Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-05-2010, 10:16
|
|
|
Skończone Dawn of the Emperor II Dawno żadna jRPG nie dało mi tyle frajdy co ta gra. Niezła grafika, bardzo grywalny system, złożona, historyczna fabuła. Chyba najlepsza (albo w każdym razie jedna z najlepszych) gra na NESa w jaką miałem okazję zagrać. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 13-05-2010, 15:37
|
|
|
Kolejne podejście do Baldur's Gate II: Shadows of Amn, w składzie:
- Misato (kobieta paladyn, moja postać)
- Minsc
- Jaheira
- Yoshimo
- Viconia
- Jan Jansen (dzięki niemu udało mi się wejść do pomieszczenia z handlarzami niewolników bez przechodzenia podziemnych tuneli).
Właśnie dorobiłem się gadającego miecza.
miecz napisał/a: | Znajdź kogoś bogatego i go zabij. Znajdź kogoś bogatszego i też go zabij. Rachu ciachu i dorobisz się fortuny! Juhu |
Robi się coraz ciekawiej...
[edit: 13.05.2010 godzina 18:45]
Właśnie ukończyłem misję udowodnienia zdrady Mae'Vara i zostałem zwerbowany przez Bodhi. Według solucji jest to dalsza część głównego wątku. W końcu jakiś postęp... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-05-2010, 15:55
|
|
|
U mnie obecnie na tapecie Warcraft III na przemian z Kingdom Hearts: Birth By Sleep.
Tego pierwszego nigdy nie przeszedłem, a chcę sobie zrobić małe podłoże historyczne przed pograniem w WoWa, bo słyszałem wiele pochwał odnośnie fabuły. Aktualnie męczę ostatnią misję orków z podstawki, potem planuję zabrać się za Frozen Throne. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 15-05-2010, 12:51
|
|
|
Skończyłem wątek główny Cabala. Szczerze powiedziawszy fabułą jest świetna, i dobrze wpakowywać się do wątku wojen nacji, oraz nieskończonego expienia. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Chidori
Mrs. President
|
Wysłany: 15-05-2010, 14:47
|
|
|
Skończony Alan Wake.
Gra jest po prostu świetna i wgniotła mnie w fotel. Graficznie prezentuje się bardzo ładnie, nie licząc twarzy bohaterów, które są plastikowe, jednak nie to się liczy. Szukałam grę ze świetnym klimatem i fabułą, i taką dostałam.
Co z tego, że twarze są brzydkie, prawie zawsze biegamy po lasach, a Alan skacze jak sierota? Jeżeli jesteście posiadaczami Xboxa 360 zagrajcie, bo naprawdę warto. Miła odskocznia od bezmózgich FPS'ów. |
_________________ Don't be afraid to fail. Be afraid not to try. |
|
|
|
|
CookieMonster
|
Wysłany: 15-05-2010, 21:39
|
|
|
Właśnie skończyłem God of War III.Powiem tyle.Przez najbliższe 10 lat,bardziej epickiej gry po prostu nie będzie, a Kratos to największy badass w historii gier i basta ! ;p |
_________________ Nom Nom Nom Nom ! |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-05-2010, 22:04
|
|
|
Chidori napisał/a: | bezmózgich FPS'ów. |
Wypraszam sobie!
U mnie World in Conflict + Soviet Assault. Od czasów pierwszego Dawn of War (może dlatego, że po nim, czyli po 2005 roku, w mało strategii grałem) żaden RTS mnie tak nie wciągnął i nie zauroczył klimatem, no może Theatre of War, ale tamto nie było tak emocjonujące. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 16-05-2010, 16:06
|
|
|
Mała zmiana w drużynie. Tym razem zamiast Yoshimo i Jaheiry mam Valygara i Nalię. Jestem w tej chwili w twierdzy D'Arnise. Konkretnie - w sali z golemami. Pokonałem wszystkie, z wyjątkiem żelaznego. Problem w tym, że żelazny co jakiś czas puszcza "trującą chmurę", co skutecznie ubija wszystkich, którzy zdecydują się na atak. Tylko Viconia ma zaklęcie leczące zatrucie i to tylko jedno...
Przynajmniej udało mi się złożyć wszystkie części cepa...
[edit: 16.05.2010 godzina 21:55]
No i pokonałem drania, ale prawie cała drużyna zginęła (przeżyła tylko moja postać i Minsc)...
[edit: 17.05.2010 godzina 11:00]
Właśnie udało mi się ukończyć misję w D'Arnise. Dzięki pomocy złożonego Cepa Wieków, oraz rozdzieleniu trolli (Minsc bierze napój przyspieszający, leci w stronę trolli, po czym ucieka w stronę drzwi. Gdy tylko jeden z trolli przekracza drzwi, jak najszybciej są zamykane. Po zabiciu tego jednego, pozostała dwójka jest dużo łatwiejsza do pokonania). |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-05-2010, 13:54
|
|
|
Icewind Dale 2 - jestem zły. Bardzo. Stworzyłem dwie postacie magiczne, z których jedna jest już na trzecim poziomie a nie ma ani jednego czaru, zaś pożal się Boże kapłanka niby ma kjurlajta, ale nawet nie potrafi go rzucić. Zastanawiam się czy nie zacząć od nowa, ale już bez magusów w drużynie, bo i tak musiałem dać im w łapy łuki, żeby się na coś przydali. Na dodatek, mam w drużynie dwie elfki, które non stop mi zabijają, a wskrzeszenie długouchej kosztuje fortunę. Oczywiście, w grze nie ma respawna wrogów, przez co pieniądze wyciekają z konta drużyny błyskawicznie... |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 18-05-2010, 14:29
|
|
|
miecz napisał/a: |
Powinieneś mnie wyczyścić. Lubię błyszczeć!
Nie rąbię drewna, nie jestem toporem!
A może by tak zabić... to to tam?
|
Wygadany miecz się trafił... Tak, nadal Baldur's Gate II. Ubiłem właśnie szefa gildii Złodziei Cienia. Jeszcze trochę, a poziom reputacji przekroczy wytrzymałość Viconii (jedyna zła postać w drużynie)... Podczas, gdy Minsc jest raczej zadowolony.
Minsc napisał/a: | Wszyscy jesteśmy bohatery! Ty i Boo i ja! Chomiki i łowcy z wszystkich krajów radujcie się! |
Grisznak napisał/a: | Na dodatek, mam w drużynie dwie elfki, które non stop mi zabijają, a wskrzeszenie długouchej kosztuje fortunę. |
W Icewind Dale II zawsze można użyć opcji importowania postaci. Co prawda kosztuje to punkty doświadczenia danej postaci, ale zawsze to jakieś rozwiązanie, gdy nie ma nikogo z zaklęciem wskrzeszenia pod ręką. I tak lepiej, niż w Baldurze, gdzie przy braku zaklęcia dana postać ginie na dobre (a jak zginie moja postać to już w ogóle...).
Poza tym elfy są słabymi wojownikami... Z magów pożytek jest dopiero przy Lodowej Świątyni (przynajmniej w moim przypadku tak było), gdzie dostali dość wysoki awans, by przyzwoicie czarować. |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 18-05-2010, 15:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-05-2010, 15:06
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Icewind Dale 2 - jestem zły. Bardzo. Stworzyłem dwie postacie magiczne, z których jedna jest już na trzecim poziomie a nie ma ani jednego czaru, zaś pożal się Boże kapłanka niby ma kjurlajta, ale nawet nie potrafi go rzucić. Zastanawiam się czy nie zacząć od nowa, ale już bez magusów w drużynie, bo i tak musiałem dać im w łapy łuki, żeby się na coś przydali. Na dodatek, mam w drużynie dwie elfki, które non stop mi zabijają, a wskrzeszenie długouchej kosztuje fortunę. Oczywiście, w grze nie ma respawna wrogów, przez co pieniądze wyciekają z konta drużyny błyskawicznie... |
Bo to jest tak, że kapłani (uzdrowiciele) rzucają czary do tego poziomu, ile mają mądrości. Analogicznie mają magowie (inteligencja) i czarownicy (charyzma). Zajrzyj na kartę postaci, ile im dałeś. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-05-2010, 15:54
|
|
|
Czarownica ma 15+2, a kapłanka 16+3. Najlepsze jest to, że czarownica ma kilka słabych czarów, ale nie mogę ich przenieść na listę "zapamiętanych". |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-05-2010, 16:02
|
|
|
Czarownicy nie muszą zapamiętywać czarów, wybierasz przy awansie, i zawsze masz do dyspozycji (nap początku 3 razy dziennie, potem coraz więcej).
A z kapłanką to nie wiem. Próbowałeś odpoczywać, gdy kazałeś jej zapamiętać czary? |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 18-05-2010, 16:26
|
|
|
Drugi raz KOTOR II, tym razem kobietą, posiadającą miecz krótki i długi<Lightside>(fioletowe), oraz chłopaczkiem z jednym czerwonym <darkside dla scisłości> |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-05-2010, 16:53
|
|
|
Asthariel napisał/a: | Czarownicy nie muszą zapamiętywać czarów, wybierasz przy awansie, i zawsze masz do dyspozycji (nap początku 3 razy dziennie, potem coraz więcej).
A z kapłanką to nie wiem. Próbowałeś odpoczywać, gdy kazałeś jej zapamiętać czary? |
Dobra, rozgryzłem problem, aczkolwiek ustawienie tego wszystkiego jest bardzo domyślne. Jednak wolę magię w jRPGach. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|