Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Seria Mass Effect |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-09-2010, 23:17
|
|
|
Dbanie o uniwersum... Z narzędziami łatwo dorabiać masowo DLC i szczerze to z tego co kojarze z Eurogamera, to większość zarówno do DA, jak i ME2 zbiera raczej niskie oceny. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 26-09-2010, 23:33
|
|
|
Najnowsze DLC do ME 2, Liar of the Shaow Broker- 9/10 na Eurogamer. Kasumi - Stolen Memory- 8/10. Mass Effect 2: Overlord 8/10. Reszta dodatków to dodawanie nowych broni i zbroi, a te 3 to fabularne dodatki i jak widać oceny są rzeczywiście niskie na Eurogamerze :).
Od siebie powiem, że Liar of the Shaow Broker jest genialne po prostu. Krótkie, ale pełne akcji i emocji. No i możliwość kontynuowania romansu z Liarą. Wyczekuję kolejnych. Szczególnie, że z DLC na DLC, BioWare wuraźnie się poprawia i robi coraz lepsze, klimatyczniejsze dodatki. No cóż, co BioWare to BioWare :D.
A zresztą te DLC są dobre, świetne nowe bronie, hełmy, pancerze. Osobiście nie żałuję tych DLC, jedynie te "nie-customizowane" zbroje mi się nie podobają.
Zaś po książce Mass Effect: Objawienie wyjdzie niedługo kolejna powieść Mass Effect: Ascension. Tym razem zostanie nam opowiedziana misja Cerberusa we flocie Quarian (to o czym opowiadała nam Tali, dlaczego tak nienawidzi Cerberusa), a także, z tego co słyszałem, historię tajnego projektu Cerberusa odnośnie badań na potencjałem ludzkich biotyków. Także może poczytamy trochę więcej o Jack :).
PS. Co do DA się zgodzę, bo dodatki są średnie, ale gdzie DA do ME :D :D. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 26-09-2010, 23:40
|
|
|
Fakt, pomyliło mi się z DLC do innych gier BW. Dodatki do DA i ME1 zebrały zdecydowanie niższe oceny (1, 2, 3, 4, 5). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 27-09-2010, 00:15
|
|
|
Spoko. Zresztą taka prawda, dodatki do ME1 to były proste misje- wejdź, zabij, decyzja ren/par i nara. Podczas gdy dodatki do ME2 są jak krótkie filmy akcji SF. No filmowość tego tytułu przekłada się w DLC, a ostatni dodatek jest sam lepszy niż niejeden film akcji :).
A co do DA, to recenzje prawdę ci mówią. Dodatki są słabe. Szczególnie ostatni, który jest żałosny wręcz. Ale liczę na DA2, które ma pójść w stronę MAss Effecta. Jeśli tak- wierzę, że będzie super :). |
|
|
|
|
|
Thomas
Gość
|
Wysłany: 08-11-2010, 17:12
|
|
|
A ja mam takie pytanie nie typowe bo otóż spotkałem w drugiej części tej jak że zajebistej gry przepraszam za wyrażenie mniejsza o to spotkałem na samym początku liare jak na statku biegnie do komandora sheparda i mnie dziwi z kąd ona tam się wzieła bo nie za bardzo wiem a przeszedłem 6 razy i tylko 3 razy ją miałem że tak biegła i czy może mi ktoś wyjaśnić od czego to jest zależne ??? |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-11-2010, 19:25
|
|
|
Biegnie do ciebie, jeżeli romansujesz z nią w części pierwszej. |
|
|
Thomas
Gość
|
Wysłany: 09-11-2010, 20:21
|
|
|
A wie ktoś może kiedy będzie 3 cześć tej jak że Boskiej gry ? |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-11-2010, 20:24
|
|
|
Oficjalnych zapowiedzi jeszcze nie było, ale najpewniej gdzieś w drugiej połowie 2011. (A google to twój przyjaciel) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 24-11-2010, 15:26
|
|
|
Widzę, że jestem w mniejszości wybierając damską wersje Sheparda :P |
|
|
Galnea
Wierna Imperialistka
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 12-12-2010, 14:55
|
|
|
YEAAAAA! Zbliża się ostateczna rozgrywka o ocalenie galaktyki! Teraz każdy dzień do wydania ME3 będzie dla mnie wiecznością! Trailer świetny, naturalnie jeszcze długo nic nie ujrzymy z rozgrywki bezpośredniej, ale jaki klimat. Żniwiarze na Ziemi, Londyn w płomieniach.
Tylko ciekawi mnie po tym trailerze, czy będziemy mieli w ME3 przeskok czasowy, czy trailer będzie miał mało wspólnego z prawdziwą fabułą ME3. Jak pamiętamy, w zakończeniu ME2
- Spoiler: pokaż / ukryj
- widzimy ogromną flotę żniwiarzy zbliżającą się do Drogi Mlecznej. Tyle, że przez Przekaźników Masy nie dotarli by tam wcześniej niż za naciągane kilka lat, jak nie dziesięcioleci. A skoro jedynym Przekaźnikiem Masy zdolnym sprowadzić Żniwiarzy z Mrocznej Pustki miała być Cytadela, to znaczy, że innej drogi szybkiej nie było (a przynajmniej my o tym nie wiemy), bo Żniwiarze skorzystali by z niej od razu.
Chociaż znając BioWare, pewnie doczekam się dobrego wyjaśnienia.
W każdym razie, będzie to najbardziej epicka gra w historii. Mam taką przynajmniej nadzieję :D.
I jedno jest pewne, będziemy potrzebowali jakiejś Gwiazdy Śmierci czy coś :D. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-12-2010, 19:57
|
|
|
Imperium atakowa Ziemia~!
MWAHAHAHA.
Ale straszne z nich świnie, że dopiero przyszłej zimy >.> (Tak, wiem, DA2 musi się sprzedać.) |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-12-2010, 20:16
|
|
|
Dobrze że tak późno, zdążę dokończyć jedynkę, zacząć i skończyć dwójkę oraz zagrać w DA2 :D |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|