Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 14-02-2007, 17:41
|
|
|
Z prekością spuchniętego, skacowanego ślimaka mój komputer udostępnia mi kolejne odcinki DN. Tyle tylko, że strasznie do tyłu jestem z serią i nic nie wskazuje na to, że sytuacja ulegnie poprawie.
Przymierzam się do Spiral, ale nie wiem, kiedy coś z tego wyjdzie. Może w przyszłym stuleciu... |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-02-2007, 13:12
|
|
|
10 odcinków Rozen Maiden, nie myślałam, że anime o lalkach może być takie dobre... co z tego, ze krzyczy 'moe! moe!'. Nawet Hinaichigo i Nori są do zniesienia, a prezentowany przez obie typ bohatera na ogół przyprawia mnie o ciężką alergię. Cę Träumend i Ouvertüre. Bu!
Dwa pierwsze odcinki Gintamy... Matko boska, pies! Czy kot! Czy co to do ciężkiego licha jest! Poza tym Shinsengumi, ROTFL, oni chyba tylko za czysty fanserwis robią. Okita Sougou... i jego bazooka... I latające spodki plus wieżowce plus Edo. Dobre na odstresowanie i złapanie dobrej fazy.
Oraz 2 Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou. Jest tak pokręcone, jak się spodziewałam po pierwszym epizodzie. Więcej! |
|
|
Ganossa
|
Wysłany: 15-02-2007, 17:55
|
|
|
Zaczynam Silent Mobius. Przypominam sobie stare czasy z VOXa.
7 odcinek Tsukihime ale ciężko mi to idzie.
A na odstresowanie Hanaukyo Maids. Stereotypowe do potęgi ale czasem lubię coś takiego obejrzeć. |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 15-02-2007, 18:46
|
|
|
Coś mnie podkusiło i obejrzałam Puni Puni Poemi.
Ło Jezu.
Mahou Shoujo już nigdy nie będzie takie samo... |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-02-2007, 20:17
|
|
|
Właśnie oglądnęłam pierwsze 10 minut Naruto Shippuden.
No, z tego co widzę, to się postarali... przy pierwszym odcinku nowej serii... *znaczące odchrząknięcie*
Opening podoba mi się (piosenka nie jest zbyt dynamiczna, ale pod względem wizualnym - miodzio. Chociaż... oczywiście mogę się mylić. Muszę..hm.. 'dorwać' lepszą [i przetłumaczoną!] wersję odcinka), ending może mniej, ale nie narzekam. Home made Kazoku~! :D Taka pocieszna z nich grupa.
JEDNAK! bardzo mnie zdenerwował ten odcinek. Na wszelki wypadek ukryję spoilerem, chociaż nie jest on duży...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- 1. No. Nie ma to jak już w samym openingu przedstawić nowy imidż Saska... a do jego pojawienia się dojdą zapewne za 20 odcinków... jak nie więcej. (*myśli o nadciągających fillerach*)
To jeszcze mogłabym znieść... ale...
2. CO ONI ZROBILI NA POCZĄTKU ODCINKA?! Co... co to miało być?!... wiecie... w wielu (jak nie we wszystkich) animkach po openingu wstawiają reklamy, w których jakowy Japończyk mówi kto jest sponsorem. W tle, za tekstem, przewijają się sceny z animki... zazwyczaj z aktualnego odcinka albo z openingu. A oni mi wstawili scenę ze spotkania Naruto z Sasukiem. EM. Hm.
Nie denerwowałabym się tak... gdyby nie fakt, że na pojawienie się tego emoDziecka w mandze czekałam (i nie tylko ja) mnóstwo tygodni. A widzowie mają go na tacce. Pozłacanej.
Twórcy zdecydowali się chyba przyciągnąć widzów fanserwisem *spogląda na ending*
GoNik napisał/a: | Dobre na odstresowanie i złapanie dobrej fazy. |
Ohohohoho, dokładnie, dokładnie! Shinsengumi fanserwisem? No coooooo Ty.... ;]
A poza tym to jeszcze Najnowszy Bleach (115? Nigdy nie mogę się w tym znaleźć...). Eh... biedna Rukia. Co jej z twarzą zrobili?! Ale przynajmniej Renji i Hitsugaya są narysowani yako-tako. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Naszata
|
Wysłany: 15-02-2007, 22:54
|
|
|
Oglądam Black Cat świetne, polecam serdecznie
Obejrzałam już Tokyo Underground i uważam że jest to anime idealne dla ludzi którzy lubią dużo walki-mało treści (mi się nie podobało)
Moje ukochane anime to Azumanga Daioh Full Metal Alchemist Full Metal Panic? Fumoffu! czadreska anime
Oczywiście jest tego dużżżżoooo więcej |
|
|
|
|
|
Avalion
Skryba
|
Wysłany: 16-02-2007, 00:36
|
|
|
Ja Zamierzam obejrzeć Innocent Venus potem Shuffle! Memories ale na razie męcze się jeszcze z Bleach jestem na 96 odcinku :P |
|
|
|
|
|
Tamashi
The .hack oracle
|
Wysłany: 16-02-2007, 01:39
|
|
|
Obejrzałem pierwszy odcinek Naruto Shppuuden ^^. Zapowiada się niesamowicie miodne anime >D. Niezwykle klimaciarski opening. Kreska się znacznie poprawiła. Przypomina teraz kreske z kinówek. Oby pociągnęłi z taką kreską do końca. Również muzyka uległa ulepszeniu. Zaskoczył mnie jednak fakt, że
- Spoiler: pokaż / ukryj
- już w pierwszym odcinku doszło do spotkania Naruto, Sakury i Saia z Saske O.o. Zrobili to w formie prologu.
Tak czy siak anime zapowiada się świetnie. Opłaciło się czekać te 20 miesięcy :3. |
Kuhn: Ore wa
Endrance: Boku wa
Everyone: Koko ni iru!
Everyone: SKEEEEEITH!
|
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-02-2007, 07:27
|
|
|
Trigun 23. Z tego się robi coś dziwnego, ale i tak nadal mi się podoba. Przynajmniej przestali wstawiać zabawne elementy, które kompletnie nie pasowały. Fabuła póki co bardzo przewidywalna, Vash już dawno mnie przestał zaskakiwać. I co oni zrobili z Milly ? Sypnął mi się cały jej obraz.
Hellsing 2 odcinek. Cholera, to mi się podoba... I to tak powiedziałabym, że nawet bardzo. Bardzo miła muzyka ( pomijając ending ).
Chyba powinnam sobie równocześnie zacząć jakąś komedię, tylko kompletnie nie mam pomysłu co. Dla równowagi z Hellsingiem powinnam chyba obejrzeć jeszcze raz Karin. |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-02-2007, 10:59
|
|
|
Naszata napisał/a: | Oglądam Black Cat świetne, polecam serdecznie |
Też to właśnie oglądam... Twórcy właśnie po raz piąty zaczęli fabułe. Generalnie - o ile kolejne epizody są niezłe, to zupełnie nie trzymają się kupy. To anime byłoby lepsze, gdyby nie miało fabuły. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 16-02-2007, 16:07
|
|
|
Bardzo długo czekałem na ostatnie odcinki Cowboya Bebopa i powiem jednym słowem czysta perfekcja, nic nie mam do narzucenia.
Bakusia 11 i 12 obejrzałem jednym tchem i zastanawiam sie czy nie obejrzeć rawków.
Basilisk, lain i junni kokki powolutku do przodu, bo pózniej znowu bede musiał polować na coś ciekawszego. |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-02-2007, 18:02
|
|
|
Ja właśnie oglądam Blood+. Pierwsze 15 epków juz kiedyś oglądałam ale dla przypomnienia i wprowadzenia ponownie w klimat oglądam od początku (i wcale się nie nudzę :)). Ma ciekawą fabułę i wciąga. Kreska i muzyka też ładne. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-02-2007, 19:23
|
|
|
D Gray-man 18, 19 - bardzo zabawnie, uwielbiam bohaterów tego anime i pojawił się nowy przeciwnik, mam wrażenie że zostanie na dłużej...
Bleach 115 - przegadany odcinek, chociaż ekipa całkiem urocza, nareszcie koniec depresji Ichigo - mam nadzieję, ale na Boga co oni zrobili z twarzą Rukii, ta kreska jest parszywa do bólu, mimo wszystko kolejny odcinek zapowiada się ciekawie.
Naruto nowa seria - opening bardzo obiecujący, od razu zaczyna się coś dziać i kreseczka szlachetniejsza się zrobiła (oby taka pozostała), ale za ten spoiler na początku mam ochotę kogoś rozstrzelać. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-02-2007, 19:29
|
|
|
Skończyłem NHK ni Youkoso! OMG OMG genialne *__*b
Teraz... no nie wiem, może spróbuję Death Note... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
voyager
I'm a men of the NERV
|
Wysłany: 17-02-2007, 17:37
|
|
|
Skończone love hina, zostawiłem sobie ostatni odcinek Final Selection, myslałem że bedzie coś wiecej a tu niestety tylko powtórka:/
Koniec z Ichigo 100%, ale cos mi sie wydaje że trzeba będzie wziąść się za mange, bo anime choc dobre niewiele wyjaśnia na końcu;/
Pora na coś mocniejszego, biorę sie za Elfen Lied |
_________________ All around me are familiar faces
Worn out places
Bright and early for their daily races
Going nowhere
Their tears are filling up their glasses
No expression
Hide my head I want to drown my sorrow
No tomorrow
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|