Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-09-2009, 11:42
|
|
|
Majesty 2 - czyli Heorsi za kasę do boju. Druga cześć poza grafiką, w ogóle niczym się nie rożni od swojej poprzedniczki. Zadania mamy prawie takie same, jednostki też. Prawie żadnych innowacji. Mogli już chociaż zostawić w grze Elfie Zamtuzy, znane bardziej z pierwszej części. Ja jestem tą grą zawiedziony, spodziewałem się czegoś więcej. |
|
|
|
|
|
Zyll666
Ktoś tam
|
Wysłany: 24-09-2009, 14:01
|
|
|
Niedługą dojadę do 20 godzin gry w Jade Empire Chwała CDA za danie jej jako pełniaka. W sklepie bym jej nie kupił, bo pewnie po spojrzeniu na wymagania nie wierzył bym, że się uruchomi. Niespodzianka ! Gierka naprawdę mnie wciągnęła, stęskniłem się już za RPG ( pewien gość, którego znam przez neta zapewne stwierdziłby, że ta gra nie zasługuje na to miano ^^ Ot, stary erpegowy wyjadacz :) )w którym można sterować postacią z klawiatury. A możliwość interaktywnego kopania tyłków jest dla mnie wielką zaletą ^^ Ale niestety, ten element, kluczowy w tej grze, pokazuje jak łatwy jest ten tytuł. Naprawdę rzadko trafiają się pojedynki, do których muszę pochodzić po kilka razy. Poza tym gra sprawia wrażenie przegadanej, chociaż może to wynikać z ich przeciętnego poziomu ( w Tormencie prowadzenie rozmów było prawdziwą przyjemnością ) Graficznie jest bardzo ładnie i klimatycznie, ale sam klimat trochę psuje wyczuwalna na każdym kroku amerykańskość. Ot, przypomina to typowy film produkcji jankeskiej. Zabrakło w tym jakiejś egzotyczności ( dobrze, że przynajmniej niektóre postacie mówią w azjatycko brzmiącym języku, ale niestety potraktowano to po macoszemu, bo kwestie się powtarzają ) W ogólnym rozrachunku fajna giera, którą na bank przejdę. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-09-2009, 17:39
|
|
|
Po raz kolejny Baldur's Gate II: Shadows of Amn, tym razem z następującym składem drużyny:
1. Korgan
2. Minsc
3. Fa Mulan - kobieta paladyn (kawaler(?) konkretniej)
4. Yoshimo
5. Jaheira
6. Aerie
Zobaczymy, do czego to poprowadzi... |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 29-09-2009, 23:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-09-2009, 19:59
|
|
|
Rada ode mnie - instaluj Xan mod, i wywal Aerie. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-09-2009, 21:37
|
|
|
Podczas walki z pająkami Aerie i Jaheira zginęły, zostały zastąpione przez Viconię i Jana Jansena :) |
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 27-09-2009, 02:11
|
|
|
Odświeżam sobie serię Devil May Cry. Pierwsza część w toku, kolejne czekają :).
Po za tym pograłem w HALO:ODST- proste jak drut, krótkie, choć dość dobre. Ale tylko na raz. Takie 6,5/10
No i jutro albo pojutrze idę do koleżanki zobaczyć co jest warte Uncharted 2. A wiedząc mniej więcej co jest warte, pewnie zarwę nockę po za domem :) |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Typhus
|
Wysłany: 27-09-2009, 17:32
|
|
|
W tej chwili gram w Chrono Trigger z Super Nintendo. Graaaa jest wypas takie FF z lat 90 :P:P Walka odbywa się standardowo tak jak ma się to w rpg-ach na PS (dysponujemy combosami, atakami specjalnymi itd)
Jeżeli komuś nie przeszkadza pikselowata grafika to naprawdę polecam. (już jestem w więzieniu po odprowadzeniu królewny do zamku)
No i gościnnie jak ktoś wpada to przy piwie gramy w Tekena 5 (dziś dostałem od żony :P:P:P) |
_________________ ...Słucham muzyki a nie gatunków...
...Wybieraj, wybieraj co wolisz... prawą czy lewą rękę mam Ci upierdo...?
Kto się nie dziara ten dla mnie fujara! |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-09-2009, 17:47
|
|
|
Jeśli o CT mowa, to lepiej chyba pograć w DSową reedycję bo to zasadniczo to samo + bonusy. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 27-09-2009, 18:15
|
|
|
Cytat: | to lepiej chyba pograć w DSową reedycję |
Ale nie ten klimat. Mówi to ktoś, kto grał na oryginalnym amerykańskim karcie. Grałem w wersję DSową na emu (bo nie chce mi się jeszcze raz tego samego kupować, poza tym DS drogi jest), ale na prawdę - nie to samo. Zamek Magusa przechodzić na dużym ekranie telewizora, nie dość tego podłączonym do kina domowego w nocy (druga nad ranem), a na dokładkę za oknem szaleje burza. Coś pięknego. I to wszystko dzięki szaremu pegasuso-podobnemu pudełeczku, który kosztował mnie 30 zeta. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-09-2009, 18:17
|
|
|
Kończe podstawkę NWN 2, Ulubieńcem Bogów / Władca Burz, i to po prostu najwiekszy przekoks, jakim dotychczas grałem. Włócznia +5, +1k6 ognia, +1k6 lodu, +po umiejętności Władcy +1k8 od elektryczności, +1k8 od dźwięku, +3-18 od czaru wzmacniającego, +4k8 przy krytyku. 3 ogniste olbrzymy rozwalone w jakieś 8 sekund. Gra bardzo przyjemna, choć i tak moją ulubioną postacią jest łotr. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 27-09-2009, 18:39
|
|
|
O Ast czyżbyś grał w moją ulubioną grę? Ja najbardziej lubię grać Szamanem Dusz. Wnioskuję że skoro masz te klasy to grasz też w Maskę Zdrajcy ;P |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 27-09-2009, 18:39
|
|
|
Dred napisał/a: | Ale nie ten klimat. Mówi to ktoś, kto grał na oryginalnym amerykańskim karcie. |
Może świadczy to mojej małej wierze w ludzi, ale naprawdę wątpię, że Typhus gra na oryginalnym amerykańskim karcie na Super Nintendo. A w wypadku emu chyba żadna różnica w klimacie. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 27-09-2009, 18:46
|
|
|
Właśnie udało mi się ukończyć dwie misje w Baldurze:
- odzyskanie księgi, której poszukiwał Korgan
- odzyskanie misia dla ducha dziecka
Przy czym to pierwsze wymagało nieco bieganiny...
Oczywiście zapomniałem o jednym fakcie - w mieście nie wolno używać magii, a ja odruchowo przy starciu z grupą bandziorów rzuciłem "siłę jedności" i "przyspieszenie"...
Ciekawe, jak długo moja paladynka wytrzyma w jednej z drużynie z chaotycznym-złym Korganem... O Viconii nie wspominając. Przy okazji Jan pokłócił się z Minsciem o chomika... Ciekawe, co będzie dalej. |
|
|
|
|
|
Typhus
|
Wysłany: 27-09-2009, 19:08
|
|
|
Keii napisał/a: | Może świadczy to mojej małej wierze w ludzi, ale naprawdę wątpię, że Typhus gra na oryginalnym amerykańskim karcie na Super Nintendo. A w wypadku emu chyba żadna różnica w klimacie. |
Fakt ze grę mam na kompie (dostałem mase gier na nintendo) nie znaczy że nie ma w tym klimatu :P Tu chodzi bardziej o to coś co miały tamte gry czego nie mają te które robione są od 2000 roku. Ja odbieram to tak że nowe gry nastawione są na śliczną bajkową grafikę tracąc sporo na grywalności. Może to błędne myślenie ale ja odbieram gry z lat 90 jako takie robione z pasją a nie dla hajsu. No ale to moje prywatne zdanie.
Weźmy choćby FF 7 która nie dawała odejść od monitora (do tej pory mam moje ORGINALE CD z grą) a tą część z myszami której nawet nie pamiętam numerka chyba 9 - do mnie totalnie nie trafiła była ładna ale nie miała już tego czegoś.
PS jestem już w przyszłości. |
_________________ ...Słucham muzyki a nie gatunków...
...Wybieraj, wybieraj co wolisz... prawą czy lewą rękę mam Ci upierdo...?
Kto się nie dziara ten dla mnie fujara! |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 27-09-2009, 19:23
|
|
|
Nie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że skoro i tak grasz na emulatorze, to lepiej grać w wersję z DSa, bo jest taka sama (łącznie z grafiką), tylko zawiera pewne bonusy. Nie miałem na myśli tego, że nowsze gry są lepsze, czy czegokolwiek innego w tym stylu.
Z mojej stron EOT. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|