Czarna Twierdza Lewitującej We Mgle - Komentarze |
Wersja do druku |
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 13-01-2008, 13:55
|
|
|
Avalia napisał/a: | A może po prostu lewituje nad ziemią we mgle, jak to sam tytuł twierdzy powiada.
|
Oj o tym nie pomyślałem....to ma sens...
A co do wymiarów - to jeszcze bardziej skomplikuje sprawę. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-01-2008, 16:09
|
|
|
Małe sprostowanie z mojej strony. Sama budynek nie jest wielkości Europy, ale otaczający teren jak najbardziej. Tutaj wystepuje problem na tle technicznym, który uzmysłowił mnie post Avalii.
Avalia napisał/a: | A może po prostu lewituje nad ziemią we mgle, jak to sam tytuł twierdzy powiada | .
Nasz domek jest wielkości Europy lewituje sobie na terenie ciała niebieskiego. Jest piękna pogoda. W takim razie skąd sie bierze mgła. Następnie czy przypadkiem mieszkańcy planety nie byliby żli, że ktoś im zakrywa słońce. Nie próbowaliby nas zestrzelić. Może zmniejszymy rozmiar całego kompleksu.
Gdy stworzymy plan twierdzy. Trzeba ustalic jak wygląda od zewnątrz Twierdza. chodzi mi konkretnie o styl. Ilość 4 pieter jest wystarczająca. Najwyżej twierdza dołoży kiedyś następne.
W sprawie wymiarów juz wczesniej sie wypowiadałem
Cytat: | Pokoje, piętra i korytarze same znikają i pojawiają. Zależnie czy ktoś w nich przebywa. Sale trenngowe, pracownie i biblioteki mają funkcje rozczepiania się wymiarowego. To zjawisko charakteryzuje się tym, iż w jednym miejscu kilka osób, ale są oni w alternatywnych wymiarach. Cała zawartość danego miejsca nie pozostaje bez zmian |
Z sprecyzowaniem Avalii si zgadzam. Jednake nie widze sensu opisowania kazdego wymiaru. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-01-2008, 17:28
|
|
|
Caladan napisał/a: | Jednake nie widze sensu opisowania kazdego wymiaru. |
Coś by mnie trafiło gdybym miała wszystko opisywać ^^''
Caladan napisał/a: | Trzeba ustalic jak wygląda od zewnątrz Twierdza. chodzi mi konkretnie o styl |
Kiedyś starałam się ją nakreślić, ale nie wiem gdzie mam ten szkic >.>
Caladan napisał/a: | Nasz domek jest wielkości Europy lewituje sobie na terenie ciała niebieskiego. Jest piękna pogoda. W takim razie skąd sie bierze mgła. Następnie czy przypadkiem mieszkańcy planety nie byliby żli, że ktoś im zakrywa słońce. Nie próbowaliby nas zestrzelić. Może zmniejszymy rozmiar całego kompleksu. |
No tak zapomniałam o lasie i o ogrodach wokół twierdzy *klepie się w czółko*.
Zresztą gdzie jest napisane, że to lewituje nad zamieszkałą planetą? |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 13-01-2008, 18:09
|
|
|
Ja przepraszam... RODZINKA!! co tu sie dzieje? wyjaśni mi ktoś w skrócie? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 13-01-2008, 18:15
|
|
|
Lila napisał/a: | Ja przepraszam... RODZINKA!! co tu sie dzieje? wyjaśni mi ktoś w skrócie?
|
Jeden wielki #@%@$%@ bałagan.
Dla jednych twierdza jest za mała a dla innych za duża. No i kombinujemy. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 13-01-2008, 18:20
|
|
|
Lila napisał/a: | Ja przepraszam... RODZINKA!! co tu sie dzieje? wyjaśni mi ktoś w skrócie? |
Nikt sie nie moż epołąpać jak wygląda twierdza. I zostałam wywalona z 3 pietra bo sie coś nie zgadzało. A tak poza tym nic ciekawego |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-01-2008, 18:55
|
|
|
Cytat: | No tak zapomniałam o lasie i o ogrodach wokół twierdzy *klepie się w czółko*.
Zresztą gdzie jest napisane, że to lewituje nad zamieszkałą planetą? |
Raczej nigdzie, ale twierdza wędruje po wymiarach i przestrzeniach. Pewnie komuś bedzie kiedyś przeszkadzało. Najwyżej zrobimy abordaż na planetę i ją złupimy. ARRRGH.
Mgłe można wyjaśnić z powodu gazów. Twierdza po części też jest stworzeniem magicznie żywym. Może zmienie nazwę domu na czarną twierdzę lewitującą w gazach XD
Cytat: | Ja przepraszam... RODZINKA!! co tu sie dzieje? wyjaśni mi ktoś w skrócie? | Próbujemy opanować chaos po 1000 postach. Cud, że przeżył temat.
Avalia jakbyś mogła daj tutaj szkic, albo opisz je jeśli pamietasz. Da nam to pole do dyskusji.
Twierdzę widzę jako francuski mhoczny pałacyk z 18 wieku. Obmurowany czarnymi murami. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 13-01-2008, 19:04
|
|
|
Caladan napisał/a: | Avalia jakbyś mogła daj tutaj szkic, albo opisz je jeśli pamietasz. Da nam to pole do dyskusji. |
Wątpię, żebym go gdzieś znalazła, więc zaraz się zabiorę za ogólny szkic budynku.
Caladan napisał/a: | Próbujemy opanować chaos po 1000 postach. Cud, że przeżył temat. |
A no naprawdę momentami było ciężko to wszystko ogarnąć. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 13-01-2008, 19:26
|
|
|
Lila napisał/a: | Ja przepraszam... RODZINKA!! co tu sie dzieje? wyjaśni mi ktoś w skrócie? |
Może przeczytać pierwszego posta w temacie?
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 13-01-2008, 19:48
|
|
|
Ikuś słonko... Zauważ... że tam nawet szkoda czytać... a ty czytasz? jak ta, to moje kondolencje.
OK... Widział ktoś tu ostatnio mojego męża? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-01-2008, 16:54
|
|
|
Twój mąż zaszył się w swoim pokoiku, który to od początku i z założenia był wielowymiarowy (kwestia lokalizacji drzwi jest drugorzędna :P) i uypie na wszystko z góry. A właściwie to nawet nie uypie, bo mu się nie bardzo chce. Niech się pokolenie młode bawi, ja już nawet nie wiem, ile "pra" musiałbym wstawić przed najmłodszymi wnukami... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
|
Wysłany: 14-01-2008, 18:04
|
|
|
Moje ty słodziutkie... a żoną to już w ogóle się nie zajmujesz ? |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 14-01-2008, 18:50
|
|
|
Tak się jakoś złożyło, że mi żonę ostatnio gdzieś wywiało i wróciła dopiero niedawno : P
Jak tu zaraz wparuje Avalia ze swoim młotkiem, to ja nie chcę być w swojej skórze xD
Żeby chociaż stworzyć pozory pisania on-topic:
Proponuję, żeby urządzić jeden długi korytarz z mnóstwem drzwi prowadzących na indywidualne plany każdego mieszkańca Twierdzy. Można ew. na drzwiach pozawieszać plakietki z imionami. Resztę twierdzy, jeżeli by się komuś (Avi?) chciało, można rozrysować. W ten sposób zniknie problem z "a ja muszem mieć 3 europy i pół azji" i jednocześnie wszystko ma szansę mieć ręce i nogi. Gdybyście chcieli coś później publicznego przemeblować/dobudować to zawsze można rozszerzać podziemia/cudować z innymi częściami, ale ogólny zarys będzie.
Howgh. Cthulhu ftagn |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 14-01-2008, 18:53
|
|
|
Lila wystarczająco ciężko jest cokolwiek tu znaleźć bez jedno zdaniówek nie na temat, więc bądź miła z takimi tekstami przenieść się na PW lub GG bo to naprawdę przeszkadza.
Co do szkicu, to może potrwać z tych i innych przyczyn technicznych >.>
Caladan napisał/a: | twierdzę lewitującą w gazach XD |
Chcesz nas udusić xD |
Ostatnio zmieniony przez Avalia dnia 14-01-2008, 19:00, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 14-01-2008, 18:57
|
|
|
Co do ośrodka, w którym lewituje skała na której jest nasza twierdza, to zawsze myślałem, że ona się tak jakby unosi na powierzchni chmurki, która to chmurka czasem wpełza na skałę. Jak jest poniżej krawędzi, to pogoda jest bardzo ładna :P |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|