Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Final Fantasy |
Wersja do druku |
Doner Kebab
Gawith Apricot
|
Wysłany: 09-02-2009, 15:12
|
|
|
Dla mnie FF kojarzy się z siódmą częścią i godzinami przesiedzonymi przed telewizorem z dual shockiem w ręku. W sumie od tego zaczęła się moja fascynacja Japonią. Do dziś mam przed oczami wiele momentów z gry i pamiętam jak z wypiekami na twarzy przechodziłem grę.
W sumie próbowałem jeszcze VIII i IV, z tych dwóch bardziej urzekła mnie czwarta część :) |
_________________ Gawith Apricot - wciągam bo lubię. Jeśli nie znasz spróbuj :)
polubisz |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-02-2009, 21:29
|
|
|
Każdy z Finali ma coś w sobie. Ja zawsze co jakiś czas, chętnie powracam do tych gierek. Osobiście najbardziej mi się spodobał FFVIII. Może dlatego, że to było moje pierwsze spotkanie z tą serią. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-03-2009, 19:40
|
|
|
Mam pytanko, kiedy w końcu ma się ukazać Final Fantasy XIII? Jestem też ciekaw jaka będzie historia w tej najnowszej części. Oby była lepsza od 12, no i ciekawe czy do walk w turach powrócą. Bo jakoś walki w czasie rzeczywistszym mi w Finalu nie pasują. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 25-03-2009, 19:55
|
|
|
XIII ma podobno mieć zgromadzoną fabułę o ( tu cytuję)
Cytat: | Na konferencji przedstawiono filmik prezentujący w akcji młodą kobietę o pseudonimie Lightning dzierżącą gunblade, walczącą z tłumem uzbrojonych mężczyzn, w futurystycznym, zaawansowanym technologicznie świecie. |
Tak więc może to być część inna od tych "Końców fantazji" których znamy. Tu chyba nie będziemy mieć do czynienia z mieczami magią i AEONami tylko z bronią palną, techniką i robotami zamiast magicznych stworzeń. Ale to tylko teoria. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-03-2009, 20:34
|
|
|
MegamanNoTsukaima napisał/a: | XIII ma podobno mieć zgromadzoną fabułę o ( tu cytuję)
Cytat: | Na konferencji przedstawiono filmik prezentujący w akcji młodą kobietę o pseudonimie Lightning dzierżącą gunblade, walczącą z tłumem uzbrojonych mężczyzn, w futurystycznym, zaawansowanym technologicznie świecie. |
Tak więc może to być część inna od tych "Końców fantazji" których znamy. Tu chyba nie będziemy mieć do czynienia z mieczami magią i AEONami tylko z bronią palną, techniką i robotami zamiast magicznych stworzeń. Ale to tylko teoria. |
Co ty bredzisz? W FF od VI do VIII miałeś realia dużo bliższe science fiction, podobnie jak w FF XII. Właściwie ostatnim FFem osadzonym w realiach czystego fantasy było FF V.
Cytat: | Mam pytanko, kiedy w końcu ma się ukazać Final Fantasy XIII? Jestem też ciekaw jaka będzie historia w tej najnowszej części. Oby była lepsza od 12, no i ciekawe czy do walk w turach powrócą. Bo jakoś walki w czasie rzeczywistszym mi w Finalu nie pasują. |
Daty nie podano, ostrożne spekulacje wskazują na 2009 jako premierę pierwszej gry z tego cyklu (bo są jeszcze Versus i Agito). Jednak odkąd pamiętam, przesuwanie terminów wydania jest tradycją Square. Zatem spodziewałbym się angielskiego wydania nie wcześniej niż w 2010. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-03-2009, 22:17
|
|
|
Dzięki Grisz za info. O bohaterach nowego finala wiadomo niewiele. Wyczytałem z gazetki tylko tyle, że głównym bohaterem będzie kobieta, wzorowana na cloudzie.
Megaman, nie wiem czy to ta kobieta. |
Ostatnio zmieniony przez RepliForce dnia 25-03-2009, 22:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 25-03-2009, 22:22
|
|
|
chodzi ci o
Grisznak napisał/a: | młodą kobietę o pseudonimie Lightning dzierżącą gunblade | ??? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-03-2009, 11:14
|
|
|
Megaman, popraw posta, bo nie wiadomo, o co ci biega.
Cytat: | Dzięki Grisz za info. O bohaterach nowego finala wiadomo niewiele. Wyczytałem z gazetki tylko tyle, że głównym bohaterem będzie kobieta, wzorowana na cloudzie. |
Wszystkie informacje umieszczamy na bieżąco na The Inner World of Final Fantasy Poza tym, w ostatnim wywiadzie Nomura przyznał się, że ma pomysły na kolejne części kompilacji FF VII (za jakie grzechy?) co może wpłynąć na przesunięcie terminu wydania FF XIII (bo można odgrzewać kotelt sto razy, to po co się spieszyć z robieniem nowego?). |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-03-2009, 23:31
|
|
|
Jak FF XIII w końcu wyjdzie, to będę walczył ze sobą, czy kupić PS3 czy nie. Póki na tym zarabiają, to się nie dziwie, że powstają nowe gry związane ze światem FF VII. Mnie to jakoś nie przeszkadza, choć przyznam, że drażniło mnie jak do Kingdom Hearts wrzucili Sephirotha i Clouda. Teraz to się zbieram w sobie, by znowu zagrać w FF XII. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 27-03-2009, 00:44
|
|
|
Altruista napisał/a: | Kingdom Hearts wrzucili Sephirotha i Clouda |
KH : CHoM Kiedy pojawił się Cloud pomagający Hadesowi to aż się mi grać chciało, bo miał jedne z lepszych CardBeaków. A w KH 2 Pojawił się Auron z FF X to mi osobiści zrobiło się ciepło na sercu. A w FF XIII znów główna bohaterką (podobnie jak w FF X- 2) Będzie kobieta. Tylko zastanawia mnie jak będzie wyglądać ten GunBlade skoro to "Ostrze-Pistolet |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-03-2009, 00:53
|
|
|
Cytat: | Tylko zastanawia mnie jak będzie wyglądać ten GunBlade skoro to "Ostrze-Pistolet |
Tak (tu większy).
Na litość, tyle skanów przecież już wyszło... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 27-03-2009, 00:58
|
|
|
No ja nie mogę znaleźć zwiastuna bo tylko jego i jego szukam
(dzięki Keii za GunBlade) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-03-2009, 01:08
|
|
|
Zwiastuny. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 28-03-2009, 12:03
|
|
|
Po oglądnięciu zwiastuna wyciągnąłem odpowiednie wnioski( Keii dzięki za link). Lightening raczej nie jest spokrewniona z Cloudem. Mi ona Kojarzy się z Yuną z FF X-2 ponieważ ona również świetnie posługuje się bronią palną. Raczej wydaje mi się, że ten chłopak ma coś wspólnego z w/w Cloudem, albo może i to on we własnej osobie. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|