Wasze nicki... |
Wersja do druku |
Ruda_Szczotka
Even angels fall...
|
Wysłany: 06-01-2009, 20:43
|
|
|
Kumpel mnie tak przezwał i już zostało :D
Wszystko przez mój kolor włosów :D |
_________________ W cieniu skrzydeł... |
|
|
|
|
Karasu
Demonica
|
|
|
|
|
Grabarz
*Crossfire*
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 10-01-2009, 21:58
|
|
|
Dlaczego Grabarz bo nie Zegarmistrz żart oczywiście. Moja postura i czasem zachowanie pasuje do grabarza i tak jakoś wyszło. |
|
|
pamp
Oślepiony Tęsknotą
|
Wysłany: 10-01-2009, 22:32
|
|
|
Pamp tak mnie przezwała koleżanka jakieś 8 lat temu i od początku było pisane z malej litery ;p tak jest do dzisiaj :D |
_________________ "Cokolwiek zamierzasz zrobić, o czymkolwiek marzysz, zacznij działać. Śmiałość zawiera w sobie geniusz, siłę i magię.
— Johann Wolfgang Goethe (1749-1832)" |
|
|
|
|
Spaidi
Let's Go Soul~!?
|
Wysłany: 01-02-2009, 21:28
|
|
|
tak jak juz pisalem w innym watku moj nick to moja ksywka z czasow liceum.
Wymyslila, a moze tylko zapoczatkowala je moja nauczycielka od geografii xD pozdrawiamy pania Jolantę Dankiewicz :) Nauczycielkę Zespołu Szkół Samochodowych we Włocławku XD
Zaczelo sie od tego, ze ja jak to ja, odwracalem sie i gadalem na zajeciach, ciagle dostawalem ochrzan, ze to robie. Podobno przez to mialem dostac skrzywienia kregoslupa xD Potem zostalem poinformowany, ze dostane Pajaczka(pamietacie takie szelki co pikaja jak sie garbisz xD). Pozniej Pani Dankiewicz zaczela na mnie wolac Pajaczek, klasa szybko zalapala, lecz rownie szybko jej sie to znudzilo. Nastepnie byl spiderman, potem skrocona wersja Spaidi i tak juz zostalo :P |
_________________ I am not a Hero.
Hero always died.
I am a little legend.
Legend never die.
|
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 13-04-2009, 20:57
|
|
|
A mój... Rysowałam mangę (wtedy kiedy byłam mała i głupia, lepiej mnie nie pamiętać), no i nie wiedziałam jak dac na imię postaci. A postać była UDERZAJĄCA podobna do panieneczki Fon z TMM. No więc - wybrałam imię seiyuu - i tyle.
A drugi nick... (ogólnie mam kilka) to już chodzi o Kaguyę (SM tom 11, lubię Kadzię po prostu ^^) |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Ori
|
Wysłany: 28-04-2009, 14:51
|
|
|
Mam drugie imię które powoduje głupi wyraz twarzy u ludzi jak je słyszą: Oriana
i tak powstał mój nik:Ori
PS. Długie lata później dowiedziałam się,że w hobbicie jeden z 13 krasnoludów ma tak samo na imię T.T, a potem wyszła nowa seria StarGate gdzie byli źli Ori... Zbieg okoliczności? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 28-04-2009, 15:22
|
|
|
Mi kojarzy się przede wszystkim z Orianą Fallaci, chyba najsłynniejszą z osób noszących to imię. |
|
|
|
|
|
sickNess
Metal Militia
|
Wysłany: 28-04-2009, 16:24
|
|
|
Starałem się znaleźć jakiś naprawdę prosty nick - i tak pomyślałem o sickNess. Odnosi się to w sumie do mnie (chorowity jestem) i N w środku dla "udziwacznienia" :P |
_________________ Oh Lord, I must be crazy,
I'm settled down and I find nothing new...
|
|
|
|
|
Ori
|
Wysłany: 28-04-2009, 16:39
|
|
|
Nie jestem spokrewniona :) ale nie powiem jest to imie z historią ponieważ wszystkie dziewczyny w mojej rodzinie mają tak na drugie od 5 pokoleń |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-04-2009, 16:53
|
|
|
Ooo, to tylko zazdrościć takiej tradycji. Zresztą Oriana ładnie brzmi:>. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-04-2009, 21:49
|
|
|
mój nick? szczerze mówiąc to od dawna go nie lubię, i brzmi i wygląda głupio
jak powstał? gdy zaczynałem przygodę z netem potrzeba mi było nicku do gry w Soldat'a (raczej większość orientuje się co to jest). I tak w chwili impulsu napisałem imię + play, a wiadomo co to oznacza. Od dłuższego czasu nijak to do mnie nie pasuje, nie gram niemal zupełnie, czasem tylko na konsoli coś odpalę. Czemu został do teraz? Bo nie miałem pomysłu na nic innego, używam jeszcze bardziej oficjalnego nicku ale do tego forum nie pasował :P Dlatego wolę, jak pisze do mnie per Piotrek, nic więcej. |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 28-04-2009, 21:53
|
|
|
A myślałem, że to coś w rodzaju zamiłowania do soczków Kubuś Play (serio) ;D |
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 29-04-2009, 07:09
|
|
|
A tera o mnie. Swego czesu bardzo chciałem mieć dredy (jak Bob Marley! :D ). Głownie po to, aby otoczeniu pokazać, jaki to ja jestem tró, zuy i inny od pozostałych. Oględnie mówiąc - miał być to krok robiący ze mnie prawdziwego metalowca (z resztą, jak można być tró w wieku 13 lat?!). Od samego pomysłu odwiodła mnie rodzicielka. Dziękuje jej za to. ;] Znajomi jednak postanowili mi nadać taki, a nie inny pseudonim. Sam w sobie po czasie obumarł, ale pozostał w formie internetowego nicku. Wielokrotnie chciałem go "modernizować", ale wraca on do mnie jak bumerang. ;] |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Naraku_no_Hana
Chyba normalna. Chyba.
|
Wysłany: 19-05-2009, 18:10
|
|
|
Proste. "Naraku no Hana" to tytuł piosenki openingowej Higurashi no Naku Koro ni Kai, którą z miejsca pokochałam (piosenkę znaczy). Oznacza "Kwiat Piekieł". Tak mi się to określenie spodobało, że zrobiłam sobie z niego nick. Żyli długo i tęsknili za sobą xp |
_________________ Nukedashitette Nukedashitette
Kanashisugiru unmei kara
Anata wa NARAKU NO HANA ja nai
Sonna basho de
Sakanaide sakanaide
Karametorarete ikanaide |
|
|
|
|
|