Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 21-08-2005, 15:07
|
|
|
GoNik napisał/a: | I to wszystko wina pewnej skrzywionej na FMP osoby! |
Eeeh? Nani? W każdym razie, JA jestem niewinny ^_^;;
Belbar napisał/a: | Zazroszczę tym co mają jakąś satelitę |
Ja mam Asterci....ty, w niej 50 kanałów, i sam szajs - do oglądania nadaje się CNN i BBC -__-" |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-08-2005, 15:17
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Eeeh? Nani? W każdym razie, JA jestem niewinny ^_^;; |
Haaii desuu... Ty? Pewnie, jak zwykle *^__^*
Co do tv: nie oglądam, ew bardzo rzadko. Jeżeli już, to coś w rodzaju Discovery czy NGeographic <buu, zorientowali się, że w wynajmowanym mieszkaniu mamy lewą kablówkę i odłączyli... buu.. i nie bedzie Hypera...> Ostatnie, co na Polshicie oglądałam to były grupowe seanse bejblejda [bo inaczej się nie dało] |
|
|
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 21-08-2005, 22:18
|
|
|
Zacząłem oglądać FMP TSR przez neta (na razie dwa odcinki; 2 i 3). Nie chciało mi się wierzyć, że to może być fajne (mechy i współczesna broń... :/), ale nie w militariach siła tego tkwi. ;D
b.t.w.
To ma tylko jedną serię? |
_________________ Jeśli potrafisz zachować spokój, gdy wszyscy szaleją, to znaczy że nie rozumiesz problemu. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-08-2005, 22:31
|
|
|
Cytat: | b.t.w.
To ma tylko jedną serię?
|
<lepiej pasuje demoniczny czy po prostu straszny śmiech w tym miejscu?> Jak na razie ma trzy. A ty się za trzecią zabrałeś właśnie... [FMP, FMP Fumoffu i TSR] I jeszcze parę nowelek jest... Jak bardzo ci zależy, to Totema pytaj, on jest takie jakby samozwańcze guru w tym temacie. <co tam ja, mały żuczek, mogę...> |
|
|
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 21-08-2005, 22:47
|
|
|
Najbardziej zależy to mi na tym, żeby mi się winamp podłączał na odpowiednie odcinki. Tak więc z calym szacunkiem dla Totema, on mi nie pomoże... chociaż może? ;D |
_________________ Jeśli potrafisz zachować spokój, gdy wszyscy szaleją, to znaczy że nie rozumiesz problemu. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 21-08-2005, 23:24
|
|
|
Ash DeLuxe napisał/a: | Najbardziej zależy to mi na tym, żeby mi się winamp podłączał na odpowiednie odcinki |
Eee? Nani?
Ja używam winampy drugiej, i tylko do muzy.
Od oglądania filmów jest windowy build linuxowego mPlayera ^_^
A teraz jestem wyczerpany bo pół wieczoru biedziłem się nad Minami Kaze (opening) z TSR ^_^ Przynajmniej udało mi się to przeczytać i z grubsza złapać o czym ona śpiewa >_>
A serie? owszem, mam gdzieś tu te DVD.... |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 22-08-2005, 11:59
|
|
|
Winamp??? Do wideo??? Człowieku, zdecydowanie polecam AllPlayer, jest *dużo* szybszy i *dużo* wygodniejszy. |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 22-08-2005, 13:54
|
|
|
Ash ma chyba na myśli telewizję internetową - też raz oglądałem Last Exile nadawane w czymś takim. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 22-08-2005, 15:57
|
|
|
Oczywiście że telewizję! A o czym pisałem? :l
Winamp ma ten moduł wbudowany ('shoutcast TV' czy jakoś tak) tylko że jak jest pełno ludzi na serwerze to można się na serial nie załapać...
Do zwykłego video używam Voplayera, Zetplayera (wysiada po zainstalowaniu Matroska pack :/) i rzeczonego Mplayer Classic (pierwsze 8 odc NGE miałem w formacie ogm).
Tak więc ma to swe wady i zalety. Moge napisać, że jestem w trakcie oglądania Futakoi Alternatuve, He is my master, FMP TSR, Suzuki i Izumo. :p |
|
|
|
|
lysek
:D
|
Wysłany: 22-08-2005, 16:12
|
|
|
a gdzie mozna te stream'y anime obejrzec? |
|
|
|
|
|
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 22-08-2005, 16:33
|
|
|
Winamp -> winamp Media library -> Online Media -> shoutcast TV
wpisz anime (lub z zakładki) i tylko się podłączyć.
jeśli o to chodzi ;) |
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 22-08-2005, 19:55
|
|
|
Obecnie cały czas na bieżąco z wychodzącymi epami oglądam "Suzuka" - takie kiepskie anime na wzór Love Hiny, Ichigo 100% i tym podobnych :) Oraz jako drugi tytuł RahXephon - choć oglądałem to już ładne dwa lata temu to jednak stwierdziłem, że należy odświerzyć sobie pamięć o tym tytule :p |
|
|
|
|
|
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 23-08-2005, 08:11
|
|
|
A właśnie, co jest lepsze? Manga Love Hiny, czy anime? |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 23-08-2005, 12:02
|
|
|
Hmmm... Ani jedno ani drugie mnie nie zachwyca, bo jak się skończyły pomysły, to się zaczęły latające żółwie i inne cuda które mnie się średnio podobają. Anime IMHO nie uchybia jakoś drastycznie mandze, ale nie jest to, tak jak i w przypadku AMG TV, dokładna ekranizacja. |
|
|
|
|
|
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 23-08-2005, 15:31
|
|
|
IMHO? AMG TV? Nie kojarze :/
Jeśli nie jest to dokładna ekranizacja to dobrze. Kiedyś kupiłem tomik Inuyashy i okazało się że to scenariusz serialu.
Sama Love Hina zrobiła na mnie fatalne wrażenie, ale po kilku miesiącach doszedłem do wniosku, że ma coś w sobie. ;) |
|
|
|
|
|