Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
pampuka
|
Wysłany: 17-04-2007, 17:06
|
|
|
=) Naruto i Król Szamanów (= |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-04-2007, 17:17
|
|
|
Munto 2: Beyond the Walls of Time nic wielkiego. Twórcy zrezygnowali z oryginalności i robić naraz przygodowy film fantasy z luźno powiązanymi z nim wątkami obyczajowymi zrobili film fantasy. Generalnie fabularnie jest nieco lepszy niż poprzednik, głównie dzięki temu, że wyjaśnia sporo kwestii, które wcześniej pozostawały bez odpowiedzi. W zasadzie, gdyby nakręcono jeszcze jedną część byłby to całkiem niezły film. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-04-2007, 17:52
|
|
|
Avellana napisał/a: | Ja wczoraj obejrzałam trzy pierwsze odcinki Tenpou Ibun Ayakashi Ayashi i o ile Totem nie zgłosi zdecydowanego veta, będę to chyba pisać. Zapowiada się na sensowną przygodówkę. | O, fajnie. Prawdę rzecz biorąc, miałem właśnie się wykręcać, czemu nic o tym nie napiszę mimo że mam, oglądałem i chwaliłem... Trochę screenów pozdejmowałem, to ci wieczorkiem gmailnę, będziesz mieć mniej do roboty.
Ja kontynuuję rozmaite nowości z bieżącego sezonu. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-04-2007, 18:56
|
|
|
ByTheWay napisał/a: | Chrno Crusade 24 - geez, a dopiero co pisałem, że seria robi się lepsza w okolicach 16 odcinka. Powiem tak,
- Spoiler: pokaż / ukryj
- jeśli nie chcecie sobie psuć wrażeń po tych kilku dobrych odcinkach to nie oglądajcie ostatniego... Kurde no, jak można tak spier***** zakończenie, kosmicznie dramatycznie, wciskanie tej przeklętej przepowiedni na sam koniec. Jakby to miało jakiś cel, ale to jest niszczenie zakończenie dla satysfakcji z niszczenia chyba -.-
Nawiązując do fabuły na przestrzeni całej serii -> Ja bym naprawdę wolał jakby autorzy byli skłonni dawać co nieco więcej informacji, a nie jakieś drobiny, żeby potem widz sobie zgadywał co się dzieje, dlaczego jest tak, a nie inaczej. Naprawdę nie każdy jest jasnowidzem...
Nie wiem, może ja jestem jakiś dziwny, że mi ta seria tak nie pasowała, ale naprawdę według mnie miała stanowczo za wiele wad. Było parę naprawdę niezłych odcinków, ale na tym się kończą plusy tego anime.
|
Odpowiedź na pytanie dlaczego seria TV ma tak denne zakończenie jest prosta.
Bo scenariusz obejmuje ledwo ledwo połowę mangi. I perfidnie gwałci cały scenariusz tejże==
Wobec zniesmaczenia mogę jedynie zalecić kurację papierem. Manga ma osiem tomów, dostępna jest w sieci w wiadomych miejscach, a gdybyś jednak wolał wersję legalną, do kupienia jest chociażby w Niemczech. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 17-04-2007, 19:02
|
|
|
Avellana napisał/a: |
1. Wyjątkowo słabe zawiązanie fabuły (czyt. "czemu zebrała się drużyna") |
powód jest prosty miało być 50 odcinków a jest 25, bowiem w japonii nie dostało aplauzu publiczności, więc skrócili.To tyczy serii Tenpou Ayakashi ayashi.
Dla zainetyrysowanych jest Bakumatsu 20, ale wydług mnie nie ma nic ciekawego narazie.
- Odcinek opowiada o sensie wojne oczyma matki, która uratowała bohcia.
|
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 17-04-2007, 20:51
|
|
|
NGE 1-10 - tak się bałem wiekowości tej serii i cokolwiek dziwnych mechów, ale w sumie podoba mi się. Jedyne co mnie śmieszy to walkman w 2015r:D
Aha, jest jeszcze jedna wada, mam wersję zdubbingowaną i mój angielski nie obejmuje rozumienia technicznych zagadnień co się pojawiają od czasu do czasu (jakby były napisy to jeszcze, ale tak to lipa:p).
Coraz bardziej mnie dobija fakt, że nikt nie robi subów do Seto no Hanayome, już 3 odcinki RAW są :< |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-04-2007, 07:06
|
|
|
Overdrive - buuuuu!!! Taki fajny opening, jeden z symaptyczniejszych jakie ostatnio słyszałem, a tu kolejne kretyńskie aniem sportowe, tym razem o jeżdżeniu na rowerach. Jakby tego było mało, główna bohaterka ma bardziej końską fizjonomie niż nasz MEN. |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-04-2007, 17:24
|
|
|
Rom-JO X Juliet-O namber 2 - zawiódł mnie ten odcinek. Pierwszy prezentował się naprawdę świetnie (chociaż niekoniecznie odpowiada mi zastosowana gama kolorów... pastele? Niekoniecznie.) W drugim różnice były kolosalne! Już na samym początku widać, że postaci gości na balu są bardzo niedopracowane. Również twórcy nie postarali się jeśli chodzi o twarze bohaterów - momentami (a tych momentów jest, niestety, stanowczo za dużo) są nieładnie zdeformowane. Poza tym widać, że GONZO nie potrafi zdecydować się na sposób rysowania Romjo... czasami jest typem maminsynka, a czasami jest bardziej męski. Hm.
Co do jakości - chyba twórcy oszczędzali pieniądze na sceny walki (które prezentują się zadowalająco), powiewającą szatę 'Odina' i kwiaty.
Ale przyznam się, że liczyłam na więcej. Już w drugim odcinku kreska tak zbrzydła? Oj nieładnie, nieładnie.
A co do fabuły - ah jaka ta seria jest radośnie naiwna! Oglądam dalej, ale chyba głównie dla śmiechu... (może ta 'MHROCZNA' i angsty postać z openingu będzie interesująca... bo na tym etapie nikt mnie nie pociąga...)
Seirei no Moribito - ep. 1
Reakcja na kreskę: O__O
CUDOWNA. Śliczna! I na dodatek RUCHOMY TŁUM. Pierwszy raz w serii TV widziałam aż TAKI ruchomy tłum. Cudowne. A te widoki... zachwycałam się nimi tak, jakby sama była na miejscu głównej bohaterki. A propos - jest ona genialna (30 letnia... interesujące.)
Na razie seria jest świetna. Ale nic jeszcze nie mówię... Production IG potrafi człowieka zaskoczyć... wręcz pewna jestem, że kreska zrobi się dużo brzydsza. Oby nie w tak brutalny i szybki sposób jak w przypadku RxJ....
Poza tym Darker than Black (2) jest serią, która z pewnością utkwi w mej pamięci na długo. I w mojej klasyfikacji anime uplasuje się wysoko. Ot choćby za głównego bohatera.
Oh BONES... nie zawiodłeś mnie. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-04-2007, 22:55
|
|
|
Murder Princess OAV. Urocze. I ma księżniczkę z kataną. I Ghost Ridera. I rock'a w tle. I jest kwintesencją AW. Albo i WiPu... |
|
|
|
|
|
Nabu
|
Wysłany: 19-04-2007, 14:19
|
|
|
Death Note 27 W sumie nic ciekawego, bo to dopiero zalążek czegoś większego, zatem akcja jest trochę monotonna, poza paroma scenami. Ale jest jedna rzecz, która mnie strasznie rozczarowała - dobór seiyuu! Mój boże, przecież to kobiecy, suchy głos z kategorii nauczycielka matematyki i za nic nie pasuje do niego! Chyba będzie trzeba zainwestować w środki uspokajające, bo oglądanie na spokojnie kolejnych odcinków będzie niemożliwe. |
_________________ there's no map and
a compass
wouldn't help at all |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-04-2007, 15:20
|
|
|
Moonlight Mile - wreszcie anime z sensem, fabuła i klimatem. Choć po pierwszym epizodzie nie należy wystawiać jednoznacznych ocen, to zapowiada się wyjątkowo wręcz udane wojenne science fiction. |
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 19-04-2007, 18:44
|
|
|
NGE 11-26 + movie - ... Dzieło sztuki jak dla mnie. Żałuję, że tyle czasu nie mogłem się przekonać z powodu daty produkcji, ostatecznie grafika nie ma tu większego znaczenia. Jeszcze się nie spotkałem z czymś takim, chyba jedyne w swoim rodzaju. Popełniłem jednak niewielki błąd obejrzałem ostatnie 3 odcinki TV + movie naraz, trochę może zbyt dużo jak na jeden raz.
Claymore 3 - dalej w miarę wiernie oddaje fabułę mangi, znaczy się dobre jest:p |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 20-04-2007, 12:27
|
|
|
Claymore dalej świetne po kolejnym odcinku powinno wreszcie wyjść ze schematu a'la magical girls (nowy odcinek - nowy youma + drobne posunięcie fabuły do przodu). Idzie mniej więcej pół tomu na odcinek, czyli w bardzo dobrym tempie. Już się boje co scenarzyści zaplanowali jako zakończenie bo na 100% zabraknie im mangi do ekranizowania. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-04-2007, 15:14
|
|
|
Touka Gettan 3 nie wiem, czy są tu jeszcze jacyś inni masochiści, którzy to oglądają, ale jeśli tak, czy ktoś może mi wytłumaczyć, o co w tym chodzi. W trzecim odcinku mamy nekololitkę z kosą krzycząca "nya", sceny a'la japońska komedia romantyczna i dośc mocną scenę łóżkową w wykonaniu pairingu matka/syn ( w sensie Touka/Yumiko - bleeee). Wszystko przepięknie narysowane, muzyka świetna, ale, na Świętowita, sens proszę!!! |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 20-04-2007, 18:48
|
|
|
Bakuś 21-22- Wreszcie cos wyjaśniło, co do przeznaczenia. do odcinka 21
- Już lepiej przeprawodzona bitwa morska , ale jakoś wydaje mi sie że jest ot najsłabszy punkt. Wszyscy knuja i kombinuja
Co do 22
- zastanawia mnie czemu Chief daje sie tak kierować przez Iburagiego jak wie że może skrzywdzić ukochanego znowu lub same zostanie zabita. Jedno rzecz jeszcze mnie męci w głowie po co wyggłoszała ta mowę wczasie spektaklu, przy tym placzać , przecie ona ma wybór
|
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|