Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-05-2007, 18:58
|
|
|
Obejrzałam Hungry Heart Wild Striker ep. 1. Anime o piłce nożnej. Co prawda lubie anime sportowe, ale tu spartaczyli robotę. Myślałam, że są jakieś granice obrzydliwości kreski i animacji. Widocznie się myliłam. Nie ruszać. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 12-05-2007, 23:43
|
|
|
Slayers TV było mi jednak za mało, zabrałem się za Slayers Next ^^' Zelgadis i Xellos rządzą XD |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 13-05-2007, 13:42
|
|
|
pestis napisał/a: | chyba ze sie myle i wyciagam pochopne wnioski. myle sie ? ; ] | Raczej nie. Ja odpadłem dość szybko. Znudziło mnie... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-05-2007, 14:10
|
|
|
Sain Seiya Hades - nawet nawet...może dlatego, że miałem sporą przerwę między poprzednim kontaktem z rycerzami (ładnych kilka lat) da się to nawet oglądać. Shun zachowuje się jeszcze bardziej gejowato niż wcześniej, Seiya jest inteligentny inaczej (jak zwykle), a całość osadza się wokół Hadesa, który wskrzesił wykończonych złotych rycerzy i (jak mi się wydaje) chce (niespodzianka) porwać Atenę. |
|
|
|
|
|
Ganossa
|
Wysłany: 13-05-2007, 15:56
|
|
|
Dominion i New Dominion Tank Police. Moim zdaniem najlepsze adaptacje mang Masamune Shirow. Druga seria może fabularnie ciut słabsza od pierwszej ale za to ładniejsza graficznie. |
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 13-05-2007, 18:22
|
|
|
Murder Princess 1 - lol schizowa fabuła, ale szczerze mi się podoba pierwszy odcinek:D Jeszcze ta muzyka mi się podoba:p
Heroic Age 4-6 - moja nadzieja, że jeszcze ktoś zrobi fansuby oprócz Your-Mom umarła śmiercią naturalną. Ogólnie plusem jest wprowadzenie silniejszych przeciwników, przynajmniej nie wygląda to już tak jak wcześniej, że gość kosi wszystko na swojej drodze. |
|
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 13-05-2007, 21:22
|
|
|
A co do Eureki 7 fabuła się potem rozkręca. |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
Pixa
Bu de bu ai
|
Wysłany: 14-05-2007, 18:39
|
|
|
genshiken - jestem na 8 epsie =] |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-05-2007, 18:41
|
|
|
Scrapped Princess - siadam do 3 epka. Narazie bardzo mi się podoba :) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 14-05-2007, 20:07
|
|
|
Kashimashi: Girl meets Girl - Bardzo ciekawe anime - moge je polecić wszystkim wielbicielom/ka romansów :]
Ergo Proxy - 1>>17 odc - uchh cała nocka poszła na to :] musze przyznać ze świetnie zrobione i wciagające anime w klimatach SF - ciekaw jestem jak sie skończy :] |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 14-05-2007, 20:45
|
|
|
Emma II ep.2: Grafika absolutnie śliczna, muzyka też, całość ewidentnie urocza. Mnóstwo pozmieniali z mangi, niestety wycięli moje ulubione scenki z Hansem, zamiast tego dodali dużo Eleanor (niekoniecznie tak, jakbym tego sobie życzyła... wolę jej mangową wersję) i prawdziwy fanserwis! W Emmie! Toż to się w głowie nie mieści!
Oprócz tego: Nodame Cantabile ep.13-14. Podpity Chiaki jest przesłodki. Oprócz tego, najlepsze momenty tych odcinków:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- 1) Shinichi naprawdę chciał się wykazać w salonie gier i na karaoke. Nie dali mu, żyły jedne.
2) Przynajmniej mógł sobie potańczyć walca z Nodame...
3) ...i spędzić z nią noc... i dzień... na piciu w kotatsu. Oh, well. Tylko dlaczego trochę się przestraszył po przebudzeniu?...
4) ...czemu się nie trzeba dziwić, jak ta się znowu zrobiła na "Marylin Monroe"
5) Z drugiej strony, rodzinka Chiakiego była naprawdę chamska w stosunku do niej w niektórych momentach
6) Wszystko wszystkim zostało wybaczone, bo nic nie zastąpi widoku miny Chiakiego, gdy ten zobaczył Nodame w koszuli nocnej... (Czy dostrzegliście mikrorumieńce pod tą ciemną chmurą nad jego głową? ^___~)
Aha, widzę, że wcześniej zapomniałam o tym wspomnieć. Rose of Versailles jest genialna. Rzadko mi się to zdarza, ale przy odcinku 39 miałam łzy w oczach. Czy manga jest dostępna w jakimś zrozumiałym języku? Oprócz niemieckiego (cena za tomik, szczerze mówiąc, ksztynkę mnie odstrasza). |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Hanus
|
Wysłany: 14-05-2007, 22:03
|
|
|
taa scrapped princess rox :> jedno z najlepszych anime jakie ogladalem:>
aha teraz jestem 12 odcinek jigoku shojou :) no i sciagam cos tam ^^ |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-05-2007, 13:30
|
|
|
Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto 25-26(end) - Jestem dosyć zawiedziony zakończeniem. Miałem nadzieję, że cała ta gimnastyka z Lord's Head i kolejnymi sztukami Soutetsu ułoży się w sensowny plan, ale zamiast tego dostałem pogadankę na temat przeznaczenia, sięgającego 500 lat wstecz. Jednak poza końcowymi kilkoma odcinkami, gdzie fabuła rozłazi się na wszystkie strony, to i tak jedna z lepszych samurajskich serii.
Touka Gettan 06 - bohaterka powinna wziąć parę lekcji u aktualnie rządzących bliźniaków. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
Ostatnio zmieniony przez fm dnia 15-05-2007, 16:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-05-2007, 14:13
|
|
|
Cytat: | Czy manga jest dostępna w jakimś zrozumiałym języku? Oprócz niemieckiego (cena za tomik, szczerze mówiąc, ksztynkę mnie odstrasza). |
Weź poprawkę, że wydanie niemckie ma rozmiary większe od naszej Hiroshimy - to dość duże cełgy i elegancko wydane - ja kupuję po niemiecku i nie narzekam. Tym bardziej że wersja mangowa liczy tylko sześć tomów - siódmy jest niekanoniczny.
Wydano jeszcze po włosku, chińsku, francusku i chyba po hiszpańsku. Jest też fanowskie tłumaczenie angielskie, ale stoi na pierwszym tomie.
Touka Gettan - odcinek szósty, o zgrozo, komediowy! Tym razem głównymi postaciami są te trzy dziwaczne siostrzyczki zmieniające się w motyle.
Saint Seiya Hades - albo mi się wydaje, albo jednak rzeczywiście mamy progress w stosunku do serii TV. Grafika jest lepsza, animacja komputerowe prezentują się udanie. Nie zmienili sie tylko bohaterowie. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 15-05-2007, 17:57
|
|
|
Dobra zaszaleje i troche opisze to i owo. Ostatnio mam malutko czasu aby cokolwiek zrelacjonować, a notatniku mam bałagan i nie wiem, gdzie jestem
Darker Than Black 6- Mało akcji w tym odcinku, ale nie ujmuje temu że jest poprostu super. przy okazji poznajemu kilka ciekawych rzeczy.
Sola 6- obiecałem że nie wezme żadnego gryza z tego anime, ale nie miałem nic pod ręką. Musze zdziwić co sie wydarzyło plus malutkie zaskoczenie. Tak naprawdę. Mysłąłęm że bedzie kolejna haremówka bez wyrazu i nudna( teraz jest bez wyrazu) . Ode mnie dodam że Umarlaczka jest bardziej ludzka niż te kukły wokół niej.
Kenichi 21. Naruto i Bleach nie podobały mi sie . To anime lubie. Dużo lepiej dopracowane postacie pod wzgledem zachowań i humorków.
Gift coś tam 3- połaczcie trochę Shuffle z Kanonem mniejszym stopniu i wyjdzie wam otoż mieszaniec. Jako Haremówka nie jest zła. W tamtym roku były dużo gorsze. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|