Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 07-09-2007, 20:49
|
|
|
Mamoru-kun 4- Może jestem za głupi, ale czemu ona w nim sie zakochała?. Musiałem ominąć i nie zrozumieć ważny moment w tym anime. Denne, ale występuje pewna odrobinka przyjemności z oglądania.
COTSy+3BOTSy=genialna space opera. Stanowczo domagam sie 2 razy tyle.
Kenichi 46-prawdziwe wejście smoka.
Shounen Omnouji 17- mam nadzieje że nie zrobia z tego anime w stylu coraz potęzniejszy przeciwnik.
Shigurui 3 raw- anime jest boskie(muzyka ,grafika, klimat). Gdyby fabuła nie była jak w książce Haila Ducana "Welin"*.dlatego też lepiej oglądać 1, a potem 1 i 2 itd. Idzie twardy konkurent na anime 2007. Na pewno u mnie bedzie wysoko. czekam z niecierpliwości na przyzwoite subsy.
*Wątek A jest na tej samej stronie co B i C. Potem znowu jest A lub C. B jest rozszerzony w następnej stronie albo rozdziale. Coś w tym rodzaju. Ta wersja postu jest łatwiesza do zrozumienia:) |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need
Ostatnio zmieniony przez Caladan dnia 07-09-2007, 22:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avalion
Skryba
|
Wysłany: 07-09-2007, 21:03
|
|
|
School days ep 10 -...a ja myślałem, że to kolejne bezmyślne romansidło...ohh jak ja się grubo myliłem... jestem teraz całkowicie przepełniony głęboką depresją oraz nienawiścią do Makoto...oby ta serja skończyła się okropną śmiercią głównego bohatera...:P |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-09-2007, 12:08
|
|
|
_Summer - harem, nyo! Biszodzio, nyo! Nuda, nyo! Krótkie, nyoooo! |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 08-09-2007, 21:54
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Aria the OVA ~Arietta~ - Ktoś wiarygodny potwierdzi, czy w tym jest yuri? Bo znalazłem coś Cytat: | about Alicia x Akari Yuri |
|
Grisznak napisał/a: | Mi chodzi o to, czy to widać w fabule. Staram się być na bierząco z seriami yuri, i wiem, że teoretycznie można to znaleźć w każdej. Stąd moje pytanie. Jeśli mamy tam wyłącznie fanserwis, to nie. | NIE.
To relacja uczennica-mistrzyni, i bez względu na to jak bardzo by się chciało, nie ma tu NIC, absolutnie żadnych podtekstów homo. Choć oczywiście wiemy-kto widzieć toto będzie wszędzie... =__=''
Enevi napisał/a: | O to muszę zerknąć... To jest tzw. yaoistka na głodzie... Szczerze mówiąc również odpadłam... po pierwszym odcinku. | No i się nie dziwię odpadnięciu. Pytanie, czy warto dla jednej króciutkiej scenki w jednym (konkretnie 12) odcinku męczyć pozostałych 12 tej 13-odcinkowej seryjki. Zwłaszcza że to przelicza się na kilkadziesiąt scenek dobywania mieczy z żeńskiego haremu...
mikolajp napisał/a: | A mógłbyś opisać co się dzieje od 5 odcinka wzwyż? Tak w skrócie, pod tagiem spoiler, bo z chęcią bym się dowiedział, a oglądać mnie się nie chce. |
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Jak napisałem - questy typu fedex. "Znajdź kapłanki dla każdej z trzech wież w każdym z 3 krajów, utrup wszystko co przeszkadza. W tym celu znajdź kolejne panienki do wyciągnięcia stosownej skuteczności mieczy. Na koniec utrup wielkiego motylka".
A z Darker than Black, Lucky Star nie chce mi się brać rawów, a tym bardziej shitsubów, więc czekam... ~__~
11-12 Dennou Coil. Zabawne, ale fillerowate odcinki... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-09-2007, 09:53
|
|
|
No i o to właśnie mi chodziło. Dzięki Totem. |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-09-2007, 10:26
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Choć oczywiście wiemy-kto widzieć toto będzie wszędzie... =__='' |
Święta racja. To się nazywa zboczenie zawodowe... |
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 09-09-2007, 14:07
|
|
|
Code Geass 22
Ghaaa~
Twórcy tego anime to sadyści. Genialni sadyści, ale sadyści. Żeby po wesolutkim 21 dawać takie... takie... jakby żywcem z Szekspira wyjęte...
Ghaaa~
Boję się obejrzeć 23. |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
longerowa
bogini w koronie
|
Wysłany: 09-09-2007, 14:25
|
|
|
Witch Hunter Robin 19-23 - dobrze, że już niedługo koniec.
D.Gray-man 47 - fajny odcinek. Wreszcie się to wszystko trochę posunęło do przodu.
Nodame Cantabile 1 - wow! To jest świetne! Nie pozostaje mi nic innego, jak sięgnąć po całą serię. I do tego jeszcze, ulubiony przeze mnie, Tomokazu Seki :D
Doreen, bój się! :) |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 09-09-2007, 14:48
|
|
|
Tengen Toppa Gurren Lagann 24 RAW - Amen.
- 6 ofiar. HMMM. Wielka Goła Nia! To jest bardziej przerażające niż Wielki Goły Kaworu i Wielka Goła Rei razem wzięci!...
Cały odcinek był... dziwny. Ale pozytywnie dziwny. Ten inny wymiar/wszechświat/cokolwiek ma charakter lekko psychodeliczny. Szczególnie odczułam to w momencie 'zatapiania' Chouginga Gurren Laganna. W każdym razie... JEST ŹLE. A tytuł następnego odcinka nie wskazuje na to, że będzie lepiej... "Accept Your Dying Wish!". Chociaż z tymi tytułami to nigdy nic nie wiadomo.
Pytanie za 100 punktów: pojawi się GARlock z pierwszego odcinka czy nie w końcu?! Bo te komentarze seiyuu w dodatku do DVD są wieloznaczne. No ale w końcu słyszymy TEN głos w zapowiedziach następnego odcinka... ehh.
Ładna grafika była w tym epizodzie, to fakt... ale to nie 40%. Być może następny odcinek będzie można uznać za Wielki. Temu odrobinę brakowało. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 09-09-2007, 19:45
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Boję się obejrzeć 23. | Noo... bój się.
Btw, ♥ C.C. *___*
Zainteresowanym przypominam, że Geass dorobił się własnego topicu na forum - http://forum.tanuki.pl/tematy10/3170.htm
A ja oglądałem Bleach: Memories of Nobody. Półtorej godziny KLASYCZNEGO Bleacha, tego którego znamy i lubimy, całkowicie pozbawionego bzdurnych, żałosnych fillerów... *__* po prostu świetne! I jakby ktoś miał wątpliwości, recenzja już leży u naczalstwa. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 10-09-2007, 21:39
|
|
|
Bleach Memory of Nobody - Nareszcie, warto było czekać. Fabuła jest fajna i całkiem wciągając, humor jest nie na niezłym poziomie. Walki bardzo dobrze zrobione, aż miło się patrzy. |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-09-2007, 19:25
|
|
|
Kenichi 47 - Jak dotąd najlepsza walka. Najlepsze że nie wykonaniu Kenichiego. Podobno ma być drugi sezon, ale zabić sie nie dam.
Seto 22- parodia z transeuksailzmie i el machonizmie
Seto 23- parodia w pewnym stopniu z yaoizmu
- wyszła szydło z worka że bohater jest sfetyszowany na punkcie Masy, aż w 3 punktach. Nie wiedział że w tylu
.
Oglądam sobie Real Adventures of Jonny Quest. Niech anime sie schowa:). |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
CesOne
|
Wysłany: 11-09-2007, 22:45
|
|
|
Koncze wlasnie ogladac niezle anime MUSHISHI, naprawde warto zobaczyc orginalna historia po prostu rewelacja :D hehe |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-09-2007, 08:18
|
|
|
Enevi napisał/a: | wa-totem napisał/a: | Choć oczywiście wiemy-kto widzieć toto będzie wszędzie... =__='' |
Święta racja. To się nazywa zboczenie zawodowe... |
Niezależenie od tego, co mówią w fandomie, ja zboczenia zawodowego nie mam...chyba. |
|
|
|
|
|
dr_eddker
()==[::::killa!::::>
|
Wysłany: 13-09-2007, 12:57
|
|
|
Claymore 24- pisałem kilka tygodni temu, że jak tak dalej pójdzie, to nam w tym odc. walkę z
- Priscillą
zafundują. No i co?- wykrakałem :) . Ja wiem, że anime rządzi się własnymi prawami, ale mogli z tego zrobić naprawdę dobrą serię shonen, a tak to już za 2 epy będziemy mieli koniec. Poza tym dzięki takiemu finishowi serii jaki nam obecnie fundują twórcy, wiele wątków zostanie niewyjaśnionych, a co za tym idzie, zostały one wprowadzone zupełnie bez sensu. Według mnie to akcja się dopiero powinna rozkręcać, a tu juz koniec ;/
Honey and Clover- no tutaj to już zupełnie inna liga. Po obejrzeniu 11 epów stwierdziłem, że jak na razie to najlepsza seria "slice of life" jaką oglądałem. No cudo po prostu :) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|