Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
longerowa
bogini w koronie
|
Wysłany: 03-09-2007, 19:46
|
|
|
Witch Hunter Robin 9-18 - nudzi mnie ta seria. Chyba po prostu nie czuję klimatu. Ech... Ale opening mi się podoba. Dotrwam do końca, dotrwam. A może się rozkręci..
D.Gray-man 46 - aaaa, odcinek wypełniony gadaniną. Koniec, gdzie ten koniec tej serii??
Darker than Black 21 - pojedynek świetny! Zresztą odcinek jak zwykle też. Uff, nareszcie jakiś zachwyt nad anime, a przecież nie jestem taka wybredna:P
Ghost Hunt 2-3 - ohoho, Mai jest niesamowicie sympatyczna! Już wiem, że to jedna z moich ulubionych żeńskich postaci. Mimo to na ogólną ocenę serii oczywiście za wcześnie, ale... wkręciłam się^^ |
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 03-09-2007, 19:54
|
|
|
Kanon 2006 odc.1-4
Cóż, jedno jest pewne - ta seria ma klimacik, oj ma. Te scenerie skąpane w śniegu, fajni bohaterowie.... Tak naprawdę jestem dopiero na początku serii, więc nie mogę powiedzieć za dużo, ale myślę że będę to oglądać z przyjemnością. :)
Tsubasa Chronicle 1-3
Tak, wiem, mówiliście, że nie warte to czasu, ale musiałam usłyszeć głos Kurogane, byłam diablo ciekawa jaki mu dopasowali (swoją drogę nawet niezły). Ale chyba tej serii nie pociągnę - denerwuje mnie kreska ( gdzie jej do mangowej!?), kolory i to że już na początku kombinują z odchodzeniem od fabuły początkowej. ^^' |
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 03-09-2007, 20:11
|
|
|
longerowa napisał/a: | D.Gray-man 46 - aaaa, odcinek wypełniony gadaniną. Koniec, gdzie ten koniec tej serii?? |
To ma mieć jakiś koniec? Manga nadal wychodzi, więc wydawało mi się, że to będzie kolejny tasiemiec w stylu Bleach. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 03-09-2007, 20:30
|
|
|
Enevi napisał/a: | Aria the OVA ~Arietta~ Teraz nic tylko czekać na 3 sezon :) | Niezwykłe, ktoś poza mną ogląda rawy... ;D
Ale ja się nie śpieszę, bo DVD będzie dopiero 21 września a wersja TV była podobno skrócona.
W każdym razie, subów akceptowalnej jakości nie spodziewałbym się przed premierą DVD. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-09-2007, 20:46
|
|
|
ghostface: Ponoć DGM ma zamknąć się w 52 odcinkach. Kto wie, może powstanie druga seria... (oby nie). |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 03-09-2007, 20:49
|
|
|
ghostface napisał/a: | To ma mieć jakiś koniec? Manga nadal wychodzi, więc wydawało mi się, że to będzie kolejny tasiemiec w stylu Bleach. |
Z tego co piszą na ANN D Gray-man ma mieć 52 odcinki (i lepiej żeby tak zostało) - być może będzie tej serii bliżej do FMA niż do Bleacha, zawsze mogą wpaść na pomysł drugiej serii, kinówkę lub OAV... |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-09-2007, 09:20
|
|
|
Cytat: | Witch Hunter Robin 9-18 - nudzi mnie ta seria. Chyba po prostu nie czuję klimatu. Ech... Ale opening mi się podoba. Dotrwam do końca, dotrwam. A może się rozkręci.. |
Chyba jednak nie czujesz...ja zaliczyłem cała serię w jedną noc. Rozkręcać to się rozkręciło w okolicach 14 - 15, potem jeszcze więcej będzie pod sam koniec. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 04-09-2007, 12:12
|
|
|
Gurren Lagann 23 - Chyba cały budżet tego odcinka poszedł na uderzenie Simona. Reszta bezpłciowa. Stroje są koszmarne, w szczególności Yoko, której poprzedni uniform był spoko. Rozumiem, że to delikatny odnośnik do starych serii mecha i space opera, ale nie jest fajnie. Whatever...
Od następnego odcinka wkraczamy w strefę 40%!!
I nic już nie będzie takie same. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Masterton
|
Wysłany: 04-09-2007, 12:50
|
|
|
cintra napisał/a: | Kanon 2006 odc.1-4
Cóż, jedno jest pewne - ta seria ma klimacik, oj ma. Te scenerie skąpane w śniegu, fajni bohaterowie.... Tak naprawdę jestem dopiero na początku serii, więc nie mogę powiedzieć za dużo, ale myślę że będę to oglądać z przyjemnością. :)
|
Jak dla mnie świetne anime ale z czasem robi sie zakręcone :/ muszę je jeszcze raz zobaczyć
ale nie podoba mi sie zakończenie
a obecnie w sumie oglądam
Claymore 22 - z każdym odc jest coraz lepiej :D akcja coraz bardziej sie rozwija i jest coraz bardziej "gorąco" :D
Tokimeki 25 - anime fajne, choć momentami denerwowały mnie niektóre akcje w serii, zakończenie dziadowskie...
School Days 9 - już pisałem na http://forum.tanuki.pl/tematy10/3155.htm . ogólnie jest coraz ciekawiej i akcja jest zakręcona :D |
|
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 04-09-2007, 15:04
|
|
|
Masterton napisał/a: | cintra napisał/a:
Kanon 2006 odc.1-4
Jak dla mnie świetne anime ale z czasem robi sie zakręcone :/ muszę je jeszcze raz zobaczyć
ale nie podoba mi sie zakończenie
a obecnie w sumie oglądam |
Jestem na 18 odc i myślę że jest bardzo ciekawe, klimat ma zgadzam się w 100 procentach, główny bohater jest prze gościem, bardzo lubię jego postać, jest to chyba jedno z nielicznych anime romantycznych w których bohater odbiega od pewnej normy małego nie zbyt rozgarniętego chłopaczka. Jak zwykle wie wszystko o uczuciach innych to sie chyba nigdy nie zmieni ale jest dziwny i dlatego tak mi przypadł do gustu ;D. Jedynie drażnią mnie te twarzyczki dziewcząt usta przy nosie i jak bym widział kotki na dwóch nogach. Pomijając ten szczegół bardzo fajne klimatyczne (czasem przybijająco smutne) anime.
Zacząłem ostatnio Wolfs Rain mimo że jestem dopiero na 5 odc to i tak przyznaję że jest bardzo wciągające jedynie nie polubiłem bodajże Talho tego z dziarą na klacie, narysowany czy nie gość się nie widzi. Poza tym nie mogę wiele powiedzieć więcej bo za mało obejrzałem ale jeśli dalej będzie tak samo się rozwijać z tą nutką tajemnicy to z przyjemnością będę oglądał tą serię.
His and her circumstances 16 odc, jedna z najlepszych serii romantycznych jakie oglądałem. Pokręcona w bardzo fajny sposób cały czas coś się dzieje zmienia, historie bardzo klimatyczne i naprawdę poruszające. Poprostu świetne polecam każdemu kto lubi komediowe romanse, pierwsze 2 odc nie są może tak dobre ale później się przyjemnie rozkręca. Nie raz myślałem że się rozpłacze poprostu, tak to na mnie działa ;D.
Skończyłem niedawno Eureke Seven ostatni odcinek bije wszystko obejrzałem go chyba koło sześciu razy, wspaniały, wspaniały, świetny, poruszający no nie wiem co więcej ale uwielbiam tą serię i jest mi niesamowicie żal że już się skończyła.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Moment jak on stał Nirwashem z założonymi rękami i "I can fly" mnie do reszty rozpuścił
. Za każdym razem jak oglądałem ten odcinek uśmiech mi z twarzy nie schodził ;D.
Ghost hunt 9 odc, klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Niestety poczułem go dopiero od drugiej sprawy, jak się zaczęła rozwijać, a początek był taki o, a teraz coraz ciekawiej ;].
Blech 138 yeee nie ma filera oj będzie się działo.
Naruto shippuden 27
- no i po sasorim
. Bardzo fajnie ^^ to się rozegrało. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 05-09-2007, 11:26
|
|
|
Claymore 23 - Dembol nie narzekaj nie jest tak źle, Ogólnie rzecz biorąc:
- Raki, hmm jak to powiedzieć, a już wiem patrzył się jak głupi, i nie mógł nic zrobić, a co za pech a tak chciał obronić Clare a tu przepadł z kretesem, i podejrzewam walkę: Isley vs Clare, ciekawe jak wypadnie,a ogólnie walka Clare z Rigaldo dośc podobna jak w mandze, jestem zadowolony. A jedyne co mie zastanawia to reakcja Pryscilli na yoki Clare, czyżby wspomnienia o Teressie.
Dembol napisał/a: |
- Mam dziwaczne przeczucie, że Raki spełni tą samą rolę w śmierci Priscilli co Clare w śmierci Teresy.
|
Nie myślę że tak będzie, nie zapowiada się na to, po pierwsze nasz "heroes" Raki został przebity strzałą amora i za Clare pójdzie do piekła, tak to wygląda niestety. Mam nadzieje, że nie będzie trywialnego Happy endingu, typu żyli dlugo i szczęśliwie.
Terra e 21 - Oww yeah Jomi,
- Szkoda mi trochę Artelli całkiem fajna postać, chociaż trochę za bardzo zapatrzona w Tony'iego.
Podsumowując odcinek bardzo fajny
Hayate 23 - Biedny jest Hayate, no ale dla "Oujo-sama" można się poświęcić, natomiast Wakacje księżniczki były "with Hayate". |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 05-09-2007, 11:46
|
|
|
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu odc. 1-3
Staram się na razie pojąć potęgę tego anime. Choć nic nie rozumie całkowicie mnie wessało, wręcz tak bardzo, że postanowiłam oglądać po 3 odcinki dziennie. ( boje się, że seria za szybko się skończy, bo to tylko 14 odcinków.
- /me z podziwem oglądała końcówkę odcinka trzeciego i ze słowami "Alien" wiązała sobie rękę do łóżka, by nie włączyć czwartego odcinka!
Hellsing 1-4
Czas sobie to odświeżyć, bo dawno już nie widziałam. dziś zamierzam obejrzeć całą serie xD w końcu to tylko 13 odcinków.
a wieczorem po 3 odcinkach Haruhi zabieram się za 3 odcinki Witch Hunter Robin. Coś mnie wzięło na Paranormalne xD
Oooo... Zapomniała bym:
Devil May Cry 1-3
Przebiło moje oczekiwania. Jest dobre, ale bez rewelacji, a spodziewałam się całkowitego złomu. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Kantor
|
Wysłany: 05-09-2007, 14:01
|
|
|
Saber Marionette J to X - NUDA NUDA NUDA + beznadzieja (cała ta seria - oba Tv i Oav są kiepskie ale mam groźną manię oglądania wszystkiego do końca) - jestem po 5 odc.
Get Backers - Bardzo przeciętne i do tego niekonsekwentne... ale ujdzie - jestem po 11. |
_________________ Death has come to your little town, Sheriff... |
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 05-09-2007, 14:36
|
|
|
Code Geass 1-4
O...
M...
G...
A ja się zastanawiałam, czy te wszystkie osoby, które wychwalały tę serię pod niebiosa miały rację. Matko, jak ja dawno nie widziałam serii z tak dobrze skonstruowanymi odcinkami. Zero dłużyzn i takie piękne cliffhangery w końcówkach. I nie mam pojęcia, jak oni to zrobili, że to AŻ TAK wciąga, bo serii o buntownikach, geniuszach i tajemniczych panienkach jest na pęczki, ale to jest rzeczywiście wyjątkowe. Trochę się tylko martwiłam na początku, że
- Lulu ze swoją mocą stanie się zbyt "przepakowany", ale bardzo ładnie z tego wybrnęli tą zasadą "działa tylko raz na człowieka"
Idę oglądać dalej ;)
EDIT: CG 5 C.C.! C.C.! "Welcome home, Lelouch"! "Men sleep on the floor"! "Good night, Lelouch"! Już kocham tę kobietę! |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-09-2007, 15:50
|
|
|
Enevi napisał/a: | Aria the OVA ~Arietta~
Kolejne chwile spędzone w sennych klimatach Neo-Wenecji. Trochę z przeszłości, trochę ze snów Akari i z "teraźniejszości". Uspokajające i przyjemne, czyli takie jak cała reszta Arii. Kolejna perełka do kolekcji. Teraz nic tylko czekać na 3 sezon :) |
Ktoś wiarygodny potwierdzi, czy w tym jest yuri?
Bo znalazłem coś Cytat: | about Alicia x Akari Yuri |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|