Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Juri
|
Wysłany: 04-05-2007, 15:17
|
|
|
Oh! My Goddess 13-17 -> Nie jest złe, przyjemnie się ogląda, ale też nie zachwyca niczym szczególnym. Ma klimat, ale fabuły praktycznie żadnej, gdyby było inaczej to może bym to z większym smaczkiem oglądała... Parę historii z tymi samymi bohaterami, które jak na razie do niczego nie prowadzą, na dłuższą metę nudzi. Naszczęście można się przy tym nieźle pośmiać. |
_________________ "Nie ma w tym niczyjej winy, to nie żaden błąd
Czasem, ot tak bez przyczyny trafia cię jak grom
Czasem tak bez dania racji z siłą setek rózg
Nagle ot tak przy kolacji trafia prosto w mózg." |
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 04-05-2007, 16:24
|
|
|
Vandread 11-13 - hmmm można powiedzieć, że na koniec serii się ożywili pod względem fabuły:p
Le Chevalier d'Eon 1-5 - hmmm nie jestem fanem anime opartych na XVIII wiecznej Francji, ale to się przedstawia ciekawie. Jeśli lubisz tajemnice, zjawiska paranormalne + trochę akcji to jest to coś dla ciebie.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Najbardziej rozwala mnie główny bohater z tymi jego "przemianami". Nie wiem dlaczego, ale zawsze mnie to śmieszy:p
|
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-05-2007, 16:29
|
|
|
ByTheWay napisał/a: |
Le Chevalier d'Eon 1-5 - hmmm nie jestem fanem anime opartych na XVIII wiecznej Francji, ale to się przedstawia ciekawie. Jeśli lubisz tajemnice, zjawiska paranormalne + trochę akcji to jest to coś dla ciebie.
- Najbardziej rozwala mnie główny bohater z tymi jego "przemianami". Nie wiem dlaczego, ale zawsze mnie to śmieszy:p
|
Bo kojarzy się z Ranmą albo KKJ? |
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 04-05-2007, 17:25
|
|
|
Wiesz, szczerze mówiąc dopiero teraz zwróciłem na to uwagę. Ciężko mi powiedzieć dlaczego mnie to bawi. Stawiałbym chyba na to, że jak dla mnie to wygląda tak,
- jakby bohater miał rozdwojenie jaźni i do tego w wersji dwupłciowej xD
Btw. Grisz słyszałeś może o jakiejś niezłej serii shoujo-ai wśród nowości? Ja słyszałem tylko o czymś co się bodajże Hitohira nazywa, ale szczerze jakoś tak niezbyt mi się spodobał pierwszy odcinek. Nie licząc tego, że w sumie nie jestem pewien czy to faktycznie shoujo-ai jest (jednak pierwszy odcinek raczej mi na taki wyglądał). |
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 04-05-2007, 23:01
|
|
|
D.Gray-man 28-29 - łojezu, jakie nudy. Powoli zaczynam się wkurzać.
Darker Than Black 3 - świetny początek, scena jak z horroru. Kolejny dobry odcinek, i wiemy już, że Hei
- posiada zdolność kontrolowania elektryczności i że ceną, jaką płaci za swój kontrakt jest spożywanie dużej ilości jedzenia - żyć nie umierać :D
Gintama 1-5 - to jest boskie! To jest coś dla mnie. Głupkowaty humor + intertekstualność = ja lubię. Nie mówiąc już o tym, że tak jak Gintoki nie mogę żyć bez cotygodniowej dawki mang z Jumpa. Crofe, dzięki że tak gorąco reklamowałaś tę serię! |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-05-2007, 23:32
|
|
|
Bokura ga ita - jestem aktualnie na 3cim odcinku. Ogląda się bardzo przyjemnie - sposób rysowania, jakkolwiek nie najpiękniejszy, działa na mnie relaksująco. Tak samo jak głos głównej bohaterki. Co do fabuły, to zbyt wiele jeszcze się nie wydarzyło, ale zapowiada się ciekawie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-05-2007, 00:21
|
|
|
ghostface napisał/a: | D.Gray-man 28-29 - łojezu, jakie nudy. Powoli zaczynam się wkurzać.
|
Popieram. Jeśli następny odcinek nie będzie interesujący (a raczej nie będzie), to pewnie rzucę tę serię. Zbyt wiele ciekawszych rzeczy do oglądania.
Romeo x Juliet 04 - Romeo nie dość, że wybitnie krótkowzroczny (Julia w peruce staje się dla niego kompletnie nierozpoznawalna - pewnie brak makijażu czyni cuda), to dodatkowo nie jest szczególnie wybredny w swoich podbojach miłosnych, skoro nawet
- świeżo poznanego młodzieńca zwabia do opuszczonej szopy.
Końcówka w stylu komedii ecchi:
- Julia podpala suszące się ubrania, a Romeo stara się ja ratować i oboje kończą niekompletnie odziani, w dwuznacznej sytuacji.
Pomyśleć, że wcześniejsze odcinki starałem się brać na poważnie.
edit:
D.Gray-man 30 - moje przewidywania z poprzedniego odcinka sprawdziły się w 100%, tymczasem Allen i Lenalee prowadzą śledztwo z gracją robota do omijania przeszkód. W następnym tygodniu: Miranda gubi drogę. Zapowiada się "ekscytująco". |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 05-05-2007, 08:15
|
|
|
ghostface napisał/a: | D.Gray-man 28-29 (...)
Gintama 1-5 - to jest boskie! To jest coś dla mnie. Głupkowaty humor + intertekstualność = ja lubię. Nie mówiąc już o tym, że tak jak Gintoki nie mogę żyć bez cotygodniowej dawki mang z Jumpa. Crofe, dzięki że tak gorąco reklamowałaś tę serię! |
Widzę, że jednak nie tylko ja dostrzegłem wspaniałość tego anime. Zobaczcie co na temat Gintamy pisała Avellana: link,stronę dalej jest moja odpowiedź. Zdaję się, że były to pierwsze posty dotyczące tej genialnej serii (na tym forum).
City Hunter - stare, ale jare. Seria opowiada o "sweeperze" (nie wiem jak to przetłumaczyć na polski, czyściciel/najemnik) Ryo Saebie obdarzonym niezwykłymi umiejętnościami strzeleckimi, który zlecenia (od ochrony po zabójstwo) przyjmuje tylko od pięknych kobiet. To osoba o niepodważalnej reputacji w świecie przestępczym, nawet yakuza ma wobec niego szacunek. Ma on jednak również drugie oblicze - to niepoprawny zbereźnik, który przy byle okazji stara sie zaliczyć kolejną panienkę.
Serię wyróżniają ciekawi i wiarygodni bohaterowie, a także klimat podziemnego Tokyo co sprawia, że seria nie nudzi się wcale. Na uwagę zasługuje również genialna gra aktorów podkładajacych głosy pod głównych bohaterów, szczególnie chodzi mi o Akirę KAMIYA, znanego jako Kogoro Mouri z Detektywa Conana. Tak świetnego operowania głosem mógłby mu pozazdrościć każdy dubbingujący artysta.
Aktualnie jestem w trakcie oglądania kontynuacji serii, niestety tutaj już zacząłem zauważać powielanie schematów z części pierwszej i tak fajnie już nie jest. Tym nie mniej dobrze się ogląda, dlatego polecam ją również.
City Hunter to pozycja obowiązkowa - wypada w końcu zobaczyć na kim wzorowali się twórcy takich serii jak Black Cat czy Get Backers. |
|
|
|
|
|
mareczek65
Gość
|
Wysłany: 05-05-2007, 09:10
|
|
|
dzisiaj gunxswor-15-16itigun 15-16ss |
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 05-05-2007, 11:12
|
|
|
fm napisał/a: | D.Gray-man 30 - moje przewidywania z poprzedniego odcinka sprawdziły się w 100% ... W następnym tygodniu: Miranda gubi drogę. Zapowiada się "ekscytująco". |
Dlaczego mnie to nie dziwi :/
Wszczebrzeszyn napisał/a: |
Widzę, że jednak nie tylko ja dostrzegłem wspaniałość tego anime. Zobaczcie co na temat Gintamy pisała Avellana: link,stronę dalej jest moja odpowiedź. |
Hm, Avellanie się nie spodobało, co tylko potwierdza, jak trudną sztuką jest rozśmieszanie ludzi. Co jednych bawi, na innych nie robi wrażenia.
Avellana pisze jeszcze:
Avellana napisał/a: | Nie zdziwię się, jeśli zdąża do Tragicznego Finału, uwzględniającego Przeszłość, o Której Bohater Pragnął Zapomnieć. |
Eee... chyba tak nie będzie? Na razie nie widzę potencjału, ale może za mało widziałam, zarówno Gintamy, jak i innych serii tego typu. Mam nadzieję, że to anime do końca pozostanie tak radośnie głupie.
Wszczebrzeszyn napisał/a: | Fakt, początkowe odcinki są drętwe, wcale nieśmieszne prawie, ale szybko robi się lepiej. |
Dobra, zaczynam czuć się głupio, bo mnie bawi od samego początku. Cóż. Skoro dalej ma być jeszcze śmieszniej, tym lepiej dla mnie :D |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 05-05-2007, 11:39
|
|
|
Ja przy Gintamie odpadłam po połowie pierwszego odcinka, może było zbyt "radośnie głupie"? nie wiem. Ale skoro tyle sie na ten temat rozpisujecie i skoro są w tym anime parodie innych serii (coś chyba o Death Note słyszałam) to się za to zabiorę na wakacjach jeszcze raz :)
Aktualnie dalej oglądam Code Geass, jestem po 16 epizodzie. Ta seria jest wspaniała, w ogóle nie straciła na niczym w trakcie trwania, cały czas utrzymuje poziom. Jeszcze nigdy nie widziałam jednak, aby opening tak często ulegał transformacjom, i żeby odcinki powtórzeniowe były tak szybko...trochę to irytujące.
- Nich mi ktoś, proszę powie w spoilerze jak brzmi prawdziwe imię C.C. I dlaczego tak to zszokowało Lulu (Leolucha). Ale tylko o to jedno proszę, nic więcej nie chcę wiedzieć ^^.
|
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 05-05-2007, 12:07
|
|
|
Ohohoho, ktoś się zainteresował Gintamą!
Nie ma sprawy ghostface, jestem szczęśliwa przeogromnie, że ludzie zaczynają to oglądać ;] Do tej serii trzeba mieć odpowiednie podejście. Ja ją traktuję jak jedną wielką parodię. I jest świetnie ;]
Szkoda tylko, że tak rzadko wychodzą sub'y.
Melmothia - dopiero bodajże 26 odcinek parodiuje Death Note. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 05-05-2007, 12:22
|
|
|
Ja przypominam, że Gintamę "oceniałam" po dwóch odcinkach więc miarodajne w żaden sposób to nie jest. Odrzuciło mnie, bo było tam za dużo naćkane, za hałaśliwie, a do tego właśnie za podobne do Bebopa, GetBackers i paru innych znanych mi serii. Niebanalne znacznie miało też to, że akurat ten odcinek nijak nie chciał się dogadać z moimi ówczesnymi kodekami i ciął się jak wściekły, co raczej nie pomagało w odbiorze... Natomiast tragiczny finał przewidywałam przy założeniu, że jest to "klasyczne" 24-26 odcinków; tasiemców ta reguła nie obejmuje.
Natomiast ja gorzko żałuję mojej recenzenckiej doli bo po fajnym Ayakashi Ayashi zakopałam się w paskudnie przygnębiających starociach typu Hi no Tori, które pozwalają mi wyprodukować recenzje - bo niestety z tym na Tanuku nagle zrobiło się strasznie krucho. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Nancor
|
Wysłany: 05-05-2007, 12:32
|
|
|
Zaczęłam oglądać 'X' ;] co prawda oglądałam go już ale po niemiecku i to pare lat temu. Niestety nic z niego nie zrozumiałam wtedy xD dlatego chce sobie odświerzyc wiadomości xD |
_________________ 'kiedyś kupie nóż i powyrzynam wszystkich wkoło' |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-05-2007, 13:13
|
|
|
Melmothia napisał/a: | Nich mi ktoś, proszę powie w spoilerze jak brzmi prawdziwe imię C.C. |
And that's the question... nie wiemy, nie powiedziano nam. Na pewno jest to ZUO w najczystszej postaci.
- Poza tym interesuje mnie JAKIE powiązania ma CC z mamusią Lulu. Ktoś jakiś pomysł?
A 24 i 25 dopiero latem, geez... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|