Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 16-03-2008, 23:38
|
|
|
Od dawna żadna gra mnie tak nie oczarowała i zachwyciła :) Warmłotek 40k: Dawn of War (zakupiony dzięki odkładanym od dawna wirtualnym pieniądzom) po prostu mnie rozwalił. Wszystko od grafiki, muzyki, fabułę jak i grywalność stoi na bardzo wysokim poziomie - po prostu gra ideał niemalże (jak na moje wymagania of korz ;))...Co się tam będę rozwodził, istnieje przecież osobny temat o Świcie Wojny :P Polecam po prostu :) |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-03-2008, 16:17
|
|
|
Dawn of War: Soulstorm. Gra mocno przereklamowana. Obiecywano nam olbrzymi teatr walk, na 4 planetach (w porównaniu do jednej z poprzedniego dodatku). Obiecywano nam po raz pierwszy jednostki lotnicze. Obiecywano dwie nowe armie. Obiecywano dodatek który będzie bił poprzedni w każdej kategorii.
Co dostaliśmy? To co zwykle.
Faktycznie, są 4 planety (i 3 księżyce) - ale na każdej jest mniej terytoriów, w sumie więc wychodzi mniej więcej tyle samo co w DC.
Każda amia otrzymuje nową jednostkę lotniczą (z wyjątkiem Nekronów, tym na lotniczą zmieniono jedną ze starych jednostek). Fajnie, tyle tylko, że te jednostki nic specjalnie w taktyce walk nie zmieniają - nie są specjalnie silne, mogą być też ostrzeliwane przez wszystkie oddziały dysponujące atakiem zasięgowym (czyli przez zdecydowaną większość). Ot, dodatkowy lekki pojazd pancerny.
Z obietnic ostaje się w pełni tylko jedna: dwie nowe armie. Obydwie są dość ciekawe i mają nieco odmienny (dzięki dodatkowemu zasobowi dla każdej z nich, wykorzystywanemu do używania silnych czarów/zdolności specjalnych) sposób gry.
Co ciekawe, gdyby nie była reklamowana jako coś więcej niż DoW: Dark Crusade, to też bym ją kupił, ale moje odczucia byłyby pewnie o wiele lepsze - dodatek (jak na razie) nie wydaje mi się gorszy od DoW:DC, a tamten mi się bardzo podobał. Zeby jeszcze tylko dali Tyranidów... |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-03-2008, 16:37
|
|
|
Cytat: | Co ciekawe, gdyby nie była reklamowana jako coś więcej niż DoW: Dark Crusade, to też bym ją kupił, ale moje odczucia byłyby pewnie o wiele lepsze - dodatek (jak na razie) nie wydaje mi się gorszy od DoW:DC, a tamten mi się bardzo podobał. Zeby jeszcze tylko dali Tyranidów... |
Nie dadzą. Już zapowiedzieli, że zapowiedzą drugą część. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-03-2008, 14:39
|
|
|
聖なるかな - The Spirit of Eternity Sword 2. Ponoć bardzo "epicki" hentai RPG. Na razie rozgrywka sprowadza się do siedzenia ze słownikiem w celu tłumaczenia i spisywania wszystkich złożeń znaków, których nie znam (walki jeszcze nie było), ale może być niezłe. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-03-2008, 18:56
|
|
|
Ever 17: The Out of Infinity - visual novel, zakręcona historia SF opowiadająca o losie grupy uwięzionej w podwodnym parku rozrywki któremu grozi implozja. W sam raz na chorowanie w domu, gdy ma się nadmiar wolnego czasu i brak chęci na robienie czegokolwiek. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Korialstrasz
Mature red dragon
|
Wysłany: 20-03-2008, 21:20
|
|
|
Aktualnie odkrywam piękno Flashowych produkcji amatorskich niejakiego M. Wemhoffa aka OmegaDragon3K:
www.adregalus.net
Szczególnie polecam na tej stronie
Drakojan Skies
Forgotten Rites
i filmiki.
Jestem pod ogromnym wrażeniem, zważywszy, że to wszystko jest stworzone przez jednego człowieka, Niemca - który napisał scenariusz, stworzył całą grafikę, zaprogramował (tzn. napisał skrypty) kodu ActionScript i, co najważniejsze, zbudował niesamowity klimat. Zwłaszcza widoczny w Forgotten Rites. Polecam!
Fabuła?
Rzecz się dzieje w wymyślonym przez autora Uniwersum "Dragons Destiny". Kolejne gry dzieją się na przestrzeni wielu lat.
Przyszłość, ludzie dotarli do planety Ethonia, zamieszkałej przez dwie razy: humanoidalnych Ethonian i lud Drakojan, istot bardzo podobnych z wyglądu do ziemskich wyobrażeń o smokach. Wkrótce jednak pojawia się problem: Królewskie Siły rozkazują swoim lotnikom zbombardować cele rebelianckie - cele, które okazują się być jaskiniami zamieszkanymi przez niewinnych Drakojan. Dochodzi do ostrego konfliktu, a wszyscy zadają sobie pytanie: czy atak był omyłką, czy też ktoś celowo wprowadził w błąd pilotów. |
_________________ Staring through eyes of hate we kill
Are we controlled or is it our own will..? |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-03-2008, 19:32
|
|
|
A aj wróciłem do Dooma Wzięło mnie na te stare gierki, więc ukończyłem Spear of Destiny, Blake Stone a teraz Doom 1 i 2. Aż miło powspominać czasy, kiedy z kumplami kombinowaliśmy, jak tu skopiować sobie Dooma (bo przy pomocy dyskietek się nie dawało, dziadostwo miało takie sprytne zabezpieczenie, że rozpakowane miało pliki zbyt duże, aby zmieścić je na standardową dyskietkę. |
|
|
|
|
|
likom87
Gość
|
Wysłany: 22-03-2008, 00:53
|
|
|
Obecnie gram w Wiedźmina gra wymiata przy rozdzielczości 1680x1050 na widescreen 22cale^^ gram na średnio wysokich detalach. Dosłownie GF8800GTX pod SLI by się przydały żeby było to 60fps... Gra jest cudownie zrobiona ale niestety na kompie to jest masakra grać w hity bo najpierw na modernizacje trzeba wydać około 1000zł tak co pół roku^^ takie tempo techniki:( Mam nadzieję, że dorobię się w tym roku PS3 ;) |
|
|
|
|
|
Korialstrasz
Mature red dragon
|
Wysłany: 31-03-2008, 15:52
|
|
|
Keepsake.
Bardzo nastrojowa przygodówka 3D. Najlepiej zoptymalizowana pod względem wyświetlania grafiki 3D jaką widziałem (w relacji osiągnięty efekt vs. wymagania sprzętowe). Oczywiście zbyt zaawansowanych technik tam nie użyto, większość scen wydaje się być raczej obrazami złożonymi z dziesiątek prerenderowanych warstw, ale wciąż fakt że wymaga zaledwie 16 mb vRAMu robi wrażenie, a gra przy tym wygląda pięknie ;)
Fabuła? Młoda Lydia przybywa do szkoły magów DragonVale na rozpoczęcie swojej nauki. Na miejscu ma na nią czekać jej przyjaciółka z dzieciństwa, Celestie, której ojciec jest dyrektorem placówki. Tak się jednak nie dzieje - gdy Lydia dociera do monumentalnego budynku, nie zastaje nikogo. Wszystkie sale są puste, wiatr hula w okiennicach, na dodatek coś trzaska w magazynie. Lydia, odważnie, wkracza do rzeczonego magazynu i niespodziewanie natrafia na młodego smoka z lękiem wysokości, którego studenci dla żartu zmienili w wilka, a potem zamknęli w szafie ze strachu przed wykładowcami. Teraz ta para musi rozwikłać zagadkę tajemniczego zniknięcia wszystkich ludzi, zwłaszcza skomplikowaną przez fakt, iż Zak - smok - jeszcze wczoraj widział ich na swoim miejscu.
Gra oferuje wszystko to, co ma przygodówka typu point & click, choć stawia bardziej na zagadki, niż na bezmyślne klikanie wszystkiego co się da w nadziei, że akurat trafi się na coś, co można podnieść/przestawić. O dziwo, wszystkie kwestie są mówione i to przetłumaczone w sposób, który najbardziej lubię (angielski głos, polskie napisy). Całości obrazu dopełnia fakt, że oryginał (3CD) kosztuje jedynie 29,99 zł.
"Keepsake", w Polsce wydane przez Play |
_________________ Staring through eyes of hate we kill
Are we controlled or is it our own will..? |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-04-2008, 14:08
|
|
|
http://sailorvgame.org/svg/svg_info.htm - coś dla tych, którzy chcieliby zagrać z Sailor V game, tą samą, w którą grały Sailorki w mandze. Co ciekawe, rekordy można nagrywać i umieszczać na liście online, dostępnej na stronie. Gra się jak w Contrę. Po pierwsze rozgrywce mój wynik to 547 punktów, czyli żadne szaleństwo. |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-04-2008, 17:06
|
|
|
Męczę na zmianę Bg2 i Dark Crusade, potem biorę się za Painkillera. |
|
|
|
|
|
Frantic
Nikt ważny
|
Wysłany: 10-04-2008, 18:35
|
|
|
Ja gram aktualnie w stepmanie (wiadomo chyba co to jest) i w Perfect World ( jest to kolejny darmowy duplikat World Of Warcarft , ale muszę przyznać ze całkiem udany). |
|
|
|
|
|
Myorek
|
Wysłany: 11-04-2008, 11:08
|
|
|
Perfect World (serwer Delphi) oraz RF Online (serwer Novus), chociaz to drugie ostatnio nie z uwagi na duze zageszczenie botow. |
_________________ Pozdrawiam,
Myorek |
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-04-2008, 14:21
|
|
|
Kilka dni temu sięgnąłem po leżące od dłuższego czasu na półce, kupione kiedyś z powodu niskiej ceny Disciples II. Pierwsze wrażenie - dlaczego się tym wcześniej nie zainteresowałem??? |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|