Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 29-04-2007, 15:55
|
|
|
Claymore 4- ech ten chłopczyk mnie dobija ze swoja zbytnią emocjonalność. Z drugiej strony nie jest tłem wobec głownej bohaterki. Mam wrażenie ze bedzie ciągle wpadał w jakieś problemy, a ona bedzie go ratować. Brakuje mi w tym anime popisowego ukazania fechtunku. walki wszystkie wyglądaja na siekaninę.
Seto 2 . Dawno nie widzaiłem tak żle złaczonych subsów z dżwiękiem. czysta tragedia. Na szczeście poszedłem za poradą i właczyłem jedno po drugim w odstępach 4 sekundowych, gdzie przyczyściłęm głos w ostatnim. Dzieki temu można było obejrzeć.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Chłopak ma poprostu pecha. Przyszły teść jest gangsta syrenka z mafia na czele. Czy mi wydaje sie czy głowny bohater ma jakieś inne yaoyowe popędy:). Dziwi mnie fakt że nikt nie dowiedział sie wcześniej, że dziewczyna jest syrenką clumsy clumsy.
. Opening mógłby być dużo lepszy, ma w sobie potencjał. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 29-04-2007, 18:10
|
|
|
Utawarerumono 11-26 - serię wchłonąłem ekspresem:p Ogólnie podobała mi się, chociaż minusem są powtarzające się sceny walki w bitwach ( te same ciosy, jedynie zmiania scenerii i kolorystyki przeciwników ), po jakimś czasie zaczynało to irytować. Wydaje mi się, że za dużo czasu poświęcono bitwom, a za mało postaciom. Niby fajnie się ogląda, ale ostatecznie dochodzisz do wniosku, że:
a) niewiele wiesz o świecie tego anime
b) w sumie również za wiele nie wiadomo o psychice bohaterów
c) o wyjaśnieniu niektórych rzeczy to chyba można jedynie pomarzyć :/
Zakończenie jak dla mnie satysfakcjonujące, chociaż niby mogło być lepiej według mnie. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-04-2007, 19:17
|
|
|
Do postu powyżej:
d) A spojna fabuła nie istnieje. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-04-2007, 19:35
|
|
|
pestis napisał/a: | mam nadzieję, że przyszle nie zaskoczą mnie również jakąś smiertelnie chorą bohaterką, tudzież miłosnym pięciokątem. na szczeście nic na to nie wskazuje :) |
2 sezon H&C jest trochę bardziej dramatyczny od pierwszego, ale nie traci klimatu i żadnych zgonów nie stwierdzono. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 29-04-2007, 19:38
|
|
|
Heh no niby tak, ale szczerze w tym przypadku mnie to za bardzo nie drażniło.
Magical Girl Lyrical Nanoha StrikerS 4 - dalej nie wiem po co to oglądam, ale chyba niedługo sobie odpuszczę, bo o ile w przypadku wcześniejszych odcinkach można jeszcze było mieć nadzieję, że będzie to coś ciekawego, to w danej chwili wygląda to na 100% kopii wielu różnych pomysłów z raczej średnią grafiką:p |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 29-04-2007, 21:30
|
|
|
ByTheWay aporpo Utawarerumono, jesteś chyba jedynym tutaj który uważa zakończenie za satysfakcjonujące... O, już wiem z kim mi się kojarzył Dilandau z Escaflowne, z tym takim co wyglądało jak ni facet ni baba, a było klasycznym psychopatą. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-04-2007, 22:16
|
|
|
Cytat: | Wydaje mi się, że za dużo czasu poświęcono bitwom, a za mało postaciom. |
I dobrze. Bitwy są tylko takie sobie, za to postaci tragiczne... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Juri
|
Wysłany: 29-04-2007, 22:21
|
|
|
Angel's Egg... Tyle ukrytych symboli, na najdrobniejsze szczegóły trzeba było zwrócić uwagę. Ukryty sens był niemalże we wszystkim. I nie przeszkadzało to, że postacie mało co mówiły. Mamoru Oshi jest genialny *^^*
Próba ogarnięcia tego filmu, zrozumienia go choć po części, kazała mi dość silnie wytężyć mózg. Miałam chwilowe wrażenie, że te anime nie ma sensu, a jednak przy próbie zinterpretowania go dużo się wyjaśniało.
Jeśli ktoś miałby ochotę się zgłębiać, a nie robił tego jeszcze, polecam tekst pewnego pana -> http://rodman.most.org.pl/MaciejT.htm |
_________________ "Nie ma w tym niczyjej winy, to nie żaden błąd
Czasem, ot tak bez przyczyny trafia cię jak grom
Czasem tak bez dania racji z siłą setek rózg
Nagle ot tak przy kolacji trafia prosto w mózg." |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 29-04-2007, 22:47
|
|
|
Tengen Toppa Gurren Lagan - FLCL meets NGE. Bardzo dziwni bohaterowie, dużo wybuchów i śmiechu. Jak nie lubię mechów to całkiem przyjemna seria. Yoko rządzi. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-04-2007, 22:56
|
|
|
Seirei no Moribito - 3. Brak mi słów. To jest za piękne, żeby było prawdziwe. Na dodatek jednak trzyma w napięciu i sprawia, że NAPRAWDĘ jestem ciekawa kolejnych odcinków! Niesamowite.
Romeo x Juliet - 3. Nadal takie naiwne i głupie... na dodatek praktycznie akcja stoi w miejscu. I ludziom się to podoba?!
Nodame Cantabile - 12. (czy będzie następna seria tegoż dzieła?! Albowiem dzisiaj na ANN wyczytałam, że ma to mieć 23 odcinki, a manga nadal jest wydawana...)
Od kiedy w sub'ach mam wypisane wszystkie "gyabo!" i "mukya!" to dużo bardziej rzuca się to w oczy... (i, co dziwne, śmieszy nadal)
Poza tym mimo że wielu osobom ta postać niekoniecznie się podoba, mi osobiście naprawdę jest żal tej ex-gyrlfrend Chiakiego (jak ona miała? Sakaki?..).
Darker than Black - 3. Oh tak, to nadal trzyma poziom. Poza tym pewne elementy tego odcinka niebezpiecznie przypominały mi Cowboya Bebopa (nawet ten park rozrywki...)
Czemu 'niebezpiecznie'? Bo już wróżę głównemu bohaterowi podobne zakończenie jakie miał Spike. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 29-04-2007, 23:39
|
|
|
Salva napisał/a: | ByTheWay aporpo Utawarerumono, jesteś chyba jedynym tutaj który uważa zakończenie za satysfakcjonujące... |
Hmm no jak dla mnie jest ok, jakoś "zamyka" fabułę i
- nie jest szczególnie przedramatyzowane. Ok no trochę dramatyzmu jest, ale w granicach rozsądku. Miałem okazję spotkać skopane zakończenia i to się klasyfikuje mniej więcej jako przeciętne, innymi słowy normalne.
Tak czy inaczej anime oglądało mi się przyjemnie. Ma trochę wad, ale stanowczo zasługuje na obejrzenie.
Vandread 1-7 - stare, ale jare:p Niektóre komediowe akcje mnie rozbrajają, ogólnie fajne. Jak ktoś lubi komediowo-romantyczne sf + trochę akcji to raczej powinno się podobać:p |
|
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 30-04-2007, 08:56
|
|
|
Naruto movie 1 powiem że miło mnie zaskoczył, spodziewałem sie czegos dennego po tych filerach a tu nawet przyjemnie się oglądało.
Ah my goddess skończyłem ovy i film pełnometrażwoy, bardzo mi się podobały bardziej niż seria nawet, bo cos sie w miare działo.
Ai yori aoshi 02 Fajne dość zabawne w nieprzesadzony sposób, zobaczymy co dalej narazie mi się podoba ;]. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-04-2007, 09:11
|
|
|
ByTheWay napisał/a: | Hmm no jak dla mnie jest ok, jakoś "zamyka" fabułę |
Problem w tym, że tam nie ma fabuły!
Są 3 czy 4 łuki: Bohater staje na czele rebelii, Bohater staje przeciwko agresji wrogiego królestwa x2, Bohater staje w obronie uciskanej ludności obcego państwa, Łuk końcowy, cokolwiek z księżyca.
Nie wiążą się one ze sobą, nie eksplorują wątków postaci (mimo, że było co), nie rozwijają postaci, ich stanu posiadania, umiejętności. Nie odpowiadają na pytania o ich przeszłość ani motywacje, nie stawiają też przed nimi nowych pytań na ten temat. Przeciwnie: bohaterowie zachowują się tak, jakby byli obserwatorami, a nie głównymi uczestnikami.
Obserwujemy ciąg zdarzeń, które jednak nie wiążą się ze sobą w rzaden, logiczny sposób. Ot wojna, maskakra, przerywnik humorystyczny, wojna, masakra, przerywnik humorystyczny...
Jedyne, co oferuje nam to anime to seria bitew oraz dość estetyczna grafika. Jedno i drugie jednak z czasem staje się monotonne.
ByTheWay napisał/a: | Tak czy inaczej anime oglądało mi się przyjemnie. Ma trochę wad, ale stanowczo zasługuje na obejrzenie. |
Prosze, uzasadnij, dlaczego to anime zasługuje na obejrzenie (w domyśle: przez każdego?).
Utawarerumono posiada w zasadzie 4 zalety:
- jest fantasy, a fani fantasy rzadko dostają coś dla siebie.
- jest łatwe w odbiorze
- jest technicznie dobre
- w zasadzie nie ma fabuły (a mogło mieć np. skopaną fabułe). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Zetsubou Billy
Psychopata
|
Wysłany: 30-04-2007, 09:50
|
|
|
Ostatnio nie mam zbyt duzo czasu na ogladanie anime :( chociaz w wolnych chwilach staram sie ogladac ich jak najwiecej...a mianowicie wlasnie ogladam DeathNote po przeczytaniu mangi i obejrzeniu filmu postanowilem zrobic troche miejsca na kompie i sciagnac sobie to oto anime....oczywiscie znany wszystkim Bleach jak i rowniez Naruto i polecone przez znanego wam znajomego Azumanga Daioh Narazie tego tyle. |
_________________ Your death is my victory.
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 30-04-2007, 11:09
|
|
|
Heh Zeg, ja nie mówię, że dla każdego, ale jak ktoś lubi te elementy, które występują w tym anime, to jak najbardziej warto obejrzeć, bo jak już mówiłem mimo wszystko ogląda się w miarę przyjemnie ( nie mówię, że jest to anime do zachwycania się:p ).
sola 4 - moja cierpliwość się kończy powoli, 4 odcinek i w sumie akcja stoi w miejscu.
- Nie mogę zrozumieć dlaczego aż taki nacisk jest kładziony na to co dzieje się w szpitalu...
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|