Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-04-2010, 20:43
|
|
|
Zdecydowanie Chain of Memories, ale polecam po prostu przeczytać streszczenie fabuły na GameFaqs (ja tak zrobiłem, wersja na GBA znudziła mnie po paru godzinach). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 29-04-2010, 21:40
|
|
|
Nanami polecam po CoM załatwić sobie Kingdom Hearts 358/02 Days na NDS, wtedy będziesz miała leprze wprowadzenie do kh 2. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-04-2010, 23:26
|
|
|
Nanami napisał/a: | Ostatecznie podsumowując. Poleveluje sobie jeszcze kiedyś, żeby skopać Sephirota. A gra przyjemna, taka w sumie bajeczna, baśniowa. Połączenie Square Enix z Disneyem?! A jednak całkiem niezłe! Troszkę moralizatorskie, w końcu dobro i siła przyjaźni zwyciężają. Ale i tak 7/10 bym dała.
A teraz... Chain of Memories czy 2? |
W zasadzie nie ma większego znaczenia, choć Kei słusznie zauważył, że fabułę CoM lepiej przeczytać. Mnie również ta gra odrzuciła dość szybko, głównie system walki. Co do dwójki - nie wiem, jest w zasadzie pod każdym względem lepsza od jedynki, ale mnie rozczarowała. Nie miała w sobie tego "czegoś". Przebajerowana? Chyba tak. Poza tym Jack Sparrow nie mówiący głosem Deppa to jakieś nieporozumienie. Aczkolwiek sama gra kilka fajnych momentów niewątpliwie ma.
Zaś fabułą się już niespecjalnie przejmuj, gdyż seria już w tym momencie liczy 6 tytułów, a kolejne mają powstać (w marcu zapowiedziano 3 nowe części) i o zakład idę, że będą one jeszcze bardziej mieszać w świecie. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 30-04-2010, 10:30
|
|
|
Grisznak napisał/a: | (w marcu zapowiedziano 3 nowe części) |
Grisz, tylko licz się z tym, że Tetsuya mógł mówić o tłumaczeniu Coded, aby mogło dotrzeć na nasz rynek.
Grisznak napisał/a: | o zakład idę, że będą one jeszcze bardziej mieszać w świecie. |
Myśle właśnie, że nie. Będą to jakoby dodatkowe Side Story, takie jak na przykład podróż Riku i króla przez Realm Of Darkness, aż do momentu, gdzie młody wojownik ciemności zasypia w Realm of Nothingness. Druga część może być o podróży Aquy, w poszukiwaniu ratunku dla Terry i Vena.
I już masz 3 części. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
White_Raven
|
Wysłany: 01-05-2010, 12:21
|
|
|
Zaczęłam właśnie Silent Hill 4:The Room . Jak dla mnie to najstraszniejsza część ze wszystkich.O_O Już na dzień dobry główny bohater budzi się w zakrwawionym pokoju...brrr....słyszałam jeszcze o jakiś nawiedzeniach...jakby potwory w tej grze był niedostatecznym koszmarem...mam nadzieje że zawału nie dostanę:P |
_________________ L'Oreal called and said you're not worth it! |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-05-2010, 12:48
|
|
|
Pograłem jeden mecz w Heroes of Newerth. Wrażenia?
Heroes of Newerth to taka DotA 1.5. Wygląda na lepsze od League of Legends - jeśli chcecie spróbować, pospieszcie się, bo 12 wychodzi pełnoprawna płatna wersja (jednorazowy koszt 30$). Klient ma 340 MB, a zarejestrować się (trwa to mniej więcej minutę) i ściągnąć go można tu.
A aktualnie ściąga się beta SC2, ciekawe jak mi pójdzie, zważywszy na to, że strasznie ssę w RTSy. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-05-2010, 14:59
|
|
|
King's Bounty. Nie sądziłem że coś kiedyś napiszę, ale ta gra jest ZA DŁUGA.
Gram już od miesiąca (z małymi przerwami na coś innego) i jestem ledwo w połowie gry, 15lvl, mam iść do krainy elfów. Za długie walki, i za dużo ich. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-05-2010, 18:08
|
|
|
Keii napisał/a: | Pograłem jeden mecz w Heroes of Newerth. Wrażenia?
Heroes of Newerth to taka DotA 1.5. Wygląda na lepsze od League of Legends - jeśli chcecie spróbować, pospieszcie się, bo 12 wychodzi pełnoprawna płatna wersja (jednorazowy koszt 30$). Klient ma 340 MB, a zarejestrować się (trwa to mniej więcej minutę) i ściągnąć go można tu.
A aktualnie ściąga się beta SC2, ciekawe jak mi pójdzie, zważywszy na to, że strasznie ssę w RTSy. |
4ch strasznie sie HoN podniecia, so yeah.
Pierwszy Starcraft nie miał wiele wspólnego ze strategią, a więcej z małpią zręcznością i perfekcyjnym timingiem <& zerg rush, ke ke ke> więc myślę iż dwójka raczej nie odbiegnie od standardu. Czekam na relację.
TOME na psp. Pomijając łamanie zasad nie łamiąc ich <homebrew to nie piractwo, ale> roguelike w przenośnej wersji sprawuje się nawet lepiej niż wersja na tradycyjny sprzęt.
Takoż, Tyrian na Wii. Wiimotem.
>D |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 01-05-2010, 19:25
|
|
|
Cabal Online, stan jak na 1 maja 2010 roku:
120 lvl Force Shielder.
Tylko się troche wpieniłem wczoraj, bo jakiś farciarski <odwołuje się do Ultra Mixu> zakupił mieczyk, który był mi przeznaczony, za sumę "śmiesznych" 15kk |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-05-2010, 19:01
|
|
|
Claymore na NDS - miało to potencjał na naprawdę dobrą grę, a wyszła drętwa i nieciekawa platformówka, przypominająca jakiś mocno nieudany klon "Golden Axe". Claire, którą sterujemy, rusza się jak w mucha w smole, jej repertuar ciosów jest gorzej niż ubogi, grafika schematyczna... ech, a przecież materiał wyjściowy w postaci anime dawał podstawy pod naprawdę udany tytuł. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-05-2010, 05:33
|
|
|
Nie ma to jak partyjka lub dwie w Left4Dead2 ze znajomymi. Zwłaszcza o porze, w której zombie mają najmniejsze problemy z wtapianiem się w tło, bo wszyscy którzy nie śpią wyglądają i zachowują się jak zombie :D
Muszę przyznać, że L4D ma naprawdę świetną formułę - z jednej strony mamy 4osobowy co-op, ale w przeciwieństwie do takich na przykład Borderlands tutaj każda kampania to zamknięta historia i ten jasny podział na to, ile to w zasadzie jest 'jedna gra' bardzo sprzyja skrzyknięciu znajomych i rozegraniu partyjki choćby z okazji wybicia godziny 4.
A tak poza tym to Heroes of Neverth, czyli zaskakująco fajny klon DotA - nie różni się prawie niczym, poza usprawnioną grafiką i paroma poprawkami kosmetycznymi, oraz ogromnymi ułatwieniami technicznymi na poziomie szukania rozgrywki i bajerów takich jak poddawanie przegranej partii, zliczanie disconnectów itd. Troszkę brakuje mi mimo wszystko Warcraftowej grafiki i uroczych nazw własnych (niestety takie perełki jak na przykład Lina Inverse tutaj występują pod imionami które są wymyślone na potrzeby HoN) ale sama gra jest bardzo fajna. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 04-05-2010, 14:47
|
|
|
Splinter Cell Chaos Theory- Po zawodzie ze strony Conviction postanowiłem powrócić do najlepszej moim zdaniem części Splinter Cella. Podrasowana patchami grafika i całkowity charakter stealth. A przy tym dobre sterowanie, czego o Conviction powiedzieć nie można i ciekawa fabuła (czego również o najnowszej odsłonie powiedzieć nie można). Klimat, potrzeba planowania, ostrożności, nieliczni ale uważni przeciwnicy, dużo możliwości w ich eliminowaniu. Zdecydowanie mój klimat. Polecam pierwsze 4 części osobom chcącym zapoznać się z serią SC. Jedyna wada to to, że Sam za dużo pocisków bierze na klatę, no ale wtedy grać trzeba na poziomie Expert, co też czynię ;).
Zresztą w ogóle mam zamiar odświeżyć swoje ulubione skradanki. Niedługo wracam do Thiefa i Hitmana. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-05-2010, 20:32
|
|
|
W tym miejscu powinien zaczynać się pean pochwalny na cześć Mass Effect 2.
Ale znowu by mi wyszła ściana chaosu.
Powiem więc tyle: oż, cudowne traumy Shepard. Oż, jedenaście interesujących postaci (nie 12, Jacob wygrywa plebiscyt na żałosnego dupka sezonu). OŻ, TRÓJKA DOPIERO ZA ROK.
To wracam do Dragon Age i będę płakać za mimiką twarzy i cudownym głosem :/ |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 04-05-2010, 21:53
|
|
|
Fable the Lost Chapters... znowu
Ach, stęskniłam się za tym. Za uroczo wlekącą się za mną bronią- bo nie mogę jej unieść, za dziećmi którym można przynieść książkę "jak stać się sexowniejszym w 10 dni", za laleczkami bochaterów, trofeami wieszanymi na ścianach, żonami w każdym mieście, demonicznymi drzwiami i ich dziwnymi zadaniami i ogółem za tym fantastycznym klimatem doprawionym nutą fikuśności. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-05-2010, 22:56
|
|
|
Sasayaki napisał/a: | Fable the Lost Chapters... znowu
Ach, stęskniłam się za tym. Za uroczo wlekącą się za mną bronią- bo nie mogę jej unieść, za dziećmi którym można przynieść książkę "jak stać się sexowniejszym w 10 dni", za laleczkami bochaterów, trofeami wieszanymi na ścianach, żonami w każdym mieście, demonicznymi drzwiami i ich dziwnymi zadaniami i ogółem za tym fantastycznym klimatem doprawionym nutą fikuśności. |
BRB, reinstaling.
Takoż, Fable. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|