Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-04-2007, 11:22
|
|
|
ByTheWay napisał/a: | Ma trochę wad, ale stanowczo zasługuje na obejrzenie. |
Zasługuje na obejrzenie = powinno być obejrzane, stanowi wartość samo w sobie, jest na tyle uniwersalne, żeby każdy powinien je obejrzeć. Posiada na tyle duże zalety, żebym polecał je każdemu. Jest niedoceniane, szerzej nieznane lub z powodu błędnego, pierwszego wrażenia uznawane za złe, tymczasem po bliższym poznaniu spodoba się każdemu.
Tyle znaczy ta figura retoryczna. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grygus
|
Wysłany: 30-04-2007, 11:22
|
|
|
ByTheWay Też mam dość ale i tak mi się sola podoba mimo że akcja się tak ślimaczy. Ale powinni przynajmniej po 2 odcinki naraz wypuszczać.
A wie ktoś może kiedy jest wypuszczany Shounen Onmyouji bo tak już z 2 tygodnie czekam na 16 odcinek i doczekać się nie mogę. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-04-2007, 19:27
|
|
|
Sumomo 18-
- Spoiler: pokaż / ukryj
- nie chciałbym jeść takiej zupy. Oj biedak że spalił mu sie dom i musi zyć teraz ze wszystkimi martial arts pod jednym dachem.
-> przy oby dwóch dobrze sie bawiłem,
Kenichi 17-
- Nareszcie wyjaśnili skąd oni biorą tą kasę całą( głupia a zarazem inteligetna seria, albo ja jestem głupszy od serii:)). Trochę odbiegłem od tematu, gdzie ja byłem, a chciałbym tak zarabiać. Idę ćwiczyć karatę na jabłku
.
Sola 4- miałem wrażenie że przy tym odcinku sie skisze, dawać mi tą nieumarłą, bo na wampirzycę nie wygląda. Wniosek jest taki iż undeath są ciekawsi niż ludzie
Serei Moribito 4-Fabuła ładnie trzyma sie całości, oraz
- Egg and Stomach
, czyli hahaha.
Darker than black 4-seria trzyma równy poziom, bardzo obiecujace
jestem zmęczony, więc nabrazgoliłem troche ostatnich dwóch tytułach:). warto obejrzeć je. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 01-05-2007, 20:02
|
|
|
Darker than Black 2-3 - co prawda nie lubię oglądac anime z angielskimi subami (proces translacji w mojej głowie zachodzi nadzwyczaj powolnie), a na polskie się chyba nie doczekam (prędzej sama zrobię), ale mężnie skoncentrowałam swój umysł i przebrnęłam przez 2 kolejne odcinki (4ty w drodze). Ale do rzeczy - interesująco się robi, nawet bardzo. Kiedy słyszę myzykę, łezka kręci mi się w oku i przypominam sobie Cowboya Bebopa... eh. Kreska bardzo przyzwoita i ogólnie anime ma fajny klimat. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-05-2007, 11:39
|
|
|
Bokurano 3 - no no, z odcinka na odcinek coraz lepiej, a i zakończenie ciekawe. Niech no utrzyma poziom, a będziemy mieli najlepsze anime ostatnich lat.
Przy okazji, współczesny pogrzeb po japońsku, mała rzecz, a edukacyjna. |
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 03-05-2007, 10:00
|
|
|
W końcu skończyłam Utawarerumono... Ogólnie seria wywołała we mnie pozytywne uczucia (przyjemny opening, kreska, bohaterowie), ale jej zakończenie mnie zbulwersowało -_-" W ogóle mi się nie podobało...
Dawno niczego nie oglądałam i nie ściągałam... (w tym miejscu pragnę podziękować mojemu LO) I jak narazie nie mam zielonego pojęcia za co się wziąść... Może skończę w końcu Slayers Try ^^" |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 03-05-2007, 10:01
|
|
|
claymore 5= nie lubie retrospekcji przeszłości typu Tenjo Tenge w środku serii lub gdziekolwiek bez żadnego uzasadnienia, co umniejsza ze ogladało sie wspaniale, mimo wypróbowengo motywu w świecie fantasy.
Hayate 4 i 5= Zastanwiam sie po co im ochroniarze, jak dobrze sobie radzą , nie licząc jednego przypadku
Nagasarato 4= nie wiem po co to ogladam, bo chyba nic nie było innego w tamtej chwili
Murder princess 1 i 2= Ujdzie, Beka jest z manier królewskichch księżniczki dla gości.
Lucky Star 4= dobry odcinek, troszeczke ruszyło i bardziej skupili sie na komizmie sytuacyjnym. Czasem nie nadażam za tekstem
Herioc age 5= anime lekko zniża swoje loty. Age jest najbardziej znośną postacią, reszta bez charakterku. Naprawdę nie widze tu żadneh wojny, lecz sielankę przy pikniku
Seto 3= Very Agressive Chibit On The Beach
zostawiam sobie na kiedyś tam Lagan i Bokurano
Dla mnie zastanawiające jest że nie ma od od 3 dni subsów na rynku do Serei Moribito 4 odkąd obejrzałem je po angielsku. Nie spotkałem takim zdarzeniem[/b] |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need
Ostatnio zmieniony przez Caladan dnia 03-05-2007, 17:11, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 03-05-2007, 11:07
|
|
|
Jestem w trakcie oglądania Zero no Tsukaima, seria genialna, już dawno się tak nie uśmiałem :D W dodatku jak można być, aż takim kretynem?
- Pocałować królewnę w usta zamiast w rękę... Ten moment mnie powalił i kilka minut nie mogłem przestać się śmiać.
|
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 03-05-2007, 16:05
|
|
|
Slayers, odcinek 18 i 19
- czy tylko mnie scena z laboratorium z chimerami przywiodła na myśl lochy Irenicusa z Baldur's Gate? ^^' Z kolei scena walki z klonami Rumuguna przypomniało starcie Irenicusa i Zakapturzonych Czarodziej (Even if we falls, our numbers are many). Jeśli jeszcze się okaże, że Lina, Gourry i Amelia są dziećmi Baala... :}~~
|
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 05-05-2007, 13:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 03-05-2007, 17:04
|
|
|
No to co tam ostatnio było...
Lucky Star ep4 - hmm... tym razem twórcy pobawili się w parodię, mam nadzieję, ze to nie zwiastuje rychłego konca pomysłów. Szkoda by było.
Hayate no Gotoku ep5 - wciąż bawi. Kolejny odcinek przeładowany tym i owym_^_. Kontynuujmy, kontynuujmy...
Darker than Black ep4 - ciągle mnie intryguje, ale albo mi się wydaje, albo muzyka się troszkę pogorszyła.
Lovely Complex ep3 - amrruuu... me tak czekała na ten odcinek... i się nie zawiodła^^
Jeszcze czekam na Romeo x Juliet... ale trochę się boję== |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 03-05-2007, 19:40
|
|
|
Jestem z powrotem po 3 dniowym wypadzie do Płocka:p
Seto no Hanayome 2&3 - lol po pierwszym odcinku nie spodziewałem się aż tak komediowej serii. 3 odcinek to mnie rozwalił zupełnie, szczególnie
- akcja z ojcem naszej syrenki przyczepionym do okna pociągu, ta scena, w której bohater uderza w tą szybę i słychać jak jej ojciec odpada jest fenomenalna:D
Hayate no Gotoku 5 - hmmm odcinek jakoś nie wzbudził większych wybuchów śmiechu:p Nie znaczy to, że był gorszy od wcześniejszych, rozwaliła mnie za to zapowiedź następnego.
Edit:
Kaze no Stigma 1-3 - hmmm jeszcze trudno powiedzieć, ale możliwe, że będzie to coś niezłego. Jeśli interesują cię żywioły i raczej młodzi bohaterowie posługujący się nimi to dobrze trafiliście:p Możliwe, że będzie w tym nutka romansu. |
|
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 03-05-2007, 19:46
|
|
|
Ja dziś miałem pracowity dzień :D
Naruto OVki w sumie to średnie są, może dlatego że umieszczone są w nieciekawych momętach fabuły,
The cat returns takie miłe spokojne anime, najfajniejsza jest piosenka końcowa, taka nastrojowa strasznie mi w ucho wpadła,
Ai yori aoshi 5 taka że tak to ujme bardzo szydercza seria, nie jest niewiadomo jak przesadzona i dlatego jest poprostu fajna jak narazie podoba mi się,
Full metal alchemist 25 Seria coraz bardziej mnie wciąga naprawde fajne anime jak narazie. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 03-05-2007, 19:56
|
|
|
Co do Ai Yori Aoshi to radzę uważać, jeśli nie lubisz bardzo spokojnych serii w raczej dość utopijnym świecie, to strasznie szybko to się robi nudne, a trzeba wziąć pod uwagę, że to to ma 24 odcinki. Elementy komediowe z czasem również stają się coraz rzadsze. |
|
|
|
|
|
B-Real
Me, Myself and I
|
Wysłany: 04-05-2007, 07:35
|
|
|
Na chwile obecna ogladam to :
Filmy Anime : DBZ the Movie - Rebirth of the fusion
link usunięty
Najlepszy brecht z tej kinowki to jak Goku iVegeta nieudanie sie zcalili xD
edit=Avellana: Proponuję przeczytać 1. Konstytucję Forum Tanuki ze szczególnym uwzględnieniem punktu drugiego; 2. Zasady cytowania tekstów(!) |
_________________ - Po Drugie Szacunek Lojalnosc po Piersze
- Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet byla sliski...Badz bliski dla Bliskich...
- Pomoc jest zawsze gestem pieknym !!
- Blokowiska i Bloki betonowe uroki...
- Dniem i Noca...Przyjaciolom sluzyc Pomoca !! |
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 04-05-2007, 09:43
|
|
|
B-Real napisał/a: |
Najlepszy brecht z tej kinowki to jak Goku iVegeta nieudanie sie zcalili xD |
Nie żebym się czepiał, ale to chyba spoiler jest.
Vandread 10 - rofl fajny odcinek, nie ma to jak
- Xmas na statku kosmicznym:p
. Chociaż ciężko mi w tym wszystkim jakąś fabułę znaleźć. Póki co wygląda bardziej jak obraz życia załogi tego statku ( nie żeby aż tak bardzo mi to przeszkadzało:D). |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|