W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-04-2007, 20:36
|
|
|
Ragdoll Masters
Shareware'owa gierka, w której bijemy się dwuwymiarowymi ludzikami. Sterowanie tylko strzałkami, generalnie gierka fazogenna, cudowna na dwóch graczy i przywodzi skojarzenia z walką Neo i Smitha z 3 cz. Matrixa. Polecam, jest naprawdę świetna :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-04-2007, 21:51
|
|
|
Skuld
Coś dla miłośników Ah!My Goddess. I ty możesz zostać debuggerem - prosta gierka zręcznościowa. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-04-2007, 10:17
|
|
|
Die Strasse Frei...
Meine niepowstrzymane czołgen właśnie prą na wschód, ku stolicy światowego komunizmu - Moskwie. Na bezkresnych przestrzeniach Rosji rozstrzygnie się los tysiącletniej Rzeszy! Angriff!!
...czyli znalazł się ukochany Panzer General. Jak ja lubię tą grę, mimo upływu lat wciąż ta sama, świetna jakość. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-04-2007, 10:26
|
|
|
Al-qadim, the Genies Curse, czyli kolejny staroć z Abandonii. Utrzymane w konwencji "Tysiąca i jednej nocy" ma wyjątkowo dobry klimat. Fajne jest to, że gra nie polega na prostym hack'n slash - żeby wygrać trzeba naprawdę myśleć, wykonać całe stado subquestów i, co zabawne, uważać co się mówi - tutaj bycie uprzejmym się opłaca ;) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 14-04-2007, 10:30
|
|
|
Grisznak napisał/a: | czyli znalazł się ukochany Panzer General |
E, już wolę Steel Panthers :P. Szkoda, że w nowszej wersji obejmującej nasze czasy gra robi się już lekko nudna - za dużo jednostek, zbyt dobra broń (zasięg ostrzału z Apache'a - pół średniej mapy). Oczywiście można wziąć misję, w której prowadzi się Contras w latach już dość odległych. Przebijanie się samą piechotą przez dżunglę to jest to XD. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 14-04-2007, 12:24
|
|
|
No cóż bawię aplikacjami w Wogu(Heroes III), Od czasu do czasu grywam w Empires Dawn of the modern World. Teraz zastanawiam sie czy nie znów nie wyruszyć w świat Baldurs Gate II. nie powiem mod Tactics sprawia małe kłopoty mi. Wczoraj poszedłęm do kumpla aby zagrać w piłkarzyki nie wirtualne. Fajnie sie grało |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Nabu
|
Wysłany: 14-04-2007, 13:53
|
|
|
Brutalny powrót do Gothika zaowocował pięciokrotną śmiercią bohatera w starciu z uzbrojonymi po zęby orkami. Jak na razie włóczę się po okolicy i zabijam wilki i owady w celu szybkiego nabicia doświadczenia. |
_________________ there's no map and
a compass
wouldn't help at all |
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 14-04-2007, 17:11
|
|
|
Po wzruszającym rozstaniu z Okami przyszła pora na FFXII. Po krótce: ładnie, ciekawie, czasami śmiesznie, a zaraz potem wzruszająco. Trudno jest mi ją porównac do pozostałych części, bo grałam jedynie w FFVIII (i to nie do końca), ale polecam. |
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-04-2007, 20:38
|
|
|
Dino napisał/a: | No cóż bawię aplikacjami w Wogu(Heroes III), Od czasu do czasu grywam w Empires Dawn of the modern World. Teraz zastanawiam sie czy nie znów nie wyruszyć w świat Baldurs Gate II. nie powiem mod Tactics sprawia małe kłopoty mi. Wczoraj poszedłęm do kumpla aby zagrać w piłkarzyki nie wirtualne. Fajnie sie grało |
Jedno słowo: Hamachi. BG2 w kilka osób, z zastąpieniem głosów avatarów w grze okrzykami żywych graczy - bezcenne. Żaden mod tak nie ma.
I tak, większość modów Weimera można używać w grze multi. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 15-04-2007, 14:02
|
|
|
Z chęcią pograłbym w multiego Bg II, bo powoli mnie nudzi granie samemu. Jeżeliby sie znalazło wiecej osób, To czemu nie. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-04-2007, 12:21
|
|
|
Na DSa:
Symulator adwokata - Phoenix Wright: Ace Attorney - genialna gra, dawno się tak dobrze nie bawiłem ;)
Nodame Cantabile - gra muzyczna, trzeba naciskać na kółka, kiedy wpadają do nich nutki puszczane przez dyrygenta - całkiem przyjemne, ale trochę za proste
Pokemon Diamond - ale to dopiero po egzaminie z połowy semestru :P |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Cappy
Free Bird
Dołączył: 20 Kwi 2007 Skąd: Poznan, Poland, EU Status: offline
|
Wysłany: 21-04-2007, 13:41
|
|
|
Aktualnie:
-Supreme Commander
-Europa Universalis 3
-Hearts of Iron 2: Doomsday
Czyli same strategie :) |
_________________ UNITE ! |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-04-2007, 14:52
|
|
|
Final Fantasy IV Shoujo Ai version
Grałem w to już kiedyś, ale niestety trzeba było czyścić dysk i grę szlag trafił. Teraz powinno sie udać. Niby zwyczajna FF IV, ale dzięki zmianom w postaciach i fabule a także temu, że gra bazuje na oryginalnej, nieocenzurowanej wersji japońskiej nie zaś na edycji amerykańskiej, gra się w nią całkiem ciekawie. Plusem dodatkowym jest mój ulubiony yuriowaty pairing - Celes/Terra, który w tej grze gra pierwsze skrzypce. |
|
|
|
|
|
Riku
Młoczny młok
|
Wysłany: 21-04-2007, 14:58
|
|
|
Aktualnie:
Kingdom Hearts II
Final Fantasy X-2
Sama japońszczyzna ;) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-04-2007, 07:16
|
|
|
"Hitler no Fukkatsu" - czyli czadowa, oldscholowa gra w stylu Contry (choć bardziej chyba Green Beret), z Fuhrerem w tytule i jakże uroczym animacjami stylizowanymi z cudowną nieudolnością na Trzecią Rzeszę, wydana na NESa w 1988. Wiem, kopnięty jestem. |
|
|
|
|
|
|