W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Ari
Livin' la Vida Loca
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 19-07-2007, 10:14
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Orientuje się ktoś może, czy na XP poszedłby mi Warhammer: Shadow of the Horned Rat z Windows 95 ? |
Mi się nie udało nigdy tego odpalić na czymkolwiek wyższym, niż Windows 98. Szkoda, bo gra jest genialna. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 19-07-2007, 13:29
|
|
|
Dembol napisał/a: | Odświeżam w przerwach pomiędzy newsami o tym jak spieprzyli Fallouta 3. |
Musze przyznać że poszły do mnie niepokojące wieści co do Fallout 3 - jeśli przynajmniej połowa z nich jest prawdą to pod koniec 2008 roku dostaniemy Morrowinda z post-nuklearnymi teksturami - czyli rąbankę FPP/RPG w czasie rzeczywistym o niebotycznych/wywindowanych wymaganiach sprzętowych.
Wracając do tematu aktualnie w nic nie gram . |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 19-07-2007, 16:33
|
|
|
Za sprawą Borka znowu przypomniałem sobie o Samurai Shodown 4. |
|
|
Mertis
|
Wysłany: 19-07-2007, 18:58
|
|
|
Aktualnie pykam sobie w Devil May Cry 3 Special Edition i Demon Siege 3 Secial Edition PL :P |
_________________ ~Mert xP |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 20-07-2007, 13:31
|
|
|
Za sprawą Tyczka mam w co grać - również Samurai Shodown 4 ^^. Niby taka prosta nawalanka w starym, dobrym 2D, ale jednak jest niesamowicie wciągająca. Może dlatego, że taktyka jest tu jednak ważna, a do tego mija trochę czasu na wyłapywaniu mocnych i słabych punktów każdego przeciwnika. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 20-07-2007, 13:38
|
|
|
Jeśli o starych bijatykach z Neo Geo mowa, to pamiętam, że zawsze przyjemnie grało mi się w Last Blade 2. Spróbujcie, jeśli jeszcze tego nie zrobiliście ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-07-2007, 14:01
|
|
|
Ostatnio też wróciłam do Samurai Shodown 4, chyba z czystej przekory, bo jakoś nigdy mnie ta gra porwać nie potrafiła. Teraz się powolutku zaczynam przekonywać...
Last Blade 2 dooobre jest <oblizuje się> Natomiast niedawno za sprawą Vanny dorwałam Last Blade Pocket i to z kolei jest ZUE. I chibi. I trudne O_o |
|
|
|
|
|
Yamu-kun
|
Wysłany: 20-07-2007, 14:15
|
|
|
Gierki na emulator NeoGeo nie są złe. Ale z Samurai Shodown 4 nie czerpałem jakieś większej frajdy. Zawsze byłem zagorzałym fanem serii King of Fighters, a i czasem pograłem sobie w Art of Fighting.
Teraz trochę szkoda mi czasu na granie jeśli usiąde przed kompa. Wolę obejżeć jakiś ciekawy tytuł...od czasu do czasu pogrywam sobie tylko w Wolfensteina: Enemy Territory. |
_________________ Pozdrawiam^^ |
|
|
|
|
antico
Follower of Bushido
|
Wysłany: 20-07-2007, 20:23
|
|
|
Samurai Shodown to klasyk, ale czas reakcji postaci mnie nie raz przyprawiał o soczystą irytacje, jednak wolałem serie King of Fighters (z moim ulubionym psychopatą - Yori Yagami - na czele) pod względem dynamiki walki
jak już jesteśmy przy NeoGeo, warto wspomnieć o kolejnej nieśmiertelnej serii na tą (praktycznie martwą już) platformę - Metal Slug, najlepszy sposób na odreagowanie to duża dawka bezmyślnej demolki ;D |
_________________ 武士道と云ふは死ぬ事と見つけたり
葉隠聞書 |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 20-07-2007, 21:44
|
|
|
antico napisał/a: | czas reakcji postaci mnie nie raz przyprawiał o soczystą irytacje |
Ha, i właśnie o to chodzi :D. Jedne ciosy szybsze, inne wolniejsze, do tego pewne opóźnienia - czasem trzeba dobrze główkować, żeby wygrać. Nie ma to jak przeciwnikowi wbić się w kombo albo przed jego cios, trzeba tylko go rozpracować. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 20-07-2007, 22:22
|
|
|
Nie przypominam sobie nic o Last Blade. Ha- trzeba będzie sprawdzić :)
Gdy wziąłem do ręki SS4 po raz pierwszy to byłem zdziwiony strasznie... Ale parę walk i udało mi się zrobić blok miecza przeciwnika, który wygrałem- ty były emocje wtedy. Tego się nie zapomina i zawsze chętnie wraca ^^ |
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 21-07-2007, 07:04
|
|
|
Z bijatyk najlepsze jest King of Fighters '97. Ani Samurai Shodown 4 czy 5, ani Last Blade'y mu nie dorównują. Wg mnie późniejsze części serii był gorsze pomimo większej ilości postaci i ulepszonej grafiki. Jedyna bijatyka, która nie nudzi mi się nawet gdybym grał tylko z komputerem. Pamiętam jak z kumplem się zagrywaliśmy we wszelkie gierki na neo geo a w KoF 97 szczególnie. Nigdy nie zapomnę jak kumpel pokonał swoją pierwszą postacią moje pierwsze najmocniejsze 2 (Benimaru Nikaidou i Roberta Garcię - ta postać byłą wręcz za mocna), a ostatnią (Ryo Sakazakim) rozniosłem wręcz wszystkich jego fighterów dysponujących maxem życia. Grałem jak w transie i nigdy chyba tego nie zapomnę. Sukces w grze, a cieszy :). |
_________________ 9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 21-07-2007, 09:32
|
|
|
Hm, system w KoFach nigdy za bardzo mi się nie podobał. Zawsze wolałem grać w Street Fightery ;D |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|