Wasze nicki... |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 19-10-2009, 08:45
|
|
|
Jakoś tak pierwsze do głowy przychodza "Gwiezdne Jaja" właśnie... >] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
hermes
lezy na ziemi i ryje xD
|
Wysłany: 19-10-2009, 12:10
|
|
|
chyba wiesz bo właśnie zacytowałeś Usunięto.
Proszę się hamować ze słownictwem. IKa - Zua Biurokratka |
_________________ DB - jest Bogiem
WALKA - Nałogiem
TRENING - podstawą.
A RESZTA - zabawą |
|
|
|
|
Edward
Wiesz dlaczego?
|
Wysłany: 19-10-2009, 12:37
|
|
|
Nie trudno zgadnąć , nick od imienia jednej z mojej ulubionych postaci :)
Edward Erlic , FMA :) Nie wiem dlaczego , ale ten typ od razu przypadł mi do gustu , może dlatego , że mamy podobne charaktery :D |
_________________ http://myanimelist.net/animelist/miotla
Maniak? - nie
Pasjonat? - nie
Idiota? - chyba...
Kochasz to? - Tak! |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 19-10-2009, 17:40
|
|
|
Temat dotyczy pochodzenia pseudonimów użytkowników, i bardzo proszę, aby się go trzymać. Uwagi dotyczące działania moderacji proszę zgłaszać w przewidzianym regulaminem trybie. |
|
|
|
|
|
Miju-chan
Nieśmiertelna
|
Wysłany: 22-10-2009, 21:51
|
|
|
Eh.. mój nick wywodzi się od tego że jak pisałam kiedyś szybko swoje imię to każdy czytał je jako Miju....a moje prawdziwe imię to Maja >.< (nie przepadam za nim...) |
_________________ "Każdy jest geniuszem ale niektórzy ludzie są zbyt głupi żeby to zauważyć." |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 22-10-2009, 21:59
|
|
|
Miju, Miju... hm, brzmi milutko... ale przyznam że zanim to przeczytałam, nie byłam pewna czy właściwą formą czytania jest "miju" czy "midżu". Teraz kiedy znam etymologię wnioskuję że właściwa jest wersja pierwsza.
Swoją drogą Maja to śliczne imię :3 |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Miju-chan
Nieśmiertelna
|
Wysłany: 22-10-2009, 22:03
|
|
|
O dzięki :D Ale i tak za nim nie przepadam xD
Ale za to podoba mi się twój nick choć ja bym go skróciła do Sasay xD |
_________________ "Każdy jest geniuszem ale niektórzy ludzie są zbyt głupi żeby to zauważyć." |
|
|
|
|
KaYumi
Sukeban
|
Wysłany: 11-11-2009, 00:15
|
|
|
zgadzam się Maja to ładne imię:)
mój nick to takie małe połączenie Ka-od Kandy (z tego względu że przez długie czarne włosy tak mnie nazwali no i uwielbiam tę postać z d gray mana)i Yumi takie japońskie damskie imię które bardzo mi się podoba, i kojarzy mi się ze słowem yume, czyli marzeniem...eh jedna literka a odmienne znaczenia, chociaż ponoć Yumi oznacza kobietę piękną (do której ja się nie zaliczam) a marzenie pięknie może być:) |
_________________ Serce z lodu, Dusza z ognia...to cała ja
cały podpis znajduje się w temacie "Teksty pod postami"
Najważniejsze to wiedzieć czego się chce! być wolnym i nie zależnym! żyć tak aby niczego nie żałować;>
www.tsugoiii.hostit.pl |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 11-11-2009, 11:08
|
|
|
0rdi, hm... Pełna nazwa brzmi 0rdinarum po edycji słowa ordinarium- klik!.
Skrót jest łatwiejszy do wymówienia : >
Poza tym wiele ludzi sądzi iż nick wywodzi się prędzej od ordynarnego niż 'stałego'.
PS: Przyłączę się do fanklubu Sasayaki, i KaYumi- mnie również podoba się imię Maja : ) |
Ostatnio zmieniony przez 0rdi dnia 27-01-2010, 17:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Miju-chan
Nieśmiertelna
|
Wysłany: 17-11-2009, 19:11
|
|
|
Oj No przestańcie.. jeszcze się zaczerwienię ;D
Um KaYumi jako dziewczyna powinnaś więcej się cenić.. każda z dziewczyn ma w sobie to coś a mając nicka z takimi znaczeniami ^^ masz głębokie wnętrze .. Ale nie wiedziałam że yume to marzenie thx ^^ |
|
|
|
|
Mayissa
zła wieszczka
|
Wysłany: 17-11-2009, 20:16
|
|
|
Mój nick zrodził się w Grecji podczas przerwy obiadowej :) jest to uproszczony zapis greckich liter gdzie Y to gamma. Czyli powinno czytać się Magissa, ale większość mówi do mnie May. A z czym kojarzy się magisa? Pewnie większości z magią lub z przyprawą magi :) Magissa po grecku to czarownica... i pasuję jak ulał. Przed ślubem kobieta jest czarodziejką, po ślubie - czarownicą :)
A i dla mnie Maja to ładne imię.. podobno wzięło się od Marii.( ja też swojego nienawidziłam, takie twarde, warczące.. wszystko się zmienia gdy wypowie je właściwa osoba :) |
|
|
KaYumi
Sukeban
|
Wysłany: 21-11-2009, 23:06
|
|
|
Miju-chan napisał/a: |
Um KaYumi jako dziewczyna powinnaś więcej się cenić.. każda z dziewczyn ma w sobie to coś a mając nicka z takimi znaczeniami ^^ masz głębokie wnętrze .. Ale nie wiedziałam że yume to marzenie thx ^^ |
no może i to prawda, mam marzenie, ale w życiu się nie spełni, chociaż;> jak się postaram...haha .ja się cenię, ale za swój charakter, proszę mnie tutaj nie zrozumieć w negatywnym sensie że jestem narcyzem czy coś, po prostu myślę, że jeżeli człowiek sam się nie doceni, to nie da rady postępować tak, aby cenili go inni:) wygląd owszem ma jakieś znaczenie, (ja np bym chciała publicznie występować, a do tego raczej dobry wizerunek jest potrzebny)=(mam na myśli założenie zespołu czy coś-haha w tym kraju nie realne, ani z moim poziomem wokalnym, chociaż mogę go wyćwiczyć;>^^)...cóż^^
Grunt to się nie poddawać^^
ps. jeśli ktoś by chciał mnie posłuchać, zapraszam na mojego bloga www.kuroarashii.blog.onet.pl jest tam na razie jedna piosenka, a może będzie więcej taki żywszych:) |
_________________ Serce z lodu, Dusza z ognia...to cała ja
cały podpis znajduje się w temacie "Teksty pod postami"
Najważniejsze to wiedzieć czego się chce! być wolnym i nie zależnym! żyć tak aby niczego nie żałować;>
www.tsugoiii.hostit.pl |
|
|
|
|
Kuroi
Stąpający w mroku
|
Wysłany: 05-12-2009, 20:19
|
|
|
Mój nick hmm :
Kuroi <--- co z japońskiego na polski oznacza tyle co Czarny <--- tak na mnie wołają już od jakiś 6 czy 7 lat gdyż jako małolat miałem różne pomysły i pewnego dnia zafarbowałem włosy na czarno znajomym to siadło i tak zostało po dziś dzień
Shaddo<--- to nick którego często używam w sieci (japońskie imię)
Kouta<--- ostatnio na czatach zacząłem używać takiego nicku z powodu jednej panny którą dzięki temu udało mi się w końcu pocieszyć ... Nick pochodzi z M&A Elfen Lied :) |
_________________ Jestem szkieletem mego miecza
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią
Wykułem ponad tysiąc ostrzy
Nie znając śmierci
Nieobecny dla życia
Powstrzymałem cierpienie, by tworzyć broń
Rzeczy które sobie wyobrażasz są zawsze najsilniejsze |
|
|
|
|
Miju-chan
Nieśmiertelna
|
Wysłany: 06-12-2009, 16:09
|
|
|
NIe wiem czemu... ale wydaje mi się że skądś cię znam Shaddo. i to właśnie z sieci...hm..ciekawe nicki nie ma co ^^ |
|
|
|
|
Kuroi
Stąpający w mroku
|
Wysłany: 06-12-2009, 16:40
|
|
|
Miju-chan napisał/a: | NIe wiem czemu... ale wydaje mi się że skądś cię znam Shaddo. i to właśnie z sieci |
No wiesz to jest całkiem możliwe :)
Cytat: | ciekawe nicki nie ma co ^^ |
Dzięki wielkie :D |
_________________ Jestem szkieletem mego miecza
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią
Wykułem ponad tysiąc ostrzy
Nie znając śmierci
Nieobecny dla życia
Powstrzymałem cierpienie, by tworzyć broń
Rzeczy które sobie wyobrażasz są zawsze najsilniejsze |
|
|