Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-09-2015, 11:59
|
|
|
Nie jestem pewien czy mówimy o tym samym, bo nie kojarzę ani ździebełka z odpowiedzi.
Relatywnie, opisywałem samo zjawisko w odniesieniu do mojej gry, nie wyżej wymienionej przez ciebie gry (której w zasadzie nie kojarzę). |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 08-09-2015, 14:26
|
|
|
kokodin napisał/a: | Nie jestem pewien czy mówimy o tym samym, bo nie kojarzę ani ździebełka z odpowiedzi.
Relatywnie, opisywałem samo zjawisko w odniesieniu do mojej gry, nie wyżej wymienionej przez ciebie gry (której w zasadzie nie kojarzę). |
Byłem pewien iż pisałeś to w odniesieniu do MGSa. Ponieważ wszystko w zasadzie co napisałeś pasuje też do MGSów.
Poza żabą.
Chociaż... |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 08-09-2015, 16:38
|
|
|
W takim razie dobry substytut :P |
|
|
|
|
|
Koara-chan
|
Wysłany: 08-09-2015, 21:08
|
|
|
A ja właśnie ściągnęłam stare dobre Fables i jestem wniebowzięta ;D |
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 09-09-2015, 18:45
|
|
|
/m/ znowu zwiodło mnie na manowce.
LBX/Danball Senki to zapewne najbliższe Armored Core przeżycie na konsoli od Nintendo.
Wrażenia są jak najbardziej pozytywne po wstępnym zapoznaniu się z produkcją - mechanicznie jest jak w uproszczonym AC, z całym dobrodziejstwem inwentarza w formie wolności modyfikacji, grindu i mroku <ok, niekoniecznie, chociaż seria ponoć miewa momenty>. Sama akcja jest podawana w krótkich, paruminutowych porcjach, gdyż tyle trwa mniej więcej sklepanie przeciwników tudzież samodzielne nadzianie się na wraży toporek. Przypomina to bardzo areny z Armored Core i do tego w sumie się sprowadza. Podejrzewam iż za niedługo zacznie się to robić po prostu nudne, ale póki co, jest git.
Ponownie coś od Level-5.
Zaczynam podejrzewać siebie o fanboyowanie.. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 12-09-2015, 18:10
|
|
|
Już nie gram, Chrono Trigger pokonane. Bez cheetów, internetowy przyjaciel google był zapytany o szczegóły tylko 5 razy z czego 3 razy to było tylko potwierdzenie przypuszczeń a do dwóch pozostałych doszedł bym prawdopodobnie sam.
Lavos zniszczony, sidequesty załatwione chyba wszystkie poza jednym, którego nikt nie zna :].
True end satysfakcjonujący.
Zajęło to tylko jakieś 40 godzin :] +- trochę. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-09-2015, 18:16
|
|
|
Którego nikt nie zna? I czy odblokowałeś wszystkie pozostałe zakończenia? :D |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 12-09-2015, 19:26
|
|
|
Kiedy już goniłem w piętkę o czym ten dziadek biadoli w end of time zacząłem szperać w poszukiwaniu odpowiedzi o co chodzi i wyszło na to, że nikt nie wie na pewno ale większość przynajmniej w znalezionych przez google forach uważała że to błąd w tłumaczeniu lub black omen/Zeal.
Może się mylę ale tak zrozumiałem.
"One of you is close to someone who needs help"
Z resztą do Lavosa też przedostałem sie przez Black Omen z 12000 bc, wiec liczyłem na załatwienie Zeal.
Nie sprawdzałem wszystkich zakończeń, tylko to na końcu gry gdy wszystko lub prawie wszystko poboczne zostało załatwione. W razie rewizyty mogę już grać ku konkretnym endingom. :] |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 13-09-2015, 10:14
|
|
|
Wydaje mi się, że to faktycznie o Black Omen i Zeal chodziło - możesz sprawdzić gadając z dziadkiem jeszcze raz, jak zrobisz jakiegoś questa to on przestaje o nim mówić. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-09-2015, 14:25
|
|
|
Ace Attorney: Trails and Tribulations
Kończąc trzecią sprawę już miałam ochotę narzekać, że jak to nie ma Edgewortha w tej grze, ale potem zaczęła się czwarta sprawa i kogóż to moje piękne oczy widzą! Młody Miles, dopiero zaczynający karierę i z którego wpływ von Karmy sączy się jeszcze bardziej niż w grze pierwszej.
A potem była sprawa piąta, i rozpłynęłam się w feelsach. Ale dobra, może wrzucę w spoilery.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- - Edgeworth wynajmujący samolot, po telefonie od Larryego w środku nocy, że jest potrzebny na miejscu, bo Wright miał wypadek - BEZCENNE
- Edgeworth jako obrońca był piekny, zwłaszcza segment, w którym zapewniał sędziego, że tylko mu się wydaje, że jest prokuratorem
- FRANZISKA!!! Franziska będąca najwspanialszą, pomocną "starszą" siostrą. I to jak martwi się zarówno o Milesa, jak i Phoenixa. Feeeeels.
- Serio, nie pozwolę złego słowa o Franzisce powiedzieć w mojej obecności. Była awesome.
- To powiedziawszy, Mia pobiła wszelkie rekordy zajebistości powstrzymując morderstwo Mayi zza grobu.
- Dahlia to inkarnacja diabła.
- Nie, serio, to Lucyfer tej serii. Ja wiem, że miała trudne dzieciństwo, ale nadal. PAstwienie się nad nią w czwartej i piątej sprawie było takie satysfakcjonujące.
- Życie miłosne Phoenixa było failem, ale jednocześnie nie aż takim strasznym failem jak myśleliśmy.
- W ogóle ta sprawa była świetna, od pierwszej gry czekałam na pokręconą sprawę z dużym użyciem zdolności członków klanu Fey, a sprawa przeciwko Mayi w drugiej grze to nie było to
- Bonus punkty za to, że Godot sam z siebie zdał sobie sprawę jak wielkim był idiotą i co zrobił źle
- Dwie osoby próbujące zostać oskarżone o tą samą kradzież, żeby nie zostać oskarżonym o morderstwo. Classy.
- Każdy był czemuś winny w sprawie dotyczącej morderstwa w restauracji poza Maggey.
- To zdjęciem z siostrami składającymi słój na koniec gry. Awwwww.
|
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 13-09-2015, 20:04
|
|
|
Cytat: | Wydaje mi się, że to faktycznie o Black Omen i Zeal chodziło - możesz sprawdzić gadając z dziadkiem jeszcze raz, jak zrobisz jakiegoś questa to on przestaje o nim mówić. |
No do tego że przestaje gadać o zrobionych questach to sam się domyśliłem, i zgodnie z sugestiami jakiegoś forum zacząłem robić black omen w zimowej scenerii ale Zeal nie spotkałem, a na końcu był tylko Lavos w 3 aktach. Żal było wychodzić ze środka, bo wracając trzeba by go było pokonywać od początku. Tak wiec dostałem The End jak mamuśka Chrona wlazła za kotem w portal i dalej nic nima :] (chyba ze jakiś sejw się zrobił sam na koniec, nie sprawdzałem) |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 13-09-2015, 22:14
|
|
|
Y, a to dziwne, powinieneś Zeal mieć... Ja robiłam Black Omen w przyszłości, może dlatego? W każdym razie dziwne no. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 25-09-2015, 17:54
|
|
|
Chrono Trigger
Tak trochę pogrywam w to i w Apollo Justice w przerwach od pisania pracy.
Właśnie zwerbowałam oficjalnie Żabę i idę tłuc Magusa. Wielu rzeczy się spodziewałam, ale nie tego, że
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Żaba ma tragicznie zmarły homo pairing.
Nic dziwnego, że tak się emocił cały czas. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 25-09-2015, 18:49
|
|
|
Najlepsze jest to, że każda postać ma twoją nazwę. Moja żaba zwała się Ponzo (a robot derpx)
Co ciekawe każdej postaci można jeszcze zmienić imię po pokonani Nu w prehistoryku. Ale to już ....pod koniec. :P |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 25-09-2015, 19:25
|
|
|
Trzy pierwsze postacie mają podstawowe imiona, bo w grę zaczęłam grać dawno temu i wtedy nie chciało mi się kombinować z imionami, natomiast wszystkie późniejsze już były chrzczone i tak w mojej drużynie znalazł się Greg, C3PO i (jeszcze nie w drużynie) Arc. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|