Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 22-11-2013, 15:01
|
|
|
Nie wiem, z opisu wygląda to raczej tak, że przez konto Hofmana szły jakieś kwoty od których nie zapłacił podatku i CBA zauważyła to przy okazji. W łapówki nie wierzę, musiałby być naprawdę BARDZO głupi. Zapewne chodziło o zwykłe rozliczenia związane z organizacją z różnych imprez i konferencji, w czym przecież rzecznik dużej partii ma spory udział.
Nie żebym bardzo płakał po Hofmanie gdyby go ta sprawa, słusznie czy niesłusznie, pogrążyła... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 22-11-2013, 15:12
|
|
|
Cytat: | Albo go wrobili, albo serio był taki głupi, żeby babrać się w łapówki wiedząc, że jest na celowniku?
|
To zależy w jakich latach się źle z państwem rozliczał. Przed katastrofą w Smoleńsku nie był znaczącym politykiem PIS-u i mógł kombinować. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 23-11-2013, 01:55
|
|
|
Meduzy przeciw faszyzmowi, czyli próba bratania się Ruchu Narodowego z USOPAŁem kończy jednym wielkim failem. Nie ma chyba sensu tu gdybać, czy to faktycznie reprezentacja RN urządziła sobie 3-dniową "hofmanadę", czy też Kobylański et consortes zobaczyli w Winnickim jakieś semickie rysy i dlatego uznali za stosowne go obsmarować. Wypada się chyba tylko cieszyć, że nolens volens z tej współpracy nic nie będzie, bo RN jest problematyczny już bez wpływów nawiedzeńców z USOPAŁu. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 23-11-2013, 11:03
|
|
|
Nie żebym wierzył Kobylańskiemu, ale jakoś niespecjalnie by mnie zdziwiło, gdyby ciepło ameryki południowej odbiło tej bandzie i postanowili zaszaleć na koszt Kobylańskiego. Niemniej faktycznie, bilans jest pozytywny, bo im mniej zapatrzonych w tego typa ludzi w Polsce, tym lepiej.
"Trzeba powołać Armię Krajową" - ech, ja się pytam, po co? Przed wojną mieliśmy jednostki Obrony Narodowej, które w sytuacji wojny do niczego się nie przydały, bo po kilku strzałach wpadały w panikę i wywoływały jedynie większy chaos. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-11-2013, 15:07
|
|
|
Urawa napisał/a: | "Trzeba powołać Armię Krajową" - ech, ja się pytam, po co? Przed wojną mieliśmy jednostki Obrony Narodowej, które w sytuacji wojny do niczego się nie przydały, bo po kilku strzałach wpadały w panikę i wywoływały jedynie większy chaos. | To nie z tego tematu, i nie da się skwitować dwoma zdaniami.
Szerszą odpowiedź znajdziesz w temacie o Wojsku Polskim. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-12-2013, 21:31
|
|
|
Premier troszczy się o kiboli
Pomijam już kwestię trójpodziału władzy (choć trudno od tego abstrahować), ale jakby Tusk miał trochę więcej jaj, to zamiast mówić czego to on nie zrobi, zwróciłby raczej uwagę na problemy jakie ma Polska z sądami makaroniarzy (które zresztą są najwolniejsze w Europie)… |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 06-12-2013, 08:38
|
|
|
Morg napisał/a: | Premier troszczy się o kiboli
Pomijam już kwestię trójpodziału władzy (choć trudno od tego abstrahować), ale jakby Tusk miał trochę więcej jaj, to zamiast mówić czego to on nie zrobi, zwróciłby raczej uwagę na problemy jakie ma Polska z sądami makaroniarzy (które zresztą są najwolniejsze w Europie)… |
Dodałbym jeszcze podwójne standardy: względem polskich "kiboli" a ich włoskich odpowiedników. W obu przecież przypadkach, nawet już przyjmując narrację rządową, poszkodowani są ci "grzeczni", "prawdziwi" Polacy. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-12-2013, 15:17
|
|
|
To obstawiamy ile czasu potrzeba żeby Apple pozwało Gowina? ;) |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 07-12-2013, 15:45
|
|
|
Cytat: | - "Polska Razem", bo Polska jest najważniejsza, |
Ja wiem, że to czepialstwo, ale polityk powinien ostrożnie i na zimno dobierać słowa. W takiej sytuacji PO bo PiS. :D
Poza tym cóż... W mojej opinii Gowin jako minister sprawiedliwości nie wykazał, że dobrze rozumie czym się zajmuje. Może to tylko kwestia tego, że ten resort akurat mu "nie podszedł", ale jeśli nie to było problemem, to partia pod jego przywództwem może upaść zanim powstanie... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 07-12-2013, 20:28
|
|
|
O, Ziemkiewicz... Widzę, że z tą inicjatywą też się utożsamia. Ciekawe w sumie czy gowinowcy się jakoś dogadają z Ruchem Narodowym...
Natomiast socjalistyczna część prawicy już hejci. O ile PiS ma program polityczny mglisty, niejasny i chaotyczny, więc mógł podobać się wszystkim po prawej stronie (trochę na zasadzie domniemania, że zrobią dobrze czyli tak jak ja to widzę...), to nowa inicjatywa jest na tyle wyrazista, że może spolaryzować stanowiska. Yay, będzie mięso!
Cytat: | Ja wiem, że to czepialstwo, ale polityk powinien ostrożnie i na zimno dobierać słowa. W takiej sytuacji PO bo PiS. :D |
A tam, można to uznać za podkreślenie ciągłości, wszak z tych wszystkich części składowych PJN ma najdłuższy staż na scenie politycznej. |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 07-12-2013, 21:13
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: |
Natomiast socjalistyczna część prawicy już hejci. |
Lichocka krytykuje Ziemkiewicza za to, że nie powinien firmować swoją osobą projektów politycznych. Bo tak nie wypada publicystom i dziennikarzom... Hehe, pretensje padające z ust tej Pisowskiej dziennikarki są naprawdę rozczulające.
BOReK napisał/a: | Poza tym cóż... W mojej opinii Gowin jako minister sprawiedliwości nie wykazał, że dobrze rozumie czym się zajmuje. |
Jego nominacja tam dla mnie była jakimś przekrętem. No, ale jeśli jego nowa inicjatywa uwali jakoś w niedługim czasie dobre notowania PIS-u to będę zadowolony. No i fajnie by było jeszcze jakby przez to PO bardziej w dół popłynęło w sondażach. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|