Wasze nicki... |
Wersja do druku |
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Kari-chan
|
Wysłany: 01-07-2008, 15:17
|
|
|
A mój nick wziął się od skrótu mojego imienia (Karolina) bo pewna osoba którą bardzo lubię czasem mnie tak nazywała ;p czyli Kari i dodałam jeszcze chan bo mi się to spodobało i ładnie to wygląda ^^ |
_________________ "We can dance together, we can dance forever" |
|
|
|
|
Batatshi
|
Wysłany: 01-07-2008, 15:42
|
|
|
Mój nick ma dziwną historię...Kiedyś jak byłem młody to postanowiłem się "jakoś" szpanersko nazwać :]. Ponieważ uwielbiałem Batmana (hm hm teraz raczej nie xd) jakoś tak mi naszło Batat (co się później okazało Batat to słodki ziemniak xd) Podrosłem i postanowiłem dodać "shi", ponieważ Uwielbiam Japonię. Nie brzmi tak źle, no przynajmniej dla mnie ;). |
|
|
|
|
|
Madziam
|
Wysłany: 19-12-2008, 17:55
|
|
|
Madziam, powstała ze zdrobnienia mojego imienia. Siostra mnie tak nazywała najpierw, a później inni zaczęli mówić na mnie Madziam, Madziamek, Dziamek xP I tak różnie ^^ Zostało. |
|
|
|
|
|
Yakow
Devil Luck
|
Wysłany: 19-12-2008, 20:18
|
|
|
Ja poszukiwałem imienia dla postaci do sesji RPG. Naszło mnie, żeby sprawdzić jak moje prawdziwe imię brzmi w innych językach. Mój nick to nieco zmieniony - żeby wyglądało bardzie fantasy - imię Jakow po rosyjsku czyli Jakub po polsku. Tak jakoś zostało, że w grach (c)RPG zacząłem tego używać, a z braku innych pomysłów wklepałem na forum.
Poza tym zapis cyrylicą wygląda strasznie fajnie i takie imię miał mój potężny mag - wygląda to wręcz jak jakieś magiczne runy przy pierwszym spojrzeniu. Aczkolwiek w tym /runicznym/ zapisie występuje oryginalne J, a nie Y. |
_________________ Życie jest ciągiem następujących po sobie chwilowych rozwiązań.
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-12-2008, 20:21
|
|
|
W grach cRPG, trzeba nadawać swoim postaciom imiona. Tak, zazwyczaj moje postacie dostawały imię Cain lub Serafin. |
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-12-2008, 20:33
|
|
|
Ja również mam nicka związanego z RPG. Kiedyś bardzo lubiłem drowy - przez co w wyniku małej zabawy z drow translatorem powstało Velg'larn, później skrócone do Velg. ;) |
|
|
Morga
Morgiszon renomowany
|
Wysłany: 24-12-2008, 15:46
|
|
|
Mój nick to Morgana, ale został brutalnie skrócony do Morga:)
Jeszcze za czasów pierwszych popisów pisarskich bohaterce nadałam imie Morgana.
I tak wyszło. Często przerabiany również na Morgiszon. |
_________________ Jestem, bo myślę! |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-12-2008, 21:46
|
|
|
Double warning! Double warning!
A tak na serio to ciekawy zbieg okoliczności.
Mój nick ma jednak źródła w wymyślaniu imienia dla postaci cRPGowych. Teoretycznie źródło jakieś ma - bo zazwyczaj wymyślam na podstawie czegoś - ale niestety przeszedł od oryginału tyle metamorfoz, że sam nie wiem. Używany w każdym bądź razie przez cały czas od wymyślenia. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Sumiko
Kuroi Tenshi
|
Wysłany: 28-12-2008, 12:31
|
|
|
Nie będę oryginalna... Mój nick tak samo powstał podczas tworzenia postaci do RPG dawno,dawno temu... postać poszła w zapomnienie, a imię zostało ze mną.
Może nie jest jakoś "superaśnie wypasiony i zUyyy" ale mam do niego ogromny sentyment... w końcu jest ze mną lata... xDD |
_________________ Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie... |
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 31-12-2008, 19:45
|
|
|
Widzę, że 3/4 userów nicki wyniosło z gier RPG :>
Ja raczej nie wykazałem się co do mojego nicku. Obejrzałem kiedyś na YouTube popisy pewnego pana i jego "lalki" - Achmeda Terrorysty. Zapomniałem nawet jak mu tam było, w każdym razie bardzo mi się to spodobało i postanowiłem jego imię bezczelnie skopiować. A potem jakoś tak zostało... A moje wcześniejsze nicki nie były zbyt twórcze, za każdym razem miałem praktycznie inni, a więc przywiązałem się do Achmeda. |
_________________ "Don't believe in you, who believes in me."
"Don't believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself." |
|
|
|
|
Reiketsu
Web Assassin
Dołączył: 05 Sty 2009 Skąd: Bezdenna otchłań surrealnego świata internetu. Status: offline
|
Wysłany: 05-01-2009, 17:18
|
|
|
Mój nick jest owocem dokształcania się słownikiem english-japanese. Znaczy on ni mniej ni więcej "cold-blooded", co przekładając na ojczysty brzmi "bezwzględny, bezlitosny". Jedynym mankamentem jest nazywanie mnie przez niektórych "Rei-chan". Skrót ten jest wszak imieniem żeńskim. Niemniej jest to świetna sposobność do wykazania trafności owego nicku. A konkretniej jego polskich odpowiedników ;)
Achmed napisał/a: | Widzę, że 3/4 userów nicki wyniosło z gier RPG :> |
Ja również wyniosłem jeden z RPG. Jednakże używam go wyłącznie na forach o tematyce RPG/Fantasy. Do M&A bardziej przystaje japoński. |
_________________ Przestrzeń na sprzedaż. W tym oto poczesnym miejscu może zawisnąć zdjęcie twojego chomika już za 19.99! |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-01-2009, 20:22
|
|
|
Mój nick został wymyślony przez jakiegoś kolesia około 10 lat temu, począł on z wiadomych powodów (włosy) wołać na mnie "Loczek", potem przez parę lat przekształciło się to w Loko. Ta ksywka kiedyś mnie bardzo wnerwiała, ale teraz już się do niej przyzwyczaiłem i można powiedzieć że przylgnęła na stałe. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we.
Ostatnio zmieniony przez Loko dnia 07-04-2010, 19:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Lokstar
Wiejski Głupek
|
Wysłany: 06-01-2009, 18:38
|
|
|
Zaś jeżeli chodzi o mnie , nick "zerżnięty" z książki, otóż Lokstar to inaczej Loki , bóg kłamstw, główny bohater "Kłamcy" Jakuba Ćwieka . |
_________________ And you will know, My name is The Lord , when i lay my vengance upon them! |
|
|
|
|
Kiruś
Krecik_Władca_Piwnicy
|
Wysłany: 06-01-2009, 20:00
|
|
|
Kiruś - nick zerżnięty z mojego imienia :D |