Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-10-2005, 09:35
|
|
|
Matroska. Ściągnij Matroska Pack (http://www.matroska.org/downloads/windows.html) i jest spore prawdopodobieństwo, że się z nim dogadasz. Zalety: włączanie/wyłączanie napisów, wybór ścieżki dźwiękowej - zwykle japońska/angielska.
(chociaż z .mkv różne numery się zdarzają... Włącznie z dwiema ścieżkami dźwiękowymi (w dwóch językach) lecącymi jednocześnie :P) |
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 19-10-2005, 15:52
|
|
|
Kochane mkv, co jak co ale ogm jest zdecydowanie mniej kłopotliwe. Aktualnie wszystkie formaty odtwarzam w innych programach, a mój Bestplayer nie lubi mkv, może ktoś ma pomysł dlaczego.
Obejrzałam Perfect Blue jak to mówią rulez, zakręcone jak słoik na zime czekam na zdanie recenzenta.
Oglądam aktualnie Ebichu, hm po pierwszych 20 minutach obśmiałam się jak norka a po następnych 10 mam dość - JAK MOŻNA TAK TRAKTOWAĆ CHOMICZKA!!! |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-10-2005, 18:03
|
|
|
Cytat: | Obejrzałam Perfect Blue jak to mówią rulez, zakręcone jak słoik na zime czekam na zdanie recenzenta. |
To jest tak zakręcone, że nawet podawać gatunki, do jakich to należy się bałem, bo nie wiedziałem, czy to nie jest za gruby spoiler. 10 na 10 i jeszcze 3 wyróżnienia by się przydało.
Naprawde, nie wiedziałem, że są tak odjechane filmy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 19-10-2005, 21:03
|
|
|
A ja zachęcona przez Ave obejżałam sobie... Uwaga!
Avangera!
Ło la boda! Co za... [s]tył to ma!
I wcale nie takie złe jak ktoś lubi takie klimaty! Ale jak nie lubi to istotnie perfidne... Dałabym 7 na skali prawdopodobnie, może 6 bo brak wyjaśnienia co właściwie do czegi i dlaczego. Ale poza tym...
Fajne! |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
CaZa
Gość
|
Wysłany: 25-10-2005, 18:45
|
|
|
Ostatnio odstawiłem HELLSINGA dla NOIR!!! Teraz będę oglądał SAMURAI CHAMBLOO (czy jakoś tak...), a niedługo dostanę GHOST IN THE SHELL. Zobaczymy co dalej. ANIME RZĄDZI!!!!!!!!!!!!! Żyję dla anime :-) |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 25-10-2005, 21:50
|
|
|
Narue no Sekai się skończylo...
Teraz idzie Azumnaga, Full Metal Panic? Fumoffu! oraz Black Heaven.
To ostatnie zapowiada się ciekawie... Choćby dlatego, że bohaterem nie jest wreszcie uczeń / uczennica liceum, a normalny sallary man. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-10-2005, 14:46
|
|
|
U mnie też idzie Azumanga.
To.
Jest.
Straszliwe.
Znaczy, chciałam powiedzieć - fazowe... >:D
Howl wreszcie obejrzany - wizualnie śliczny, fabularnie nie dorasta książce do pięt, prych ;P
Jakoś mi się marzy FMP i Kaikan Phrase, ale już chyba całkiem bym sobie dysk zapchała, zresztą i tak mam jeszcze duuużo innych rzeczy do obejrzenia @__@ |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 26-10-2005, 20:31
|
|
|
Dokończony pierwszy sezon Tsubasy. Obawy były nieuzasadnione. Zakończenie nie było jakieś specjalne, ale mimo tego trzymało poziom.
Obejrzany również komplet Crest/Banner. Powiem krótko - To Jest Dobre!
Kilka nowych serii z których może coś być (albo nie) pod obserwacją: Noein, Shakugan no Shana, Blood+. Jest również Black Cat - tu nie jestem jeszcze pewien, czy podoba mi się daleko idąca przeróbka fabuły mangowej. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 26-10-2005, 21:02
|
|
|
Za Samurai Deeper Kyo się wzięłam...
Pierwsze sześć odcinków rządzi... a ostatnich dwudziestu nie mogę sobie przypomnieć..
I niech tak zostanie bo ktoś zjadł scenariusz i reszta nie wyszła.
Ale świat i tak jest piękny! |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-10-2005, 21:16
|
|
|
Zeg, powiedz czy Black Heaven warte jest poszukwiań desperata. Przede wszystkim, czy muzyka jest warta. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 26-10-2005, 21:24
|
|
|
Muzyka? Nieszczególnie... Oprawa jest taka sobie... Reszty nie potrafie ocenić. Dwa odcinki, to jeszcze za mało. Pomysł ma potencjał. |
|
|
|
|
|
Nomikyo
|
Wysłany: 27-10-2005, 15:22
|
|
|
Mi się wreszcie Senkaiden Houshin Engi ściągnęło..jakoś jednak nie moge się zabrac..oglądanie skończyło się chwilowo na 6 odcinku ^^' |
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 27-10-2005, 15:44
|
|
|
Ja zaś skończyłem Full Metal Panic The Second Raid. I mam mieszane uczucia... |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:03
|
|
|
Smutny książę, który utracił serce podczas walki z demonami i krukami... uratować go może jedna osoba...ekhem... powiedziałam osoba? No cóż, dziwne przypadki chodzą po... kaczkach :}}}}}}
po pierwszym odcinku mam ochotę udusić księcia... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-10-2005, 01:26
|
|
|
H...hh...hhaaaAAAA!!!!
Jestem świeżo po Mezzo DSA...
Wow.
WOW!!!
Totalnie odjechane _^_
Ma u mnie dychę na bank, jak zawiśnie recka ^__^
Nigdy bym nie uwierzył że można zrobić coś w czym jest gość z tentaklami i wrzeszcząca ofiara, co NIE jest nawet ecchi!
Kocie wąsy, to nawet nie ma jakiejś zabójczej kreski, normalnie bym powiedział że projekty postaci są raczej... brzydkie! Ale tu wszystko jest na miejscu, przemyślane. Pasuje. Niby 13 epów, a o głównych bohaterach mówi całkiem sporo... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|