Wasze nicki... |
Wersja do druku |
Radyjko
Radioaktywny Alchemik
Dołączył: 23 Kwi 2008 Skąd: tam gdzie szaleństwo to cnota Status: offline
|
Wysłany: 08-12-2009, 00:02
|
|
|
Mój nick...uch, to dłuższa historia^^
Mój pierwszy nick w życiu brzmiał Radioaktywny. Nick ten był o tyle poręczny, że zawierało się w nim niejako moje imię;-) Z czasem na pewnym forum spieścili mi Radioaktywnego na Radyjko, co - przyznaję - bardzo mi się spodobało^^ Kiedy zjawiłem się na forum Tanuki, chciałem nadać sobie jakiś inny nick, wybrałem więc imię postaci z jednego z moich opowiadań. Potem zniknąłem na długi czas z forum Tanuki, a gdy powróciłem, stwierdziłem, że nie chcę już tego nicka. Wybrałem Radyjko, bo przywykłem już, że na moim drugim forum wszyscy mówią do mnie Radyjko - zresztą uważam, że ta spieszzczona wersja brzmi przeuroczo^^ Rozważałem też nicki Horo (na cześć Horo ze Spice&Wolf, na dwóch forach używam właśnie tego nicka) i Radyjko-chan (koleżanka tak na mnie mówi i strasznie to lubię - ale poprzestałem na samym Radyjku, bo bałem się - być może irracjonalnie - że zostanę oskarżony o wprowadzaniie płciowego chaosu na forum;-)).
Najzabawniejsze dla mnie w tym spieszczeniu jest to, że również moje imię - Radomir - wszyscy spieszczają^^ Tak więc udało mi się nieźle podpasować nick pod imię^^ |
_________________ Wińcie grzech, nie grzesznika. Wińcie kawę, nie Kumorina. |
|
|
|
|
Niejadalna.
Evil included'
|
Wysłany: 13-12-2009, 12:13
|
|
|
Mój nick... hm.. kiedyś podpatrzyłam jak ktoś miał nick "nieidealna" a ja jestem analfabetką i przeczytałam "niejadalna" i spodobało mi się. Dopiero po kilku razach próby przeczytania tego nicku zrozumiałam że to było słowo "nieidealna" ale nick "niejadalna" jakoś mi przypadł do gustu ^^ No i tak zostało... |
_________________ Ja gryzę... uważaj... |
|
|
|
|
Sjuu
pożeraczka kisielu
|
Wysłany: 13-12-2009, 13:49
|
|
|
Mój nick wziął się z mojego przezwiska szkolnego - Sjuzi, które to wzięło się od imienia. Od jakiegoś czasu wszyscy to sobie zdrobniają i skracają i stąd większość osób mówi do mnie Sju. A ja dodałam jeszcze jedno "u", w sumie nie wiem po co ;d. |
_________________ You’re lucky, lucky, you're so lucky! |
|
|
|
|
boytoy
|
Wysłany: 14-12-2009, 21:02
|
|
|
Hmmm mój nick usłyszłam w jakimś serialu, młoda dziewczyna zobaczyła dwóch chłopaków w łóżku i do jednego z nich powiedziała boytoy, spodobał mi się ten zwrot i postanowiłam użyć go jako nick :) |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 14-12-2009, 21:09
|
|
|
No no... yaoistki mogą piszczeć ;] |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Broken Fang
Zeon Axis
|
Wysłany: 18-12-2009, 19:52
|
|
|
Mój Nick pochodzi z komiksu Obcy Kontra Predator z 1993, gdzie główny łowca miał taki pseudonim :). Złamany Kieł = Broken Fang. |
_________________ Sieg ZEON!! For the glory of Haman Karn!
|
|
|
|
|
Talantea
Seksowna laleczka
|
Wysłany: 18-12-2009, 22:38
|
|
|
Moj nick jest wymyslem chorej wyobrazni XD |
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 19-12-2009, 10:58
|
|
|
Mirror... Mirror. No lusterko, prawda?
Lubię to słowo i koniec. xD |
|
|
Zhuquo
|
Wysłany: 26-12-2009, 16:18
|
|
|
Zhuque - nazwa jednej z czterech chińskich mitologicznych stworzeń (Qinglong/Seiryuu [青龍] , Zhuque/Suzaku [朱雀], Baihu/Byakko [白虎], Xuanwu/Genbu [玄武]), które przyjęły się również w Japonii.
Wyłowione podczas dokształcania się na gruncie japońskiej kultury.
Niemniej nick wycięty na wskroś z mitologii wydał mi się zanadto trywialny. Zamieniłem więc "e" na "o", czego skutek możecie teraz podziwiać ;) |
|
|
|
|
|
Sythriel
|
Wysłany: 17-01-2010, 14:50
|
|
|
<usunięty> |
Ostatnio zmieniony przez Sythriel dnia 03-01-2011, 14:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 17-01-2010, 14:55
|
|
|
Właściwie to powinien być Seshiro, ale ktoś się już pod takim zarejestrował. W sumie dużo nie ma co mówić na ten temat. Wziąłem go z takiej jednej karty z Magic-a.
|
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-01-2010, 16:54
|
|
|
Kora, bo choć to tak jakoś dziwnie brzmi i kojarzy się z Persefoną, to tak mnie zwykli nazywać wśród dalszych znajomych, i nona, najładniejszy (z nazwy, nie z brzmienia!) interwał, jedyny nazywający się w miarę po ludzku. I tak też mnie czasem nazywają: nona mała xD (9m). No więc zdecydowałam się na kora-nona |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Madoko_MJ
Szczera Merry
|
Wysłany: 27-01-2010, 17:31
|
|
|
Madoko_MJ- Madoko to moje imię po chińsku, właściwie powinno być Madoka ale zmieniłam a na o a MJ to moje inicjał po polsku ^^ |
_________________ "Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty"
Sokar |
|
|
|
|
Natasza
Natasza_Marcelina
|
Wysłany: 08-02-2010, 09:57
|
|
|
Natasza - ładniejsza wersja mojego imienia
Marcelina - żeńska forma mojego alter ego
:D |
|
|
|
|
|
Thirteen
|
Wysłany: 03-03-2010, 17:18
|
|
|
Thirteen- cóż, od mojej ulubionej liczby i od tego, ze jestem jedną z nielicznych lubiących ja. I tak jest z wieloma rzeczami- lubię nielubiane (hm, jak choćby Suzaku z CG), kochanego nie cierpię (Vampire Knight, Naruto, Ouran... jakoś mi nie przypadły do gustu). Poza tym to jeszcze od jednej z moich ulubionych (niecierpianych przez większość, jakżeby inaczej) postaci- Thirteen z Dr. House, czyli jednego z moich ukochanych seriali. |
|
|
|
|
|
|