się o lekcje rosyjskiego jako języka mniejszości, czyli coś, co bardziej przypomina lekcje języka ojczystego.
W moim prywatnym odczuciu bzdury straszne. Niezależnie od rozmiarów mniejszości celem państwa powinno być jej asymilowanie, a nie izolowanie. Nie mówię oczywiście o zakazie krzewienia własnej kultury czy biciu linijką za używanie języka innego języka niż państwowy, ale jakie są argumenty za finansowaniem z budżetu państwa tak "bezproduktywnych" lekcji jak nauka języka ojczystego? Nie widzę utylitarnych powodów dla takiego działania (może jestem zmęczony i nie kojarzę ^^ chętnie wysłucham jakiś). |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 03-09-2013, 19:44
|
|
|
Utylitarne powody są takie, że jeśli się umówimy, że nie będziemy wynaradawiać mniejszości etnicznych u siebie, to inne cywilizowane narody nie będą też wynaradawiać naszej mniejszości w swoich krajach. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 03-09-2013, 20:17
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | inne cywilizowane narody |
Przypominam, że piszemy o Rosjanach. Oni są cywilizowani na swój własny sposób. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 03-09-2013, 21:46
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Utylitarne powody są takie, że jeśli się umówimy, że nie będziemy wynaradawiać mniejszości etnicznych u siebie, to inne cywilizowane narody nie będą też wynaradawiać naszej mniejszości w swoich krajach. |
Wynaradawiać to takie brzydkie słowo. Przecież pisałem, że nie chodzi o żaden zamordyzm i represje, ale o zwykłe przerzucenie "krzewienia obcej kultury" na barki mniejszości - o nie fundowanie tak niepotrzebnej rzeczy (ja wiem, że koszta nie wielkie i, że dziury w budżecie się tym nie załata, ale chodzi o zasady). |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-09-2013, 03:05
|
|
|
Pecunia non olet… |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 04-09-2013, 19:10
|
|
|
Rozwala mnie afera wokół hejta na Romów w Andrychowie. Pierdylion artykułów o tym, że rasizm, nietolerancja, polskie buractwo, wszystkie obrazowane zdjęciami niewinnych roześmianych Romiątek i jakoś tak mimochodem, w przedostatnim akapicie, wzmianka o tym, że w sumie to Romowie żebrają, kradną, biją i robią wokół siebie taki syf, że mała bania. Ale widać taka ichnia kultura, andrychowanie powinni to zaakceptować i cieszyć się, że dzięki Cyganom ich wiocha jest kolorowa i multi-kulti. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 06-09-2013, 09:10
|
|
|
Lewacy włamali się na konto facebookowe jednego z liderów naszych narodowców, Przemysława Holochera i udostępnili publicznie jego zawartość. Znajdziemy tam takie cuda jak antysemickie żarty, opowieści o fałszowaniu podpisów celem uwalenia Korwina, namawianie do rozpowszechniania kłamstw, pomysły dawania nagród finansowych za bicie lewaków, stwierdzenia, że część narodowców, w tym ci z Młodzieży Wszechpolskiej to narodowi socjaliści i tego rodzaju smaczki.
Generalnie akcja mocno podejrzana, bo nie zdziwiłbym się specjalnie, gdyby to była robota kogoś ze służb specjalnych. Pytanie, czy to zaszkodzi narodowcom? |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-09-2013, 10:48
|
|
|
Nie czytuję i nie zamierzam czytywać prywatnej korespondencji prywatnych osób. Jeśli są tam informacje co do nielegalnej aktywności Holochera, to powinny zająć się tym odpowiednie organa. Ale publiczne udostępnianie czegoś takiego to dla mnie zwyczajna podłość. I przestępstwo. I mam nadzieję, że ktoś się tym zajmie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-09-2013, 10:59
|
|
|
Cytat: | Czytamy o organizowaniu zjazdów i marszów, czytamy wstępne projekty ideowych deklaracji, znajdujemy też zaskakujące smaczki, jak ten, w którym Paweł Kukiz otwarcie mówi, że lepiej przedstawiać się w mediach jako ofiara czy ten, gdy Holocher z jednym ze swych towarzyszy rozmawia o tym, jak konstruować przekaz medialny tak, by wina spadła na złych lewaków z antify |
Cytat: | lepiej przedstawiać się w mediach jako ofiara |
Cytat: | jak konstruować przekaz medialny tak, by wina spadła na złych lewaków z antify |
Antifowcy są oburzeni że nie tylko oni na to wpadli? ;D |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|