Wasze nicki... |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-12-2006, 09:29
|
|
|
SenSeiji napisał/a: | (znalazłem go chyba w Kawaii albo Mangazyn teraz juz nie pamietam ^^"), |
Wiesz, tak się zastanawiałem, czy masz coś wspólnego z nim, kiedy zobaczyłem twój nick.
O ile mi wiadomo, to osoba najczęściej identyfikowana jako Seiji (jeśli nie ma ich przypadkiem dwóch... Bo np. nasza Serika używa przypadkiem takiego samego nicka jak jakaś pani z Kawaii.) pisał przez czas jakiś do Magii i Miecza, o Kawaii i Mangazynie nic nie wiem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
SenSeiji
Wild Soul
|
Wysłany: 06-12-2006, 10:24
|
|
|
Już Ci odpowiadam na to poszukałem jeszcze raz go ^^. Dokładnie znalazłem go w Mangazyn Nr1/2004 (2) styczeń/luty 2004 (hihihi za dokładnie ^^) na stronie 78 w krótkiej recenzji Fullmetal Alchemist jest mała ramka kto twożył to anime, z tamtąd posłużyłem sie imieniem reżysera Seiji Mizushima ^^. I dzięki za jedno, znalazlem przy tym szukaniu tytuł anime którego juz kawał czasu szukałem Maburaho o dziwo jest na tej samej stronce ^^. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 06-12-2006, 19:15
|
|
|
A mój nick jest z gry jRpg Suikoden II ^____^ Siostra głównego bohatera. W sumie mało rozpowszechniony, bodajze pare osób w Polsce takowy sobie przywlaszczyło. W tym znam jedna, która aktywniej sie do niego przywiazała. |
|
|
acx
|
Wysłany: 07-12-2006, 14:31
|
|
|
Jeśli chodzi o mój nick to jest on totalnie bez sensu i nie ma z nim związanej żadnej historii. Czyli idealnie do mnie pasuje. |
|
|
|
|
|
Elbereth
Pani Gwiazd
|
Wysłany: 20-12-2006, 11:17
|
|
|
Mój nick : wszędzie figuruję jako Varda, ale ktoś już jest tak zarejestrowany na tym forum, więc postanowiłam nazwać się tak jak Vardę nazywano w Śródziemiu. Obie nazwy są wymyślone przez mistrza Tolkiena. |
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 29-12-2006, 21:34
|
|
|
Mój nick wziął się od nazwiska. A połączenie imienia z nazwiskiem... |
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 31-12-2006, 18:54
|
|
|
a mój to chyba logiczne:
- bo Kafka wielkim pisarzem był =) |
_________________ - Wiesz, mój znajomy kiedyś oglądał anime...
- I co z tego?
- Teraz spoczywa na Powązkach... |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 01-01-2007, 03:18
|
|
|
Hmm... dziwne... nie wiem i nie rozumiem wielu waszych nickow...
AV: Prosze, mozesz mi zmienic nick na Lila - bez kropek ?? :D |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Seaven
Maruda :3
|
Wysłany: 01-01-2007, 17:52
|
|
|
Witam, jako że jestem tu nowy pomyślałem, że ten temat będzie doskonały by się przywitać, powiedzieć coś o sobie i jak temat nakazuje coś o moim nicku.
Jako, że wcześniej miałem mało ambitne nicki takie jak oklepany chyba przez większość ludzi w sieci: "Ice" pomyślałem, że czas na coś nowego. Od imienia Dawid raczej mało można ułożyć a i mieszając z nazwiskiem nic mi nie wyszło, pomyślałem, że spróbuje od innej strony. Moją ulubioną liczbą jest siedem pomyślałem, że coś z tego może wyjść. Japońskie "nana" było bo dobre dla kobiety a "Shichi" wydawało mi się zbyt niezrozumiałe dla moich znajomych, postanowiłem przerobić angielskie "Seven" dodając "a". Nick ten służy mi już od 5lat, widział wiele gier, for czy chatów doczekał się wielu skrótów oraz nawet zdarzyło się iż ktoś doszedł do tego skąd on się wywodzi. Obecnie jednak jedyny "skrót" jaki przetrwał to po prostu 7 - gdyż tak mnie na forach nazywają leniwi koledzy. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-01-2007, 18:39
|
|
|
Witamy na forum!
A w połączeniu z Twoim avatarem nick nieodparcie kojarzy mi się z czymś powstałym z nazwy 7th heaven ^.^ |
_________________ ...
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 01-01-2007, 18:47
|
|
|
Zawsze męczy mnie wymyślanie nicków. Zwykle jeśli mam jakiś pomysł, okazuje się, że nick jest zajęty, za krótki, itede. Kończy się na tym, że szukam czegoś co ma jakiekolwiek znaczenie i nie zostało jeszcze użyte.
Ghostface jest dość przypadkowe. Pochodzi z piosenki The Dead 60s "Ghostfaced Killer".
All those screams
Sounds like murder
The Return of the Ghostfaced Killer
You better watch out
You better lock your door
Coz' you don't know who that killer will be waiting for
The Ghostfaced Killer!
Nie wnikam o czym właściwie jest ten tekst :] Utwór jest świetny, podobnie teledysk. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-01-2007, 21:28
|
|
|
Lila napisał/a: | AV: Prosze, mozesz mi zmienic nick na Lila - bez kropek |
Jeśli to było do mnie - zrobione :) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 02-01-2007, 13:36
|
|
|
Było Było :D I ślicznie dziękuje... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-01-2007, 19:42
|
|
|
Jeszcze tylko wywal Kyrie Eleison z podpisu i pędź do tematu "oceniamy poprzednią osobę" po kilka wysokich ocen ^^
A no i właściwie ja wiem czy ten lisek taki poważny? Jest piękny, śłodki i milusi ^^ ale nie pasuje do niego poważny Firefox. Ot, moja opinia ^^.
A bez kropek, kropków, dwukropek i dwukropków Twój nick wygląda zdecydowanie lepiej. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 02-01-2007, 22:57
|
|
|
Firefox poważny? E tam, mi się kojarzy z zabawą. Głównie dlatego, że już doń rzywykłem i generalnie jest prosty w obsłudze. Na razie nic się do niego nie umywa pod tym względem (uwaga: to była ocena wybitnie subiektywna, wszelkie komentarze zostaną zignorowane :P). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
|