Wasze nicki... |
Wersja do druku |
Jarmac1
Samotnik i marzyciel
|
Wysłany: 03-03-2010, 18:42
|
|
|
Zdaję sobie sprawę że jest niezbyt ciekawy, jednak nigdy nie przywiązywałem do takich rzeczy większej uwagi. Napiszę jednak dlaczego tak brzmi. Należę do osób niezwykle zapominalskich. co w połączeniu z okazjonalnym korzystaniu z neta (działo się to lata temu kiedy musiałem używać modemu) sprawiało że często zapominałem jaki mam login i e-maile. Chcąc jakoś go zapamiętać starałem się stworzyć jak najprostszy. Połączyłem więc pierwsze sylaby imienia i nazwiska dodatkowo dorzuciłem jedynkę. Od tamtej pory używam początku mojego adresu jako nicków na różnych stronach, ponieważ jak używam innych zazwyczaj zapominam jaki on jest i muszę nowe konto zakładać. |
_________________ Nie kroczę ku światłu i nie wchodzę w noc
Stojąc na rozdrożu widzę najwięcej
I wszystko mogę objąć wzrokiem
|
|
|
|
|
Sucharek
Słit tsundere.
|
Wysłany: 03-03-2010, 21:16
|
|
|
Sucharek - no po prostu szczupła jestem, co się ludziom kojarzyło z czymś suchym i tak wyszło. :) |
_________________ If you're a witch, then I'll become the warlock. |
|
|
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
Wysłany: 13-03-2010, 14:59
|
|
|
Literówka z polskiego wydania Baldur's Gate II zaowocowała moim nickiem... i taki się już ostał. Przywiązałem się do niego przez te wszystkie lata, rzadko kiedy jest zajęty :D no i znajomi z sieci mają tendencję do zdrabniania/skracania mojego nicka do Crom/Cromuś/Cromciu xD Mi to nie przeszkadza, a zawsze jest nieco sympatyczniej... |
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos?
http://l-factor-reborn.forumotion.net/ - Let's get it rollin'! |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-03-2010, 17:41
|
|
|
Cromell napisał/a: | Literówka z polskiego wydania Baldur's Gate II zaowocowała moim nickiem... |
Khem... a o tym bym nie pomyślał - mnie osobiście na myśl pewien Oliver... czyżby spaczenie historyczne? |
|
|
|
|
|
Cromell
sekai no ichiban spammer
|
Wysłany: 13-03-2010, 18:39
|
|
|
Morg, owszem, wiele osób ma skojarzenia z pewnym Oliverem "królobójcą" Cromwellem, przez co zdarzają sie ludzie uparcie szukający litery W w moim nicku. :P Jednakże oryginalna geneza jest mniej historyczna. :) |
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos?
http://l-factor-reborn.forumotion.net/ - Let's get it rollin'! |
|
|
|
|
Yoshik
Sabishii
|
Wysłany: 07-04-2010, 11:43
|
|
|
Historia prosta jak budowa cepa.
Zaczęło się od książki "Władcy Japonii" i historii dwóch braci, Yoritomo i Yoshitsune. I tak przyległ do mnie nick Yoshitsune, niestety nie na długo gdyż wiele stron USA wyrzucało komunikat o "przekleństwu" w nicku, tak więc trzeba było coś zmienić. Tak powstał Yoshi który niestety prawie zawsze był zajęty. Tak wyłonił się Yoshik. Yoshi plus pierwsza litera nazwiska. |
_________________ Szalony jestem bo więcej
we mnie bólu niż mogę znieść
Z wiatrem przemijają Marzenia /
Z wiatrem spada ostatni jesienny liść
|
|
|
|
|
Visenna
Dziecko Bhaala
|
Wysłany: 07-04-2010, 18:26
|
|
|
Mój obecny nick, Visenna, wcale nie wziął się z "Wiedźmina", jak by się mogło zdawać. W rzeczywistości wzięłam to imię z książki o średniowieczu, którą znalazłam w domu. Było tam wypisanych kilka imion żeńskich z tego okresu - jedno mi się bardzo spodobało, więc wzięłam. W oryginale zapis był przez "W"(pojawiła się też oboczna wersja, Wizenna), ale stwierdziłam, że wolę przez "V" i tak już zostało. Muszę przyznać, że długo szukałam w necie, czy była taka święta - znalazłam tylko zalążek artykułu w wikipedii o jakiejś zakonnicy i moje zmartwienie było wielkie, bo chciałam wciąć to imię na bieżmowanie. :P oj nieładnie, nie wolno kierować się tym, jak brzmi imię, tylko tym, co zrobił święty...
Dlaczego akurat ten? Zawsze interesowałam się średniowieczem, poza tym uważam, że ładnie brzmi i pasuje do mnie. Jak na razie nie mam ochoty go zmienić, więc jest dobrze. : ) |
_________________ I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not. |
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 07-04-2010, 18:34
|
|
|
Visenna napisał/a: | W rzeczywistości wzięłam to imię z książki o średniowieczu, którą znalazłam w domu. | Mogę prosić tytuł? :) |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
reiji777
Trollface
|
Wysłany: 07-04-2010, 20:22
|
|
|
Mój nick pochodzi od imienia postaci z gry na ps2 "Namco X Capcom" (i tak pewnie nikt nie kojarzy) Reijiego, a te trzy siódemki to tak jakoś wyszły. Myślałem dać sobie na nick moją ksywę 'Marian', ale zmieniłem zdanie. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 07-04-2010, 20:28
|
|
|
A szkoda, Marian to fajna ksywka i charakterystyczna! Na pewno byś się wyróżniał :) |
|
|
reiji777
Trollface
|
Wysłany: 07-04-2010, 21:12
|
|
|
Zawsze mogę zmienić ^_^ to żaden problem.
Edit:
Darn it... jednak nie da się |
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-04-2010, 15:55
|
|
|
Visenna, za każdym razem gdy czytam Twoje posty, wydaje mi się, że są moje ^^ Dlaczego? Visenna (Zmieniona dla zwiększenia oryginalności na Vissena), to nick, który towarzyszy moim WSZYSTKIM postaciom w RPG/MMORPG od wielu lat. Jest on tak zakorzeniony w moim umyśle, że używałem go nawet jako hasła w banku...
Tak więc, zawsze gdy Cię widzę, łezka mi się w oku kręci. |
|
|
Tyreus
|
Wysłany: 12-05-2010, 00:16
|
|
|
Mój nick pochodzi z gry "Zeus - Pan Olimpu" w którą kiedyś namiętnie grałem. Przy tworzeniu profilu można było wybrać jedno z kilkudziesięciu greckich imion i jednym z nich było właśnie "Tyreus". Któregoś razu przypomniało mi się podczas rejestracji na jakimś forum i tak już zostało:)
P.S. fajny temat:) |
|
|
BoginiMarzeń
Marzycielka
|
Wysłany: 23-07-2010, 17:57
|
|
|
Uwielbiam marzyć, więc postanowiłam wymyslic cos oryginalnego i chyba mi się udało ;_) |
_________________ www.nasze-marzenia.eu Forum marzycieli
Wejdź i się zarejestruj ;) Warto ;) To jedyne takie forum w sieci :) Na forum wystartował nabór na moderatora, więc zapraszam bardziej gorąco :) |
|
|
|
|
Shinku
UWAGA! TSUNDERE!!
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-08-2010, 15:18
|
|
|
Mój nick to:
A) z japońskiego znaczy 'rubin' - rubiny są czerwone, a ja uwielbiam kolor czerwony , on jest jak odzwierciedlenie mojej duszy! ;D
B) jest to imię mojej ulubionej postaci z anime Rozen Maiden
http://forum.tanuki.pl/avgal/gallery_4512.htm#2061 |
_________________ INUYASHA:OSUWARI!!
|
|
|
|
|
|