Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Zubrein
|
Wysłany: 11-02-2008, 22:28
|
|
|
Właśnie skączyłem Death note nie powiem seria całkiem dobra chodź zakończenie mi troche nie pasowało lecz pewnie każde inne ruwnież by mi sie nie podobało :) Teraz mam zamiar zabrać sie za Monster ale nie wiem czy warto może wy mi odpowiecie na to pytanie ?? |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-02-2008, 22:44
|
|
|
Zubrein napisał/a: | Teraz mam zamiar zabrać sie za Monster ale nie wiem czy warto może wy mi odpowiecie na to pytanie ?? | To jest pytanie do tematu "Co polecicie" - temat przyklejony do tego forum.
Proszę się tam zapytać.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 12-02-2008, 17:56
|
|
|
Iza napisał/a: | Zobaczyc Line w stroju ala MMPPP spiewajaca piosenke rodem z tego samego anime to po prostu niezapomniane przezycie. I jeszcze tekst naszego rozgarnietego blondaska w trakcie... |
Mówisz o "Otome no Inori"? To jest urocze ^_^
A i tak najfajniejszy z tej serii jest Xellos :) |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 14-02-2008, 16:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-02-2008, 17:46
|
|
|
Irresponsible Captain Tylor 1-26
Jedno z lepszych anime, jakie zdarzyło mi się ostatnio obejrzeć. Nieco stara seria, co jednak nie przeszkadzało mi w oglądaniu, ba, uważam, że właśnie taka grafika zapewniała serii niecodzienny klimat. Dużymi plusami są bohaterowie i humor. Szczególnie główny bohater - w pełni zasługujący na swój tytuł
- Spoiler: pokaż / ukryj
- (chociaż z czasem, mam wrażenie, tytuł ten załoga wypowiadała tak, jak się mówi "niedobry kotek" z rozczuleniem w głosie).
Poza tym ja ogólnie lubię space opery. Zwłaszcza dobre space opery. A już na pewno space opery z takimi postaciami i z tak ładnie i zręcznie poprowadzoną fabułą, która nie urasta do łańcucha tragicznych i wstrząsających ludzkością a ludzkość patosem wydarzeń. Owszem, wojna jest, wielkie wydarzenia są, ale pokazane tak zgrabnie i naturalnie, że ogląda się to z prawdziwą przyjemnością.
No i główny bohater oczywiście. Ale o tym chyba już pisałam. Cóż, to Tylor, nie zaszkodzi powtórzyć.
Ale kwiiik, jest jedno traumatyczne przeżycie zaserwowane widzom...
- Peruka... To była peruka! XD
Zaczęłam też oglądać Eurekę 7. Nie wiem, czy skończę. Anime jest, delikatnie mówiąc, złe. Bohaterowie są nudni i do tego strasznie przecharakteryzowani. Na siłę starano się wyposażyć ich w pewne cechy (np. swoboda zachowani), co ja odbieram jako rzecz bardzo naciąganą. Ich decyzje są niekonsekwentne i w większości pozbawione sensu.
- No bo na litość, wpierw z zimną krwią zabijają niewinnych ludzi, każdego, kto im się nawinie, łącznie z dziećmi, żeby później ni stąd, ni zowąd zaopiekować się trójka dzieciaków pozostałych po przeprowadzonej przez nich rzezi (i o zgrozo! dzieci nazywają się: Maurice, Maeter i Linck... Po co? Na co? o_O No dobrze, nie obejrzałam jeszcze całości, może później okaże się, że zostaną sławnymi dramatopisarzami...). Oczywiście zostało to wykorzystane. Żeby główny bohater mógł we wzruszający i chwytający za serce sposób przekonywać "matkę", że uratowanie tych dzieci oznacza to, że ona tak naprawdę chce się zmienić...
O fabule nie wspomnę, bo żadnej do tej pory nie wykryłam.
To anime ratuje tylko fakt, że seria jest przeznaczona raczej dla młodszych osób. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 13-02-2008, 18:24
|
|
|
Salva jesteś wielka! Właśnie zrobiłam krótką przerwę na zrobienie herbaty i przy okazji piszę sobie tego posta. Hunter X Hunter jest świetne i wciąga jak odkurzacz! Jestem na 8 odcinku i oczu od ekranu oderwać nie mogę, jak na razie Naruto czy inne tasiemce przygodowe nawet się do tego nie umywają (pomijam Inuyashę). Bardzo sympatyczni bohaterowie, w ogóle nie przeszkadza mi fakt, że są strasznie smarkaci, ciekawa historia (ja mam jakąś słabość do wszelkiego rodzaju egzaminów) i nie ma w niej żadnych niepotrzebnych przerywników czy dłużyzn. Bogowie, główny bohater jest dzieckiem i zachowuje się jak dziecko, nie będąc przy okazji irytującym kretynem (ostatnio tylko Hikaru zrobił na mnie takie wrażenie), jest trochę Tragicznych Przeszłości, ale emo i angstu jak na razie nie stwierdziłam. Przez pierwsze dwa odcinki miałam małe problemy z grafiką, trochę niedzisiejsza, ale już się przyzwyczaiłam, projekty postaci nieco kuleją, ale kolorystyka, tła, projekty bestii, animacja i różne takie szczególiki na prawdę bardzo udane. Jedyne co mnie drażni to fryzura Gona - wygląda jakby piorun w szczypiorek przywalił, pierwsze skojarzenie miałam z Yu Gi Oh czy innym Shaman Kingiem, ale ogólnie świetna zabawa. |
|
|
Arioch
|
Wysłany: 13-02-2008, 18:39
|
|
|
Skończyłem właśnie School Rumble. Czuję się wewnętrznie pusty. Potrzebuję drugiej serii ;)
Oglądam teraz na zmianę Evangeliona i Sailor Moon. Niesamowite, jakie rzeczy człowiek czasami zauważa wracając do serii po latach ;) |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2008, 19:16
|
|
|
Oglądam obecnie Rurouni Kenshin i Twelve Kingdoms ;] Świetnie anime ! Szczególne warty polecenia drugi tytuł. Fantasy jak okiem znalazł/ |
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2008, 21:41
|
|
|
Aktualnie:
"Armored Trooper Vottoms" - odcinki co jakieś dwa tygodnie, na razie są 4
"Kimikis Pure Rogue" - nadal to oglądam, odcinki co tydzień
"Pumpkin Scissors" - świetne, walki w realiach zbliżonych do II wojny światowej, ciekawe postaci, ciężko znaleźć online, ale mi się udało i oglądam
"Last Exile" - bardzo mnie urzekły pierwsze odcinki i oglądam dalej, przymierzałem się do tego anime od pół roku, polecam, warte obejrzenia |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-02-2008, 01:43
|
|
|
Persona ~trinity soul~ 06
Odcinek lekki i bardziej komediowy niż poważny. Nazwałbym to wręcz fillerem, gdyby nie fakt, że seria ma tylko 13 odcinków - za bardzo czego wypełniać nie ma. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 14-02-2008, 15:28
|
|
|
Melmothia, obejrzyj dalej Eureke 7 nie skreślaj tak szybo, fabuła się naprawdę rozwija ja sobie oglądam drugi raz i jestem na 24 odc. To jest coś więcej niż typowa opowieść że chłopaczek ratuje świat. A co do bezlitosnego zabijania to będzie bardzo pogłębiony wątek. Z czasem robi się naprawdę wzruszające i wciągające. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 14-02-2008, 17:22
|
|
|
Enkidu napisał/a: | A co do bezlitosnego zabijania to będzie bardzo pogłębiony wątek. Z czasem robi się naprawdę wzruszające i wciągające. |
Tego właśnie się obawiam. To jest naciągane jak stare szelki, a schemat wyeksploatowany do granic możliwości. Bardzo trudno się to ogląda, bo patos bije drzwiami i oknami przy całkowicie płytkich charakterach postaci. Jeszcze trochę wzruszających scen, a już w ogóle nie będzie się dało tego oglądać.
Gundam 00 1-8 - jeśli napisałam o tym coś złego, to cofam to XD
A odnośnie do Eureki 7 - matko! w Gundamie jest Holland! Już go nie lubię.
EDIT
- Rumieniący się Allelujah, kwik!
Zapomniałam: Hunter x Hunter 1-4 (też się skusiłam). Dobre shounen. Ale manga i tak była lepsza. Nie wyłapywała obcych fal ._. |
G.F.
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 14-02-2008, 18:57
|
|
|
Melmothia napisał/a: | (...)
Zapomniałam: Hunter x Hunter 1-4 (też się skusiłam). Dobre shounen. Ale manga i tak była lepsza. Nie wyłapywała obcych fal ._. |
Czego nie wyłapywała ? Nie łapię.
Anime to wierne odzwierciedlenie mangi, jakoś nie zauważyłem by w jakikolwiek sposób odbiegało od pierwowzoru, ale w sumie wersję animowaną oglądałem z 2 lata temu, a mangę czytałem z 5 lat temu (początkowe rozdziały, ch. 250-270 stosunkowo niedawno) więc mogę się mylić.
W każdym razie z tego co pamiętam to jednak anime bardziej mnie przyciągnęło, ładniejsza kreska, dobra muzyka i świetnie dobrane głosy seiyuu, a fabuła ta sama.
Wracając do tematu:
Detektyw Conan 494
Bardzo dobry odcinek, kontynuacja poprzedniej sprawy. Aż nie chce mi się wierzyć, by Gosho Aoyama sam wymyślał te wszystkie genialne sprawy. Jak będę chciał kogoś zabić na pewno skorzystam z bogatej oferty jaką oferuje ;). Jednak Eisuke to ciekawe indywiduum. Ktoś jeszcze to ogląda ?
Shion no Ou
15-ty odcinek czeka w kolejce, poprzednie były na tyle interesujące, że oglądam dalej, ale seria na raz. |
Ostatnio zmieniony przez Góral dnia 14-02-2008, 18:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 14-02-2008, 18:59
|
|
|
Ło. Mel, na którym odcinku Eureki jesteś? Ja odpadłem na bodaj drugim, po Twojej reakcji widzę, że sprawdziło się wszystko czego się spodziewałem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 14-02-2008, 19:28
|
|
|
Ysen, ja doszłam do dziewiątego.
Wszczebrzeszyn napisał/a: | Czego nie wyłapywała ? Nie łapię. |
Bo to trochę hermetyczne...
Wszczebrzeszyn napisał/a: | Anime to wierne odzwierciedlenie mangi, jakoś nie zauważyłem by w jakikolwiek sposób odbiegało od pierwowzoru
|
Ja nie pamiętam, czy anime odbiegało czymś od mangi, tę ostatnią czytałam dawno temu. To jest po prostu moje odczucie. Mangę pochłaniałam tom za tomem, anime aż tak nie wciąga. Musiałabym zacząć to czytać jeszcze raz, żeby móc porównać jakoś szczegółowiej. |
G.F.
|
|
|
|
|
Konkur
|
Wysłany: 14-02-2008, 19:47
|
|
|
Wszczebrzeszyn napisał/a: |
Wracając do tematu:
Detektyw Conan 494
Bardzo dobry odcinek, kontynuacja poprzedniej sprawy. Aż nie chce mi się wierzyć, by Gosho Aoyama sam wymyślał te wszystkie genialne sprawy. Jak będę chciał kogoś zabić na pewno skorzystam z bogatej oferty jaką oferuje ;). Jednak Eisuke to ciekawe indywiduum. Ktoś jeszcze to ogląda ? |
Meitantei Conan jest w miare fajny, ale utknelem na odcinku stukilkunastym - na rawy moje umiejetnosci jezykowe nie sa wystarczajace, a jedyne dostepne suby to chinskie bootlegi ktore troche odpychaja. Ale ogolnie bylby o wiele fajniejszy gdyby bylo mniej losowych spraw, a wiecej odcinkow zwiazanych z Kaitou Kidem czy Czarna Organizacja. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|