Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-02-2007, 20:00
|
|
|
Skończyłam Higurashi. Łoł. Łoł, bo to wszystko ulożyło się w jedną całość, pomimo że pozornie wydarzenia się wykluczaly (w sumie powinnam to zamaskować jako spojler, ale...). I chcę więcej wyjaśnień! Bo wiadomo że, a nie wiadomo dlaczego... Całe szczęście, że powstaje druga seria, nie będę się mogła doczekać. Mam nadzieję, że dogrzebią się do całego rozwiązania zagadki...
Recenzja będzie, jak napiszę :) |
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 11-02-2007, 20:02
|
|
|
Cytat: | trzymaj się, trzymaj! Przez cierpienie do gwiazd!
Obejrzałem to i nie uważam tego czasu za stracony. |
Ogólnie to lubię romansidła, ale to mnie akurat rozbraja.
Występowanie po 6 zwrotów typu "Kaoru-sama- Aoi-chan" w jednym odcinku trochę mnie dobija :) |
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 11-02-2007, 20:07
|
|
|
"twardem trza być, nie mientkim" |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 11-02-2007, 20:45
|
|
|
Skończyłem Fate Stay Night. Teraz zabieram się za ogromnego tasiemca jakim jest One Piece. Między odcinkami zamierzam oglądać drugi i trzeci sezon FMP oraz Ai Yori Aoshi: Enishi. Pewnie po drodze jeszcze coś się znajdzie. W końcu kto by wtrzymał oglądając tyle czasu jedną serię??:P:P |
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-02-2007, 02:00
|
|
|
Nodame Cantabile 4 - no, seria dzięki temu epizodowi ubiła sobie dobrą pozycję i niesamowite nadzieje na przyszłość (no przynajmniej b. dobre, pisząc bliżej prawdy). Humor wysokiej próby, bohaterowie coraz lepiej zarysowani i mocne wejście nowego, wstrząsającego charakteru (który trzęsie się na widok pewnych niezwykłych istot XD). Za epizod 8+/10. |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-02-2007, 08:00
|
|
|
Onegai Teacher 6 odcinek. O niebo lepsze od Onegai Twins, przynajmniej na tym etapie. Na razie mi się podoba. Przynajmniej jest to coś innego od tego co dotychczas oglądałam. Marie jest bezwzględnie najbardziej interesującym z bohaterów. |
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 12-02-2007, 12:21
|
|
|
Oglądałaś najpierw Twins a potem Teacher?? Troszke nie pokolei:P:P |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 12-02-2007, 17:45
|
|
|
Wiem. Zaczęłam od Twins bo miało być lepsze. Okazało się że wręcz przeciwnie. Im dłużej oglądałam Twins tym bardziej miałam ochotę na Teacher. Niemały wpływ na to miały sceny z udziałem Kei i Sensei ... tfu ... Mizuho ( nie mogę sie odzwyczaić od nazywania jej w sposób w jaki robił to Kei ). |
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 12-02-2007, 19:31
|
|
|
Szczerze mówiąc to tak bardzo mi nie przeszkadzało. Raczej motyw z zakochaniem się w swoim ewentualnym rodzeństwie. To mnie po prostu obrzydzało. Sczerze mówiąc nie przypadło mi to anime do gustu szczególnie w porównaniu z Teacherem, ale jednak postanowiłem obejrzeć do końca (w końcu nie jest takie długie). I miałem rację bo OAV-ka była sporo lepsza od serii i nawet dzięki niej byłem w stanie polubić tą serię. Jednak nadal uważam że najmocniejszym punktem całej serii jest opening. |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 12-02-2007, 21:55
|
|
|
Owszem 13 odcinek Twins jest zdecydowanie najlepszy. Jego jednego sobie zostawiłam. Ichigo mnie zachwyciła, w przeciwieństwie do tych dwóch niewyżytych kretynek. Ich relacje z Maiku były chore. Albo ja taka prosta jestem i po sklasyfikowaniu kogoś jako rodziny inaczej na tego kogoś nie patrzę, albo one obie miały nierówno pod sufitem...
A żeby nie było całkiem off topic.
Trigun odcinek 5. Nabrałam ochoty na coś w innym typie po słodkich seriach Onegai. I jestem zachwycona. I wcale nie dlatego, że identycznego Vasha znam w naturze ( tylko włosy sie nie zgadzają, a konkretnie ułożenie, chociaż też są takie bardziej do góry niż na dół )... Rozbraja mnie. Miły odpoczynek po w/w seriach. Nota bene gdyby z Kenshina zrobić dwie serie po 26 odcinków, mniej patetyczne to mogłyby sie te dwie serie nawet równać. Póki co Trigun bije Kenshina na główkę i wszystko inne. |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 12-02-2007, 22:15
|
|
|
Bieżące:
Kanon 2006 19- no no powiem uguu i wszystko jasne, romansik chyba sie robi czy co
Sumomo 15- troche ta seria obniża loty, ale segiu( tak sie chyba pisze) całkiem sympatyczny i nieśmiały gościu, a po raz pierwszy sie odezwał.
Nawiasie mówiąc poluje dzisiaj jeszcze na nodame 5 i bakumatsu 6 moze sie pofarci
Experiment lain i Junni Kokki powolutku dokańczam |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-02-2007, 22:37
|
|
|
@Dino - to, co aktualnie jest w Sumomo to fillery ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-02-2007, 17:02
|
|
|
Cytat: | to, co aktualnie jest w Sumomo to fillery ;) |
a czy one musze koniecznie być takie, mogliby je troche uatrakcyjnić :), a zapomniałem że nic nie wolno mówić żle o sumcio. mam kryzys zjedli mi Bakusia, nie wiem co ogladac jakos nie mam ochoty na junni i lain, wiec chyba zostaje mi basilisk wreście i czekanie na nodame 5, lub obejrzenie nowego d gray. Nie mam dzisiaj weny twórczej, więc jak złapie to drugie anime, to dam jedynie znać, jeśli oczywiscie nie zapuszcze korzeni |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 14-02-2007, 09:55
|
|
|
Trigun 17 ep. W życiu bym siebie nie podejrzewała o to, że TAKI opening z TAKĄ muzyką będzie mi się TAK podobał... Zresztą przerywnik to samo. Vash wyjąwszy parę elementów jest coraz bardziej podobny do swojego ludzkiego sobowtóra, aż się boję.
No i miło zobaczyć coś co ma się ochotę obejrzeć jednym ciągiem. |
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-02-2007, 17:26
|
|
|
DETF NOŁT 16 -17: nie wiem już za bardzo czy to dlatego, że nie wystarczająco już analizuje od paru odcinków to anime, czy w istocie logika zaczyna w fabule szwankować (17 też na razie po hiszpańsku oglądałem, za co brawa dla hardsuber'ów, że nie umieszczają w tytule jaka wersja językowa; inna sprawa i tak super że im się chce), ale jakoś nie bardzo mnie przekonywuje to co się obecnie dzieje. Jedynie eL ratuje serię i wciąż mnie ciągnie, bo co teraz wyczaruje to nie wiem (będę wiedział lepiej jak przejrzę englisza 17 kę).
Odcinek nowej wersji Hellsinga - porządne kino akcji (choć trochę nie odpowiadają mi te wstawki cellshading'u, o ile to cellshading a nie coś jeszcze nowszego). |
|
|
|
|
|
|