Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-10-2006, 11:02
|
|
|
Windy Tales, który to tytuł niezupełnie oddaje oryginalne Fuujin Monogatari :> O ile Monogatari nie podlega dyskusji, to FUUJIN owszem!
Pisze się toto 風人, pierwsze kanji oznacza wiatr i czyta się jako fuu- lub -kaze, drugie to oczywiście -hito albo -jin/-nin oznaczające "człowieka" lub "osobę". Ciekawostką jest fakt, że istnieje też identycznie czytane 風神, z drugim kanji "bóg", oznaczające bóstwo wiatru ;)
Seria jest genialna, choć zapewne dość hermetyczna - pomyślana jako coś dla bardziej dojrzałego i wyrobionego widza. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 17-10-2006, 14:21
|
|
|
achiever napisał/a: |
Natomiast Ergo Proxy podoba mi się coraz bardziej (12 ep). Niesamowity klimat, trochę mroku, trochę takiego deliaktnego klimatu a la matrix i a la filozofia i a la utopia i w ogóle ziemia 2. Ładna i tajemnicza główna bohaterka, całkiem typowy, ale jednak ciekawy bohater i koncept quasi-czującej maszynki baaardzoludzkopodobnej.
|
Co do Ergo Proxy to jedna rada, zwracaj uwagę na szczegóły, bo na końcu możesz mieć problem poskładać wszystko w logiczną całość, no chyba że masz zamiar obejrzeć później serię drugi raz, ja w wolnych chwilach oglądam sobie teraz początkowe odcinki i co niektóre epizodyczne zdarzenia nabierają większego sensu niż przy pierwszym obejrzeniu. Musze powiedzieć, że mam frajde dokładając brakujące klocki do całości. Filozoficznej głębi się nie próbowałem doszukiwać, ale klimat faktycznie jest genialny :)
Skończyłem wczoraj Ourana, w końcówce chyba troche obniżyli poziom, ale ogólnie cała seria ma u mnie bardzo wysoką ocenę, myślę, że za jakiś czas z przyjemnościa do niej wrócę, zwlaszcza jezeli kiedyś będe sobie chciał poprawić nastrój.
Chevalier 05, tu nie mam za bardzo co napisać bez robienia spoilerów, odcinek trzyma poziom, czekam na kolejne :)
Teraz chyba za Night Head Genesis 11 i 12 się wezme, drugą część Dragon Half (na ircu czasami można się dowiedzieć o ciekawych tytułch :)) i może Slayers Next, a tak troche z innej beczki to 3 seria Battlestar Galactica sie niedawno zaczęła :) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-10-2006, 16:23
|
|
|
Utawarerumono. Seria ma tę niewątpliwą zaletę, że się biją. I co szokujące, twórcy wpadli na pomysł (który mam nadzieję się rozpowszechni) by pokazywać prawdziwe bitwy, po co najmniej kilkaset osób. Było nie było armie służą do czegoś innego niż dekoracje pola bitwy herosów i chwała tym, którzy raczyli to zauważyć. Niestety bohaterowie dzielą się na dwa gatunki: sztampowe oraz kobiece. Kobiece nie tyle są sztampowe, co pozbawione osobowości. Argument, że seria powstała na bazie hentaia jest o tyle chybiony, że widziałem jednak hentaie z lepiej zarysowanymi postaciami. Niehentaiowe ekranizacje hentaiów też.
Ale cóż, nie bardzo można narzekać na jedyną serię, gdzie faktycznie wojują, a nietylko biją się... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-10-2006, 20:30
|
|
|
Złapałem za Black Lagoon... właściwie to "złapał BOReK Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma", tak to wciąga XD. O serii nie ma się co rozpisywać, juz tu była wspomniana zapewne kilka razy. Czas także wrócic do Windy Tales, które jakoś zniknęło mi z celownika przez to, że przypomniałem sobie o nieobejrzanym do końca Mushishi. Za ostatnie odcinki tego ostatniego również się wziąłem (nareszcie *__*... a już myślałem, że tego nie doczekam). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-10-2006, 09:06
|
|
|
wysyp przygłupich komedii! wysyp! Sumomomo Momomo... uśmiałam się jak durna. Biedny Koushi, biedny...
BOReK, oglądaj Black Lagoon, oglądaj ^^ |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 18-10-2006, 10:36
|
|
|
GoNik napisał/a: | wysyp przygłupich komedii! wysyp! | Święte słowa... najpierw było Muteki Kanban Musume, teraz Sumomomomomomo... obie ocierają się o skraj dobrego smaku, ale i tak człowiek rechocze.
A w tonacji Ouranowo-podobnej zapowiada się Yamato Nadeshiko Shichi Henge - czterech bizonów usiłujących zrobić boginię z brzydkiego kaczątka... _^_
A co do kolejnej propozycji...
Cytat: | Przepis na standardową HAREMÓWKĘ
========================
Składniki:
Szczypta “Onii-san!”
Troszkę “Onee-san!”
Porcja “Chibi-mode”
Jedna “przyjaciółka z dzieciństwa”
Jeden “uciążliwy przyjaciel/rodzeństwo”
Jedna "urwis-przyjaciółka przyjaciółki"
Jeden “typowy bohater”
Jedna “przeznaczona bohaterowi” (umm... D-Cup albo wyżej ^^;)
Jedna “tajemnicza gotycka lolita” (może być latająca)
“Podwójne kucyki” - do smaku
Jedna “Meido”
Typowa fabuła z wojnami i księżniczkami w tle
Składniki dodać i starannie wymieszać, równo umieszczając w fabule i przyozdabiając Meido. Dopilnować by “typowy bohater” uszczypnął każdą z haremetek w nos, aż się zaczerwienią. Pieczemy przez 24 minuty na 360° przy akompaniamencie słodko plumkającego pianina. Wystarcza na 12 obfitych porcji soczystej, słodkiej Yoake Mae Yori Ruriiro Na ~Crescent Love~ z “niespodzianką” z gotyckiej lolity w którymś kawałku.
======================== |
Ahahaha... strasznie sztampowe, strasznie słodkie, ale nawet mogąc przewidywać co zaraz się stanie... LOL. Co z tego? Wykonanie jest technicznie bez zarzutu, chociaż tyle ^^;
A... dla miłośników Ergo Proxy: zastanawialiście się, jak wygląda poranna toaleta Real? Ta yon-koma rozwieje wszelkie wątpliwości... http://danbooru.donmai.us/post/view/39900 ;D
No, i oczywiście Kanon 2006. Wiecie co w tej serii jest najbardziej moe? Nie pod-tytułowe "smutne dziewczęta na śniegu". Smutne dziewczęta w MINISPÓDNICZKACH w środku mroźnej, śnieżnej zimy :D Tudzież smutne, chore dziewczęta w minispódniczkach, z głębokim dekoltem w środku mroźnej, śnieżnej zimy. Z racji choroby noszące malowniczo przewieszony przez łokcie szal :3 Czapka, kurtka? Jaka czapka? xD Co nie zmienia faktu, że najwyraźniej Kyotoani jest trwale zakażone wirusem Haruhi. Dwa odcinki Kanon, i co najmniej kilka nawiązań i żartów które naprawdę poprawiają humor ^__^v |
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 18-10-2006, 11:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kropla
Mykoidalny tentakl
|
Wysłany: 18-10-2006, 11:10
|
|
|
wa-totem -> naprawde potrafisz sie jakos przekonac do Muteki Kanban Musume? Przeciez to jest juz naprawde PRZERAZLIWIE glupie :D |
_________________ Jak po nocnym niebie sunące białe obłoki nad lasem... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 18-10-2006, 11:29
|
|
|
kropla napisał/a: | wa-totem -> naprawde potrafisz sie jakos przekonac do Muteki Kanban Musume? Przeciez to jest juz naprawde PRZERAZLIWIE glupie :D | No przecież piszę, że wysyb durnych komedii? Humor dość niskich lotów, odmóżdżające, ale po ostatnio recenzowanych przeze mnie szmirach, to jednak poprawa _^_ |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-10-2006, 13:02
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Tudzież smutne, chore dziewczęta w minispódniczkach, z głębokim dekoltem w środku mroźnej, śnieżnej zimy. |
Wiesz, to się nazywa "Konsekwentny scenariusz".
Gdybyś był dziewczęciem w minispudniczce i głębokim dekoltem na śniegu, to też byłbyś smutny i chory. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-10-2006, 13:54
|
|
|
wa-totem napisał/a: | A w tonacji Ouranowo-podobnej zapowiada się Yamato Nadeshiko Shichi Henge - czterech bizonów usiłujących zrobić boginię z brzydkiego kaczątka... _^_ |
O__O! WAAA!! 'Perfect Girl Evolution' anime!! Bóg istnieje! Istnieje!! To jedna z najlepszych mang shoujo, jakie czytałam! |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 18-10-2006, 15:34
|
|
|
To Sumomo-coś-tam jest jak Muteki Kanban Musume? Tylko sprawdzę ogólnie fabułę i jest szansa, że też wezmę pod lupę XD. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-10-2006, 15:50
|
|
|
Z tego co widzę po opisie na anidb, to fabuła nie jest ani trochę podobna.
Ale Muteki cośtam nie widziałem, więc nie mogę być w 100% pewny. Tak czy inaczej, polecam Sumomo mo Momo mo :P |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Cerberos
|
Wysłany: 18-10-2006, 16:04
|
|
|
Eureka Seven 43-50, wreszcie bedzie mozna pogrzebac ta serie... |
_________________ The watchdog of Hell |
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-10-2006, 16:10
|
|
|
GoNik napisał/a: | wa-totem napisał/a: | A w tonacji Ouranowo-podobnej zapowiada się Yamato Nadeshiko Shichi Henge - czterech bizonów usiłujących zrobić boginię z brzydkiego kaczątka... _^_ |
O__O! WAAA!! 'Perfect Girl Evolution' anime!! Bóg istnieje! Istnieje!! To jedna z najlepszych mang shoujo, jakie czytałam! |
....TO JEST PERFECT GIL EVOLUTION?!?!
Muszę to mieć, muszę to mieć, muszę to mieć, to jest naprawdę jedna z najlepszych mang shoujo jakie istnieją O_O czemu torrenty mi nie działają na tym cholernym laptopie... == |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-10-2006, 16:26
|
|
|
Vanny... Że tak powiem: przypomnij sobie, gdzie obecnie mieszkasz.
A ja męczę Kamichu! i wprawdzie nie jest to bardzo złe (a nawet całkiem do obejrzenia), ale jakoś nie bardzo umiem zgadnąć, po co właściwie to nakręcono... Jakieś takie trochę bez większego sensu. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|