Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Weganizm a Sprawa Polska |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 13-07-2016, 18:09
|
|
|
Suplementy to fajna rzecz, o ile stosuje się je tylko w sytuacjach awaryjnych. Poza tym koty syjamskie mają futro, sfinksy są łyse. ;) |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 13-07-2016, 22:30
|
|
|
Ale, ale, czy zauważyliście adres w obrazku? Bo on prowadzi do bardzo interesującego artykułu na stronie PETA, mówiącego o wegetarianizmie kotów i psów domowych. Trzeba przyznać autorowi punkt, za zwrócenie uwagi na to, że żarełko z supermarketu to straszne świństwo i można nie chcieć go dawać zwierzakowi. A potem go odjąć, za przeświadczenie, że dany pupil podziela z właścicielem jego "filozofię praw zwierząt", zgodnie z którą nieetycznym jest pozwalać kotom i psom polować na myszy i ptaki - bo to nie fair, bo jako domowe są poza łańcuchem pokarmowym i mają przewagę. Jestem pewna, że każdy pies ma na uwadze moralność swojej diety.
Powołują się też na badania, ale nie podają jakie. I wymieniają dużo, dużo suplementów. Zalecają też wspomagacze trawienia, co za niespodzianka. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 13-07-2016, 22:38
|
|
|
Akurat artykułem na stronie PETA bym się za bardzo nie sugerowała. To organizacja raczej znana z oszołomstwa i "obrony zwierząt" bez względu na to, co nauka, etyka czy biologia twierdzi na ten temat. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 14-07-2016, 08:30
|
|
|
No właśnie z tego względu zwracam uwagę, bo tekst jest uroczo oszołomski i bardzo reklamowy. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 14-07-2016, 17:58
|
|
|
Znalazłam ten post na facebooku. Poczytałam sobie. To jest przerażające. Setki osób, próbuje im tłumaczyć, że robią źle, kilkoro z nich nawet zakomunikowało zgłoszenie znęcania się nad zwierzętami do odpowiednich organów, ale jak grochem o ścianę... |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|