Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Grygus
|
Wysłany: 26-05-2007, 22:29
|
|
|
Blue Dragon Fajny :p Ale dopiero 5 odcinek.
Najlepiej zrobieni wściekli bohaterowie dla mnie to teraz Song(DBZ) naruto(naruto)
Boss Mafii w Seto no Hanayome i teraz doszedł shu(Blue Dragon).
Jakby ktoś znał jakąś ciekawą wściekłą postać i mniejwięcej odcinek serii w którym występuje chętnie bym obejrzał. :P
Ma ktoś jakieś info czemu bleacha nie ma w tym tygodniu?
Hayate No gotoku - Ostatni odcinek mnie rozwalił :D Jak ktoś oglądał to chyba wie o co chodzi Ładniejszy od Hayate był chyba tylko Haku :P |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-05-2007, 22:30
|
|
|
Interstella 5555 - przyjemnie się oglądało, przypomniały mi się lata dzieciństwa. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 27-05-2007, 15:31
|
|
|
Ouran do 21- seria jest po prostu genialna^^ ale to zaraz ostatnie odcinki...
Lucky Star 5 i 6- w końcu się udało obejrzeć. Oba odcinki naprawdę fajne, chociaż przyznam szczerze, że w poróznaniu do równolegle oglądanego Ourana nie wypadają już tak dobrze
Air in Summer 1 i 2- odcinki utrzymane w lżejszym klimacie niż seria, żałuję tylko, że nie mogłam ich obejrzeć tuż po zakończeniu oglądania samego Air. |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 28-05-2007, 09:41
|
|
|
Ouran 22-26
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Tamaki nieco nie jest sobą, chociaż nie wygląda to źle patrząc na sytuację, jaka zaistniała podczas festiwalu. Poza tym zakończenie jest dla mnie nieco niepewna, bo tak do końca nie wiadomo, czy na pewno OHSHC został zamknięty, czy też Tamaki odwołał swoją decyzję.
|
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-05-2007, 09:59
|
|
|
mara, z zakończeniem anime Ourana jest taki problem, że manga jeszcze wychodzi... W chwili, kiedy zaczęto ekranizację, mieliśmy osiem tomów - 8 kończy się historią Bossanovy, a festiwal jest w tomie bodajże szóstym. Pomińmy fakt, że pewne ważne szczegóły wyglądają zupełnie inaczej (jak reakcja ojca Kyouyi czy końcowa rozmowa panów Ootori i Suou, której w mandze zwyczajnie nie ma, również urocze dziewczę z Francji jest pomysłem scenarzystów, nie rysowniczki...) - autorzy anime potrzebowali na zakończenie czegoś mocnego, co zamknie sezon z hukiem. Więc nie, to stanowczo NIE jest koniec. |
|
|
Bzyk
|
Wysłany: 28-05-2007, 12:13
|
|
|
E ja tu jestem nowy i zacząłem interesować sie kreską ja kończe oglądać Naruto w original dajcie jakieś nazwy fajnych serii. Jak skończe oglądać naruto to zacne Hellsing.
Obejrzałem już pare fajnych serii np. Full Metal Alchemist, Fate Stay Night,Golden Boy,Green Green, Ragnarok the animation,Shaman king i inne, wszystkie mam po Japońsku oprucz Ruchomy Zamek Hauru. Teraz bede mial Naruto Shipuden ale wyszło tylko 15ep. wiec jeszcze troche poczekam na ukonczoną serię i do tego musze obejrzeć kinówki. |
_________________ Jestem kolekcjonerem anime i nic tego nie zmieni |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 28-05-2007, 15:59
|
|
|
Bzyk napisał/a: | E ja tu jestem nowy i zacząłem interesować sie kreską ja kończe oglądać Naruto w original dajcie jakieś nazwy fajnych serii. Jak skończe oglądać naruto to zacne Hellsing.
Obejrzałem już pare fajnych serii np. Full Metal Alchemist, Fate Stay Night,Golden Boy,Green Green, Ragnarok the animation,Shaman king i inne, wszystkie mam po Japońsku oprucz Ruchomy Zamek Hauru. Teraz bede mial Naruto Shipuden ale wyszło tylko 15ep. wiec jeszcze troche poczekam na ukonczoną serię i do tego musze obejrzeć kinówki. |
2 tematy nizej jest odpowiedni temat (jakie anime obejrzeć )
---
A jakiś konkretny gatunek ?? bardziej komedie/dramaty/romanse/przygodowe itd. ??
mozesz ogladnąć np :
School rumble - komedia
Cowboy Bebop - akcja sf
Air - dramat/romans
no bo tak wymieniać to można dlugo ;] |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Kazia
|
Wysłany: 28-05-2007, 16:46
|
|
|
Z ostatnio oglądanych...
wróciłam do seed'a kochanego, i jak zazwyczaj popełniłam błąd ciągnąc go destiny, ponownie załamałam się debilizmem kontynuacji i zarzuciłam gundamy. przjrzałam kilka słodkich romansideł, młodszych i starszych, np. "good witch of the west"... sweet, ale do obejrzenia raz i długa przerwa, bo brzuch może rozbolec...
i nie wiem co mnie podkusilo, ale zauważyłam Kaze no Stigma... i wpadłam. nie wiem, czemu - tak szczerze, to ani kreska, ani muzyka, ani pomysł na kolana nie powalają, a bohaterka zachowuje się jak Shana 2... ale. jest sobie main hero, który jest z gatunku tych " pięknych wrednych" i nie wiem, czemu mi tak przypadł do gustu tak charakterem, jak i wyglądem... dośc, żebym wyczekiwała kolejnych odcinków... czy ja jestem jakaś inna??? |
_________________ Ghost Hunt - aktualnie jedno z ulubionych anime... |
|
|
|
|
Grygus
|
Wysłany: 28-05-2007, 17:49
|
|
|
Cytat: | Lucky Star - 1. Wszyscy się w tym zakochują, więc i ja postanowiłam z ciekawości sprawdzić pierwszy odcinek. I cóż mam rzec?
Może ja jestem po prostu za głupia na całe to moe? |
Ja też z ciekawości tą obejrzałem bo koleżanka mnie namawiała ale, też jakoś mnie nie wciągneło. Chociaż OP mi się spodobał jakiś taki inny :P
Sola 8 - Nono robi się już naprawde ciekawie, przyśpieszyło strasznie to anime.
Ale niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi w tych powrotach do przeszłośći.
Bo może coś przeoczyłem gdyż jednym okiem musze się do sesji przygotowywać :P. |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 28-05-2007, 19:13
|
|
|
Czuje sie bardzo niedobrze, wlasnie ogladam ( koncze ) Mahou Sensei Negima
Sciska mnie w brzuchu, mam lzy w oczach i chce mi sie krzyczec. Poswiecasz wiecej czasu na Anime, ogladajac je nie w swoim jezyku. Musisz sie bardziej skupic, zrzyc z Anime by je rozumiec... Pisze to przez lzy... wlasnie mam zrzucone na pasek odcinek gdzie
Spoiler dotyczy Mahou Sensei Negima, Chrno Crusade oraz Mai Hime!
- Asuna nie zyje... dla czego... to nie jest peirwsze anime gdzie ktos umiera, zabija sie itp. Placze za kazdym razem:
Gdy w Chrono umarla Rosette, gdy w Mai Hime dziewczyny zaczely zabijac sie nawzajem oraz teraz, ale chyba teraz najbardziej boli, bo nie wierzylam, ze taka osoba jak Asuna moze zginac... jak ona mogla... czemu !!
Wiem, moze i to chore, za bardzo sie zrzywam z Anieme ktore ogladam :( przepraszam.
Dodałam info, do czego te spoilery... == Mai |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-05-2007, 19:20
|
|
|
[offtop mode on]
Ciągnąc temat Lucky Star: Ooo... jaka odezwa narodu ^^; Oczywiście zgadzam się, że ta seria nie jest dla każdego. Najwyraźniej nie dla mnie. Cóż, chyba nie przemawia do mnie ten, khm, specyficzny design postaci...
Nie chciałam oczywiście nikogo urazić swoimi spostrzeżeniami!
(PS. Claymore też mnie odrzucił).
[offtop mode off]
A teraz a propos serii z wiosny 2007:
Chyba powinnam zgadać się z ludźmi z Azunime. Dzisiaj odkryłam u nich 'Zajawki' (nie ma to jak refleks..), w którym to dziale są 'Pierwsze wrażenia' dot. najnowszych serii. Oceny tam znajdujące się są dokładnie takie, jakbym je własnoręcznie wystawiła. Hm, ciekawe, wybrałam sobie takie animki, które są bardzo wysoko oceniane... ah ta moja kobieca intuicja ;D~ (nie żebym się sugerowała czyimiś opisami. To tak w ramach, uh... ciekawostki >.>;)
Aaa, i jeszcze na temat Darker than Black 7 - usłyszawszy "odcinek 7 i 8 będzie długo wyczekiwaną przez fanów komedią!!!" się leciutko... przeraziłam. Taka nagła zmiana mogła być dla tej wspaniałej serii... tragiczna. Sprawę pogorszyły 'spoilery' na końcu 6-ego odcinka, w których wyskoczyła różowowłosa dziewoja... (natychmiastowa reakcja: OH NOES.)
Jednakowoż... wcale źle nie było. Wręcz całkiem zacnie. Nie zawiodłam się jednak na Bones'ie.
(Chociaż nadal sądzę, że bez tych odcinków seria by sobie jakoś poradziła...).
edit: Lila, mogłaś napisać czego dotyczy spoiler... zawarłaś w nim dość istotne informacje dotyczące _3_ serii. Niektórym osobom mogłaś w ten sposób... pokrzyżować plany. Khm. (jak.mnie.to.denerwuje.) |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Grimlock
Me no bozo, me King
|
Wysłany: 28-05-2007, 20:43
|
|
|
Ostatnio obejrzalem Busou Renkin i jest to seria bardzo hmmm ... dziwna. Niby typowa naparzanka, a jednak niektore momenty to dla mnie istna parodia jest. Wyglad i zachowanie "glownego zlego" pierwszej czesci chociazby. Co nie zmienia faktu, ze w dalszej czesci, rozkreca sie na tyle, ze czlowiek nie moze sie oderwac :P Wszystkie 26 epow lyknolem od 14 do 2 w nocy, co jak na mnie jest niespotykane, gdyz do tej pory oprocz School Rumble i KGNE nic mnie tak nie porwalo. A BR nie jest cudem.
Kilka tygodni wczesniej przekasilem Afro Samurai. Kreska, troche dziwna, muzyka cudowna, seria za krotka. Brakuje troche rozwiniecia walk. Rach, ciach, pach i po krzyku. Niedosyt nieziemski. Gdyby moze dodali z 2-3 epy, byloby lepiej, a juz napewno ciekawiej i bardziej wciagajaco. |
_________________ "I am the man who walks alone" ... "Living on the razors edge" |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-05-2007, 20:43
|
|
|
Crofesima napisał/a: |
Chyba powinnam zgadać się z ludźmi z Azunime. Dzisiaj odkryłam u nich 'Zajawki' (...) Oceny tam znajdujące się są dokładnie takie, jakbym je własnoręcznie wystawiła. |
Claymore dali 8 i jest też parę innych kwiatków.
Gundam 0083 01-05 - patrząc na wykonanie nie widać, że seria ma już 2 krzyżyki na karku. Główny bohater wykazuje cechy emo-dzieciaka, ale poza tym jak nie ma większych przeszkód w oglądaniu.
Skullman 01-02 - póki co to trochę takie Darker than black z perspektywy nie-Kontraktorów. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-05-2007, 21:19
|
|
|
Bokurano 8. No i historię Chizu mamy z głowy... http://forum.tanuki.pl/tematy10/3000.htm |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 26-06-2007, 16:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-05-2007, 21:22
|
|
|
Oto skutki z ostatnich 4 dnich ogladania
Seirei No Moribito 7-Biesiadny odcinek. Dziwi mnie fakt że nikt tego nie oglada prócz mnie. Po za tym z chęcią przeczytałbym ksiązkę na której bazuje to anime. musi być niezła.
Skull man 3-4- Nie powiem, coraz większą mam rozkwinę. pod wzgledem fabularnym i spiskowym Skull Man przebija Darker Than Black. akcja w tych odcinkach bardziej poszła z kopyta.Uwielbiam jak mnie cos zaskakuje
- czyli pojedynek w 3 odcinku. doszedłem do wniosku, że jest 2 skull menów. Jeden mściciel, a drugi morderca, co powoduje mały rozgardiasz, bo nie potrafie do końca pozbierać puzzle. Na pewno wszystko dzieje sie wokół nowej religii i firmy farmaceutycznej.Odkryłem amerykę chyba:)
Od dziś odpoczywam od anime przez jakieś 2-3 tygodnie. Jedynie może skusze sie na nowe odcinki Death Note. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|