Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 15-05-2007, 18:52
|
|
|
Bokurano odcinek 6 - http://forum.tanuki.pl/tematy10/3000.htm
Poza tym, Wczoraj do poduszki sola 6 - sporo się wyjaśniło. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 26-06-2007, 16:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 15-05-2007, 19:03
|
|
|
sola 6 - wreszcie zaczyna to anime nabierać sensu, odzyskałem nadzieję, zapowiada się wcale niezła seria.
Murder Princess 2 - naprawdę mi się podoba, poza tym wydaje mi się bardzo prawdopodobne, że zawiera wątek romantyczny yuri.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Patrz: istota obietnicy jaką otrzymała nasza łowczyni nagród od księżniczki ( odcinek 1 ), scena z wanną oraz to przytulenie na końcu odcinka jakoś bardzo yuri'owato mi pachną:p
Innymi słowy jest szansa na jakieś shoujo-ai wśród nowości.
Hitohira 1 - ładna kreska, fabuła póki co cokolwiek średnio oryginalna mi się wydaje. Możliwy wątek yuri. Fajnie by było, dawałoby to 2 serie yuri wśród nowości. Szkoda tylko, że póki co tłumaczenie leży trochę. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-05-2007, 19:10
|
|
|
Cytat: | Fajnie by było, dawałoby to 2 serie yuri wśród nowości. |
A druga to co? |
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 15-05-2007, 19:15
|
|
|
No właśnie Hitohira, pierwszy odcinek spokojnie otwiera możliwość wprowadzenia yuri, ogólnie fabuła bardziej mi się kojarzy z serią yuri niż zwykłą. Patrz -> nieśmiała bohaterka i cokolwiek dziwnie nią zainteresowana prezes klubu, do którego nasza urocza ofiara losu się dostaje:p |
|
|
|
|
|
Martinez
|
Wysłany: 16-05-2007, 00:24
|
|
|
A ja niedawno na Jetixie odkrylem taka serie jak Shuriken School - tytul raczej dla mlodszego widza, ale oglada się przesympatycznie, a i usmiać mozna się co niemiara :) |
_________________ Nawet małpy spadają z drzewa.
Utkneła w nieskończonej pętli powtórzeń, a on jest idiotą. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-05-2007, 07:31
|
|
|
ByTheWay napisał/a: | No właśnie Hitohira, pierwszy odcinek spokojnie otwiera możliwość wprowadzenia yuri, ogólnie fabuła bardziej mi się kojarzy z serią yuri niż zwykłą. Patrz -> nieśmiała bohaterka i cokolwiek dziwnie nią zainteresowana prezes klubu, do którego nasza urocza ofiara losu się dostaje:p |
Ale skoro piszesz o dwóch, to ja rozumiem, że jedną jest Hitohira, a drugą? Marimite OAV? Czy coś, czego nie znam? Bo choć pierwsze odcinki Touka Gettan były dość yuriowate, to jednak dalej twórcy od tego odeszli. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-05-2007, 09:00
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Ale skoro piszesz o dwóch, to ja rozumiem, że jedną jest Hitohira, a drugą? |
Domyślam się (z tego co napisał) że chodzi o Murder Princess:
ByTheWay napisał/a: | Murder Princess 2 - naprawdę mi się podoba, poza tym wydaje mi się bardzo prawdopodobne, że zawiera wątek romantyczny yuri.
- Patrz: istota obietnicy jaką otrzymała nasza łowczyni nagród od księżniczki ( odcinek 1 ), scena z wanną oraz to przytulenie na końcu odcinka jakoś bardzo yuri'owato mi pachną:p
Innymi słowy jest szansa na jakieś shoujo-ai wśród nowości. |
|
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-05-2007, 09:05
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Grisznak napisał/a: | Ale skoro piszesz o dwóch, to ja rozumiem, że jedną jest Hitohira, a drugą? |
Domyślam się (z tego co napisał) że chodzi o Murder Princess:
ByTheWay napisał/a: | Murder Princess 2 - naprawdę mi się podoba, poza tym wydaje mi się bardzo prawdopodobne, że zawiera wątek romantyczny yuri.
Innymi słowy jest szansa na jakieś shoujo-ai wśród nowości. |
|
Aha...odwołam się tu do słów mojej znajomej, skądinąd jednej z największych ekspertek jeśli chodzi o yuri:
Cytat: | What, I ask you, is wrong with you people who see two women embracing and think "Yuri!" Have you people never heard of friendship, caring, sisterly and motherly affection???? Women hug all the time without it meaning they are in love. You know - friends, family, etc. I have no qualms at all about saying that Alita, now Milano, loved the original Milano. That's absolutely apparent. In love with her? No. She loved Milano as she would a sister, a dear friend, a boon companion. |
|
|
|
|
|
|
eLuke
|
Wysłany: 16-05-2007, 12:41
|
|
|
Midori no hibi 1-13 - Przyjemna komedyjka romantyczna, z dobrą kreską i interesującymi postaciami. Jednak pomimo wszystko brakuje tej serii kilku interesujących wątków i postaci, które pojawiły się w mandze. Jest tutaj sporo ogólników, a niektóre postacie są bardzo "spłycone". No cóż, w końcu nie tak łatwo "upchnąć" 8 tomów w 13 odcinkach, na czymś musiało się to odbić....
Kenichi 20-21 - Odcinek 20 troszkę słabszy, za to 21 według mnie na razie najlepszy w całej serii. Zobaczyć wściekłego Kenichi-ego w akcji bezcenne :) . |
|
|
|
|
|
Kusoku
Zaatakowany pierunem!
|
Wysłany: 16-05-2007, 13:56
|
|
|
rowniez ogladam Kenichi
juz nie moge sie doczekac odcinka 22 ;)
tak jak na 126 bleacha i 14 naruto shippuuden |
_________________ If you want to know the truth,
you got to have the courage to accept it.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 16-05-2007, 16:54
|
|
|
Slayers Next odcinek 7
- Zelgadisowi przypadła zaszczytna rola... kotwicy XD
|
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 16-05-2007, 17:41
|
|
|
Wiesz Grisznak ja nie mówię, że na pewno będzie to yuri. Oczywiście to może nic nie znaczyć, ale jak dla mnie te sceny, które wymieniłem dają bardzo łatwą możliwość rozwinięcia związku między nimi w coś poważnego. Z racji tego, że jest to seria tylko 6cio odcinkowa z pewnością nie będzie wiele czasu poświęconego na poszczególne elementy, więc póki co to tak naprawdę niewiele się da powiedzieć. Uważam, że w zwykłej serii ( szczególnie, że jeśli to nie yuri to raczej żadnego wątku miłosnego tu nie ma ) tego typu sceny są raczej rzadko spotykane.
Zacząłem oglądać Kenichiego, raczej fajna seria, normalnie nie jestem fanem serii opowiadających o sportach / sztukach walki, ale ta ma w sobie to coś:p |
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-05-2007, 17:45
|
|
|
Ai Yori Aoshi 1-16 - podoba mi się, słodkie i przyjemne. Dla męskiej części fandomu zdecydowanie "niepedagogiczne" :)
- Aoi uciekła z domu żeby być z Kaoru
Denerwują mnie Tina i Miyabi bo się strasznie rządzą. Aoi jest słodka. Muszę cierpliwie czekać aż mi się reszta załaduje, chociaż pewnie i tak nic się nie wyjaśni skoro jest druga seria.
Aishiteruze Baby 1-8 - bardzo sympatyczne i ciepłe. Yuzuyu jest kawaii, aż się chce ją przytulić. Dziwi mnie tylko czemu opiekuje się nią akurat Kippei skoro są tam dorośli. Ale dobrze mu to wychodzi |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 16-05-2007, 18:05
|
|
|
Widisz Sakura ja jestem już na 18 odcinku Ai i mi się bardzo podoba, fajne i tyle. Ten to ma fajnie, typowo haremowo ;]. Właśnie skończyłem oglądać Onegai teacher i uważam że seria była świetna, teraz onegai twins 01 oglądałem ale jakoś nie całkiem to samo. No ale może okaże się fajne. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 16-05-2007, 18:42
|
|
|
Cytat: | Zacząłem oglądać Kenichiego, raczej fajna seria, normalnie nie jestem fanem serii opowiadających o sportach / sztukach walki, ale ta ma w sobie to coś:p |
Wiem nawet co:).
Serei No Moribito 6- Obrazy
- , gdy ksiąze i Balsa przechodzili przez rzeczkę wprost cudny. też podoba mi sie obchód pogrzebowy i gonitwa konna.
. Czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg wydarzeń.
Hayate 7- Zastanawia mnie jedna rzecz. Czemu on ma spłacać długi za rodziców jak oni żyją, a gdyby przez przypadek byli kaput tfu. Według polskim mógłby wziąść tylko zachowek bez długów jak dobrze sie orientuje( nie pamietam dokładnie). Może ktoś kto jest kumaty z prawa polskiego i japońskiego wytłumaczy mi tą kwestię, bo żre mnie nieludzka ciekawość. Odcinek śmieszny:)
Lucky Star 6- Zechizowany odcinek. Pewnym momencie miałem wrażenie że rozmawiają na temat nie dla dzieci. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|