Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 02-06-2009, 15:19
|
|
|
Secret of Mana. Wczoraj przyszła paczuszka z eBay'a.
Pierwsze wrażenia - muzyka robi o wiele większe wrażenie na ogromnych głośnikach podłączonych do wzmacniacza. To samo mógłbym powiedzieć o grafice na dużym ekranie telewizora. :)
Gameplay. Hmm... Gra jest cholernie trudna! Na emulatorze łatwo się to przechodziło, gdy można sobie zrobić "save state" w każdym momencie. Ale na konsoli - zupełnie inna bajka. Jednak to nie jest zarzut! Tytuł sprawia mi teraz o wiele więcej radości.
Miło, że spośród niewielu jRPGów wydanych w Europie na SNESa znalazła się także ta pozycja. :) |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Zyll666
Ktoś tam
|
Wysłany: 02-06-2009, 21:59
|
|
|
Po długiej rozłące wywołanej głupawym bugiem ( nieładnie, w takiej fajne grze wyskoczyć z taką niedoróbką...) w misji w Mako Ballistics, postanowiłem powrócić do Deus Ex: Invisible War i naprawdę nie żałuję, bo to jedna z lepszych gier w jakie dane mi było grać. Nie pamiętam, abym w jakiejkolwiek grze miał tyle wyborów. Zaznaczę jeszcze, że nie grałem w pierwszą część, więc nie wiem na co w dwójce bluzgają fani jedynki, więc to co dla nich jest tragiczne, dla mnie pewnie jest objawieniem. |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-06-2009, 17:37
|
|
|
Deus Ex... Piękna gra, jedna z najlepszych w moim zyciu.
Do dwójki podchodzę na razie jak do jeża, ale kto wie, może niedługo zacznę grać?
Teraz zaczynam przygodę z Civ4 z dodatkami. |
|
|
|
|
|
gluku
AshleY
|
Wysłany: 03-06-2009, 17:54
|
|
|
CoD 4 online, mu-online, Rappelz, Oblivion, Devil may Cry 4, NFS most wanted, gothic 3, Assassins creed <--- ah i chcialbym bardzo zagrac w vagrant story |
_________________ wybaczcie brak polskich znakow... Holenderska asta la VistA ^_^ |
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 04-06-2009, 09:26
|
|
|
Jade Empire, fabuła nieco przewidywalna, walki trochę za proste, częste bugi... ale grafika! Cudo! |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-06-2009, 19:29
|
|
|
SKOŃCZYŁAAAAAAAM wreszcie Lok:Defiance. Mój wewnętrzny fangirl jest usatysfakcjonowany, pokwikałam sobie radośnie, parę razy grzmotnęłam łbem o biurko z okazji zidiocenia obu panów. Na pohybel zboczonemu tentaklowi.
A teraz instalujemy Tormenta :3 |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-06-2009, 20:22
|
|
|
Stalker: Shadow of Chernobyl. Ominęła mnie przy premierze z okazji komputera kradzionego z Muzeum Techniki, teraz tryumfalnie powraca na Yachiru. Bardzo fajny klimat, ciekawie skonstruowany świat, śliczna grafika, a przy tym irytujące bugi i niedociągnięcia silnika. Oraz potwornie szeroki rozrzut pocisków. A, byłbym zapomniał - 50 kilo ekwipunku to MAŁO. Ale z drugiej strony artefakty jako powykręcane, radioaktywne skały to spory plus. To samo anomalie, a także różne dziwne, rzadko występujące mutanty. Ogólnie - ma irytujące momenty, ginie się trochę za łatwo, ale z drugiej strony wciąga i ma niesamowity klimat. Przyznam, że pod tym względem podoba mi się bardziej od Half Life 2, chociaż silnik ma bardziej irytujący. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-06-2009, 09:36
|
|
|
Vodh napisał/a: | Stalker: Shadow of Chernobyl. Ominęła mnie przy premierze z okazji komputera kradzionego z Muzeum Techniki, teraz tryumfalnie powraca na Yachiru. Bardzo fajny klimat, ciekawie skonstruowany świat, śliczna grafika, a przy tym irytujące bugi i niedociągnięcia silnika. Oraz potwornie szeroki rozrzut pocisków. A, byłbym zapomniał - 50 kilo ekwipunku to MAŁO. Ale z drugiej strony artefakty jako powykręcane, radioaktywne skały to spory plus. To samo anomalie, a także różne dziwne, rzadko występujące mutanty. Ogólnie - ma irytujące momenty, ginie się trochę za łatwo, ale z drugiej strony wciąga i ma niesamowity klimat. Przyznam, że pod tym względem podoba mi się bardziej od Half Life 2, chociaż silnik ma bardziej irytujący. |
Polecam Faiakies moda ;) |
_________________ http://www.defectivebydesign.org/
Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
http://de99ial.polter.pl/,blog.html?8301 - co myślę o DRMach
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 05-06-2009, 20:27
|
|
|
Vodh napisał/a: | Stalker: Shadow of Chernobyl. Ominęła mnie przy premierze z okazji komputera kradzionego z Muzeum Techniki, teraz tryumfalnie powraca na Yachiru. Bardzo fajny klimat, ciekawie skonstruowany świat, śliczna grafika, a przy tym irytujące bugi i niedociągnięcia silnika. Oraz potwornie szeroki rozrzut pocisków. A, byłbym zapomniał - 50 kilo ekwipunku to MAŁO. Ale z drugiej strony artefakty jako powykręcane, radioaktywne skały to spory plus. To samo anomalie, a także różne dziwne, rzadko występujące mutanty. Ogólnie - ma irytujące momenty, ginie się trochę za łatwo, ale z drugiej strony wciąga i ma niesamowity klimat. Przyznam, że pod tym względem podoba mi się bardziej od Half Life 2, chociaż silnik ma bardziej irytujący. |
Bardzo dobra gra, choć mnie osobiście rozczarowała nieco. Spodziewałem się po niej Fallouta 2,5 a dostałem fps z elementami crpg. Dobry fps to fakt. Ale mogłoby być lepiej.
Obecnie gram w Sword of the Stars. Jedna z najlepszych 4x strategii kosmicznych na rynku. Duchowy następca MoO. Niedługo wyjdzie nowy miniPack. W planach maja zrobienie 2. Wiążę z 2 spore nadzieje.
Polecam każdemu. |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-06-2009, 00:09
|
|
|
OverLord_Zenon napisał/a: |
Bardzo dobra gra, choć mnie osobiście rozczarowała nieco. Spodziewałem się po niej Fallouta 2,5 a dostałem fps z elementami crpg. Dobry fps to fakt. Ale mogłoby być lepiej. |
A to całkiem ciekawe, bo moje spostrzeżenia są dokładnie odwrotne, spodziewałem się FPSa, a dostałem Fallouta 2,5 ;D
Owszem, fabułę ma znacznie mniej rozbudowaną, ale nastrój bardzo podobny. A latanie z pozbieraną bronią do handlarzy przypomina mi moje pierwsze wizyty w okolicach New California Republic ;) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
R2D2
|
Wysłany: 07-06-2009, 19:51
|
|
|
Cóż... zakup nowej karty graficznej sprawił, że pragnienie przejścia Planescape'a zeszło na dalszy plan :). Obecnie katuję Assassin's Creed'a i powiem jedno, tak genialnie zrobionych średniowiecznych miast jeszcze nie widziałem.
Troche wcześniej skończyłem Sudeki... choć gra nie umywa sie do czołowych jRPG, to dzięki niej miałem trzy dni naprawdę przyjemnej rozgrywki :). |
_________________ Knights Who Say Ni!
|
|
|
|
|
Ana
|
Wysłany: 07-06-2009, 20:13
|
|
|
Aktualnie kończę Xenosagę 3 100% game (no kończę to za dużo powiedziane ;) fabularnie ostatnia lokacja, ale zostaje prawie cała minigierka, dwóch dodatkowych bossów i levelowanie specjali i samych postaci). Do tego przechodzę Xenogearsa. |
|
|
Zyll666
Ktoś tam
|
Wysłany: 07-06-2009, 20:44
|
|
|
No i skończyłem drugiego Deus Exa. Coż, wyniosłem z tej gry, że czasem lepiej wybrać mniejsze zło. A ja zaufałem ideałom i mojej broni i happy endu nie było xD |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-06-2009, 11:40
|
|
|
Fallout 2 skończony, po dłuuuugim czasie (i sporej przerwie). Gra pod niemal każdym względem stanowi antytezę jrpg - czyli mamy beznadziejnie oklepany i nudny wątek główny, nieciekawe postaci, ale za to rewelacyjną interakcję ze światem gry, masę kapitalnych subquestów i bardzo bogate uniwersum. Dobrze się grało, choć pewną wadą jest w sumie brak wyzwań - dla kogoś, kto często grywa w jrpg, pokonanie finałowego bossa w cztery rundy niezbyt dopakowaną postacią (grałem bowiem kobietą, nastawioną na dyplomację) było lekkim rozczarowaniem. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|